To trudny temat. Różne miejsca różnie podają.
Może ktoś ma sprawdzone informacje?
Tak dla zebrania dostępnych informacji , myślę, że warto w tym temacie pozbierać trochę tego co napisano w świecie o modelu GENTRY.
Jeśli ktoś znajdzie coś ciekawego, to proszę o udostępnienie w temacie
W niedziele miałem okazję zobaczyć się z Mariuszem
Mogę powiedzieć tylko tyle- jak auto wygląda każdy widzi natomiast raczej nie każdy zdaje sobie sprawę, że jeździ lepiej niż niejedno GTI
Mariusz, raz jeszcze dzięki za wszystko
nowak68 pisze:Przeczytałem sobie cały temat Gentry i bez chwili wahania zrobiłbym to jeszcze raz
Orientujesz sie ile jest takich egzemplarzy z kierownica po prawej stronie? Pewnie niewiele
Wertując obcojęzyczne fora dotyczące 205, natrafiłem na informację o ilości wyprodukowanych Gentry Aztec Gold (Beige Mayfair). Wychodzi na to, że wyprodukowano ich mniej niż 500 sztuk. Poniżej link.
Mam niemiecki oryginalny folder Peugeot 205 GENTRY Aztec Gold z 1991 r Wynika z tego, że Gentry w tej specyfikacji oferowany był już w 1991 roku przynajmniej na rynek niemiecki. Ciekawe znalezisko Wynika z tego że były w ofercie rok wcześniej niż słyszałem
Gdyby ktoś chciał poczytać
Załączniki
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
Dziś mija trzy lata od zakupu gentry we Wrocławiu. Auto dostało nowe życie i dało mi mnóstwo zadowolenia zarówno w okresie remontu jak i po nim. Nadchodzi jednak czas zająć się kolejnym wyzwaniem.
Rozważam sprzedaż.
Załączniki
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987