Peugeot 205 Indiana - nowy nabytek
Re: Peugeot 205 INDIANA - nowy nabytek
Mateusz wielki szacunek dla ciebie za wkład i prace nad Indianą,wygląda super.
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Dzięki!
Dzisiaj trochę pojeździłem i powiem Wam że aż boje się myśleć jak jeździ się GTI W Indiace jest silnik 1400 75 KM i jedzie jak szalona! Zbiera się niesamowicie! I za to kocha to auto! Ma w sobie to coś !
Wczoraj zafundowałem jej kolejny dodatek w postaci owiewek drzwi!
Jeszcze w tym tygodniu przyjedzie do mnie dokładka pod halogeny od kolegi jozka i w przyszłym tygodniu będę ją chciał pomalować i założyć ! Chciałbym dostać jeszcze ładny przedni zderzak bo ten co mam jest lekko przytarty z boku!
Dzisiaj trochę pojeździłem i powiem Wam że aż boje się myśleć jak jeździ się GTI W Indiace jest silnik 1400 75 KM i jedzie jak szalona! Zbiera się niesamowicie! I za to kocha to auto! Ma w sobie to coś !
Wczoraj zafundowałem jej kolejny dodatek w postaci owiewek drzwi!
Jeszcze w tym tygodniu przyjedzie do mnie dokładka pod halogeny od kolegi jozka i w przyszłym tygodniu będę ją chciał pomalować i założyć ! Chciałbym dostać jeszcze ładny przedni zderzak bo ten co mam jest lekko przytarty z boku!
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
bardzo fajnie... trzymaj tak dalej jak tak sobie czytam to mi się przypomina jak to się stało że mój grafit kosztował mnie do tej pory 20tyś zł ale nie żałuje
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
psia kostka robi naprawdę wrażenie
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
http://allegro.pl/item892047657_dywanik ... er_ts.html A może takie dywaniki? Wg mnie mogłyby na prawdę ładnie wyglądać
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Maniak
Dzisiaj zmagałem się z tymi wysokimi obrotami! Został wymieniony ten potencjometr przepustnicy i powiem wam że jest dużo lepiej! Założony na "oko" i trochę podregulowany na "ucho" i obroty schodzą do 1 tys i trzymają równo nie falują! Jednak wygląd to tak że np jak jest 4 tys obrotów po puszczeniu gazu bardzo szybko spadają do 2 a do 1 ty troszkę wolniej ale ważne że już nie trzyma 2 !!!
I najważniejsze przestałą się zapalać ta żółta kontrolka więc chyba nie łapie na razie żadnych błędów!
Jak ogarnę resztę to poszukam (wstępnie dogaduje) całego kompletnego wtrysku z kolektorem i podmienię!
Dzisiaj został jeszcze pospawany wydech była małą dziurka a wycinając kata jakoś jej nie zauważyłem!
Jutro muszę porobić kilka rzeczy przy innym samochodzie ale myślę że coś się uda zrobić i przy Indiance!
I najważniejsze przestałą się zapalać ta żółta kontrolka więc chyba nie łapie na razie żadnych błędów!
Jak ogarnę resztę to poszukam (wstępnie dogaduje) całego kompletnego wtrysku z kolektorem i podmienię!
Dzisiaj został jeszcze pospawany wydech była małą dziurka a wycinając kata jakoś jej nie zauważyłem!
Jutro muszę porobić kilka rzeczy przy innym samochodzie ale myślę że coś się uda zrobić i przy Indiance!
- jozek
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTI Mi16, 2x205 CTI, 205 Gentry Turbo CT, 205 Gutmann, 205 Cj, 205 RG 3D
- Numer Gadu-gadu: 4886607
Kupiłeś w końcu nowy potencjometr czy jakaś używka?
-
- Maniak
Wykręciłem używkę na szrocie ale z odpalanego silnika i było ok! Jak nie łapie błędów to chyba jest ok tylko kwestia ustawienia! Jak znajdę trochę czasu to pobawię sie żeby to ustawić a jak nie to kupię cały wtrysk!
-
- Maniak
Dzisiaj dalej bawiłem sie przy Indianie a raczej montowałem to co przyniósł listonosz!
Zamontowałem owiewki są rewelacyjne, bardzo dobrze wykonane! Szyba w drzwiach kierowcy domyka się tak jak by owiewka była tam od zawsze! Nad dosuwaniem szyby w drzwiach pasażera muszę jeszcze popracować!
Wczoraj przyjechała do mnie dokładka od kolegi Jozka! Jutro jak znajdę czas demontuję swoją i zawożę do mieszalni lakierów i zabieram sie za przygotowanie dokładki z GTI pod położenie lakieru!
Następnie nakleiłem na szyby naklejki klubowe! Są bardzo ładne ale nieźle się o gimnastykowałem żeby je nakleić ! Naklejki były naklejane od zewnątrz! Jak odklejałem naklejkę to napisy zostawały na papierze! Jak by nie kawałek taśmy transportującej znaleziony w garażu to by była klapa!
Doszła również lotka na tylną klapę która już przyozdabia tylną klapę!
Założyłem mieszek na lewarek! Według mnie bardziej pasuje do wnętrza niż oryginalny!
Doszły również rameczki pod tablice ! To już drugi komplecik jaki kupiłem ! Jak ktoś jeszcze nie ma to niech zamawia bo warto! Para dzięki!
Musiałem również troszkę "odświeżyć" ramiona przednich wycieraczek! Były poobijane i nie za dobrze wyglądały! Na wyczyszczone i odmalowane ramiona zostały założone nowe wycieraczki!
Zamontowałem owiewki są rewelacyjne, bardzo dobrze wykonane! Szyba w drzwiach kierowcy domyka się tak jak by owiewka była tam od zawsze! Nad dosuwaniem szyby w drzwiach pasażera muszę jeszcze popracować!
Wczoraj przyjechała do mnie dokładka od kolegi Jozka! Jutro jak znajdę czas demontuję swoją i zawożę do mieszalni lakierów i zabieram sie za przygotowanie dokładki z GTI pod położenie lakieru!
Następnie nakleiłem na szyby naklejki klubowe! Są bardzo ładne ale nieźle się o gimnastykowałem żeby je nakleić ! Naklejki były naklejane od zewnątrz! Jak odklejałem naklejkę to napisy zostawały na papierze! Jak by nie kawałek taśmy transportującej znaleziony w garażu to by była klapa!
Doszła również lotka na tylną klapę która już przyozdabia tylną klapę!
Założyłem mieszek na lewarek! Według mnie bardziej pasuje do wnętrza niż oryginalny!
Doszły również rameczki pod tablice ! To już drugi komplecik jaki kupiłem ! Jak ktoś jeszcze nie ma to niech zamawia bo warto! Para dzięki!
Musiałem również troszkę "odświeżyć" ramiona przednich wycieraczek! Były poobijane i nie za dobrze wyglądały! Na wyczyszczone i odmalowane ramiona zostały założone nowe wycieraczki!
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Kurna pięknie sie prezentuje.
-
- Maniak
Dzisiaj zdemontowałem przedni zderzak z dokładką! Jak zwykle zamiast się odkręcić urwały się śruby boczne mocujące zderzak! Dokłądkę zawiozłem do mieszalni i na jutro będę miał dorobioną farbę!
Pod zderzakiem było kilka ognisk korozji które wyczyściłem, odrdzewiłem, pomalowałem i zabezpieczyłem środkiem konserwującym! Korzystając z okazji zamontowałem drugi oryginalny sygnał!
Następnie wziąłem się za przygotowanie dokładki pod nowy lakier! Myślę że wtorek/ środa będzie wszystko poskładane włącznie z halogenami i instalację!
Do szczęścia brakuje mi zderzaka przedniego w ładnym stanie i uchwytu do linki pod dokładkę z GTI
Pod zderzakiem było kilka ognisk korozji które wyczyściłem, odrdzewiłem, pomalowałem i zabezpieczyłem środkiem konserwującym! Korzystając z okazji zamontowałem drugi oryginalny sygnał!
Następnie wziąłem się za przygotowanie dokładki pod nowy lakier! Myślę że wtorek/ środa będzie wszystko poskładane włącznie z halogenami i instalację!
Do szczęścia brakuje mi zderzaka przedniego w ładnym stanie i uchwytu do linki pod dokładkę z GTI
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Zderzaki przednie ciężko dostać, wiem to z własnego doświadczenia.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Ale ta fifka na wydechu to tak średnio sie prezentuje
-
- Maniak
Fifka jak pisałem wyżej pójdzie na złom ale na razie są ważniejsze rzeczy do zrobienia niż fifka
-
- Maniak
Pomimo iż pogoda nie sprzyja prace idą cały czas do przodu!
Dzisiaj praktyczne większość czasu spędziłem przy dokładce! Została pomalowana i poskładana!
Jutro będę chciał to wszystko zamontować na Indianie i podłączyć halogeny!
Dzisiaj praktyczne większość czasu spędziłem przy dokładce! Została pomalowana i poskładana!
Jutro będę chciał to wszystko zamontować na Indianie i podłączyć halogeny!