205 Dimma projekt
- leon
- Junior
- Posiadany PUG: biały i szybki
Re: 205 Dimma projekt
2 runda superoseu w Kielcach zaliczona. Plan, który zakładał wyczuwanie auta i wypatrzenie ewentualnych problemów wykonany w 100%. Udało się zrobić 4 przejazdy. Na pierwszy przejazd nalałem 15l paliwa i okazała się za mało, bo paliwo odpływało na zakrętach i przy przyspieszaniu. Drugi przejazd bez żadnych problemów, na trzecim przepalił się bezpiecznik i jechałem bez wspomagania, czwarty najbardziej udany. Na czasy nie zwracałem dużej uwagi, bo nie o to dzisiaj chodziło. Na dzień dzisiejszy jednym problemem jest oryginalny zbiornik paliwa, który po prostu nie nadaje się do tego samochodu. Cała reszta bardzo pozytywnie, a samochód ma naprawdę duży potencjał.
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere"
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 xs
Wszystko fajnie ale lud domaga się filmów i zdjęć
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
leon takie pytanie ile to pali przy takich zabawach?
Car Valeting, Car Detailing.
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
okleić jak t16 i ludzi wkręcać
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- leon
- Junior
Nie mam pojęcia ile to pali. W tym momencie nie mam wskaźnika paliwa, ani licznika kilometrów, wiec ciężko oszacować.Lord Devil pisze:leon takie pytanie ile to pali przy takich zabawach?
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere"
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Kto będzie liczył ile to pali?
Jak ładnie zapi**dala, to musi swoje zjeść
Jak ładnie zapi**dala, to musi swoje zjeść
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Jaka jest w końcu finalna specyfikacja silnika bo w porównaniu z silnikiem bunia ten wypada trochę słabo?
- buniooo
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Mi16, DS3
- Kontakt:
stef ten piec to prawie seria. delikatny wałek na dolocie, wydech vts, duża przepustnica i w zasadzie tyle. oczywiście wystrojone pod nowe graty.
ja mam strockera, itb, wysoki CR itd...
poczekaj, jak leon się zdecyduje to będzie stage2;-)
ja mam strockera, itb, wysoki CR itd...
poczekaj, jak leon się zdecyduje to będzie stage2;-)
- leon
- Junior
Jest i nagranie. Trochę to nudne, ale tak jak pisałem było bardzo zachowawczo. Więcej emocji następnym razem
http://www.youtube.com/watch?v=yCc95-Ok ... load_owner
http://www.youtube.com/watch?v=yCc95-Ok ... load_owner
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Dopytuję się bo w sumie zdjęć jest sporo a o silniku praktycznie nic nie napisaliście. Tylko tyle co ze zdjęć widać. Tak, żebyśmy wszyscy wiedzieli ... mniej więcej, nie musicie zdradzać Waszych patentów. Wiemy, że silnik został wyważony z dokładnością do 0.1g a nie wiemy jaki wałek tam siedzi Chociaż powiedzcie czy catcams, bo koła regulowane catcamsa to widać. Tłoki z D6C tak? Głowicę jakoś obrabialiście czy seria? Dolot widzimy, że bez przepływki, wydech na RSie + reszta, do tego strojenie na torze na hamowni itp i mamy zaledwie 11km więcej niż seria? Fakt, że jest to 2 najmocniejsze mi16 oprócz Twojego, ale wniosek z tego taki, że wcale nie jest tak łatwo poprawić seryjne D6C?
PS. leon auto świetnie się prezentuje
PS. leon auto świetnie się prezentuje
- buniooo
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Mi16, DS3
- Kontakt:
z seryjnego silnika wiele sie wycisnac nie da na seryjnych gratach i sterowniku.
Dostalismy +13km i 19Nm wstawiajac tylko to co wyzej napisalem
Walek to cos "road race" czyli bardzo lightowy.
Glowica hmm , spasowane i bardzo delikatnie powiekszone kanaly.
Obstawiam ze dokładając dobrym wałek, stosujac optymalny CR, dobrze zestrojony silnik i paliwo juz nie 98 tylko 100+ otrzymamy ok 200km i 220Nm bez ITB.
Dostalismy +13km i 19Nm wstawiajac tylko to co wyzej napisalem
Walek to cos "road race" czyli bardzo lightowy.
Glowica hmm , spasowane i bardzo delikatnie powiekszone kanaly.
Obstawiam ze dokładając dobrym wałek, stosujac optymalny CR, dobrze zestrojony silnik i paliwo juz nie 98 tylko 100+ otrzymamy ok 200km i 220Nm bez ITB.
- tomek05229
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Forever '95
- Numer Gadu-gadu: 11234915
przyjemnie się ogląda przejazd a dźwięk jak najbardziej na plus ... i to duży czasami chyba tylko przydałby się trochę mniejszy promień skrętu na ciaśniejszych fragmentach...chyba że tylko tak mi się wydaje
- leon
- Junior
Dimma z kolegą.
Samochód sprawuje się bardzo dobrze, co najważniejsze bezawaryjnie. W miniony weekend przeszedł ciężki sprawdzian. W sobotę byłem w Radomiu na Time Attack Challenge, skąd udało się przywieźć dwa wazony, jeden za klasę, drugi za generalkę. W niedziele wybrałem się na Track Day do Poznania. Pogoda trochę nie dopisała, bo cały dzień były przelotne opady i mokry tor, a ja na slicku. Ostatecznie czas 2.27, który uważam za całkiem pozytywny jak na te warunki. Następna impreza w planach to Katowice w najbliższą sobotę "Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere"