205 Green - odbudowa & tuning
- gti&green
- Junior
- Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r
- Numer Gadu-gadu: 5809515
205 Green - odbudowa & tuning
Witam, jak już pewnie wiecie, zdecydowałem sie jednak na dalsze ratowanie mojego green'a.
Na dzień dzisiejszy ciężko poznać że to był green 1.1
Pod maską siedzi TU3 z LPG, wnętrze jest z GTI (do przetapicerowania), z zewnatrz też nie przypomina orginału, tworze go powolutku już 4 rok... Najważniejsze ze auto cały czas jeździ i wiernie służy, a to że muszę nim jeździć nie ułatwia sprawy.
Autem jeździ się już bardzo przyjemnie, największe mankamenty zostały usunięte, wymieniłem skrzynie biegów na dłuższą, kompletne sprzęgło, długą półoś, łożyska kół i mc phersonów, linkę sprzęgła, zrobiłem wczoraj hamulce na przodzie, zdjąłem listwę z błotnika którą jakiś łoś mi połamał przy parkowaniu i powoli szykuje się do odnowienia budy
Mam dośc dużo zdjęć z operacji, muszę odszukać na twardym w drugim kompie, coś na pewno wkrótce powrzucam.
Na dzień dzisiejszy ciężko poznać że to był green 1.1
Pod maską siedzi TU3 z LPG, wnętrze jest z GTI (do przetapicerowania), z zewnatrz też nie przypomina orginału, tworze go powolutku już 4 rok... Najważniejsze ze auto cały czas jeździ i wiernie służy, a to że muszę nim jeździć nie ułatwia sprawy.
Autem jeździ się już bardzo przyjemnie, największe mankamenty zostały usunięte, wymieniłem skrzynie biegów na dłuższą, kompletne sprzęgło, długą półoś, łożyska kół i mc phersonów, linkę sprzęgła, zrobiłem wczoraj hamulce na przodzie, zdjąłem listwę z błotnika którą jakiś łoś mi połamał przy parkowaniu i powoli szykuje się do odnowienia budy
Mam dośc dużo zdjęć z operacji, muszę odszukać na twardym w drugim kompie, coś na pewno wkrótce powrzucam.
205... i wszystko inne zostaje w tyle
Technik konserwacji zabytków, w pracy i w garażu :p
- Fredator
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: 205 Green odbudowa & tuning
Powodzenia życzę i wytrwałości.
Normalne piwo to luksus, ale mieć własny browar BEZCENNE
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
Re: 205 Green odbudowa & tuning
oby do przodu
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- gti&green
- Junior
- Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r
Re: 205 Green - odbudowa & tuning
Przed samymi świętami auto dostało komplecik oryginalnych alufelg z puga 306. wygląda o niebo lepiej niż na stalówkach, ale lekko nie było, na pierwszy ogień poszły do wulkanizatora na maszynę do sprawdzenia bo mi autem trzepało.... niewyważenie rzędu 20:25 czyli w sumie 45 gram na koło... nie dziwne ze trzepało... teraz jest 0:0 i jest spokojnie.
potem zostały wymyte z grzechów poprzedniego właściciela... ktoś malował auto razem z alusami, konserwację też zrobił bez zdejmowania kół... ale butelka dobrego zmywacza nitro i do silikonów i fele odzyskały blask. są ładne, nawet ranty niepoobijane, a wzór moim zdaniem idealnie pasuje do 205.
A dzięki mojej Małżowince autko jest czyściutkie i pachnące aż miło jeździć. z daleka to nawet nieźle wygląda z zewnątrz, choć lakier kiepski i poszerzenia nie za ciekawe... zresztą idą do zdjęcia... niema sensu podrabiać gti... lepiej żeby miał własny styl
potem zostały wymyte z grzechów poprzedniego właściciela... ktoś malował auto razem z alusami, konserwację też zrobił bez zdejmowania kół... ale butelka dobrego zmywacza nitro i do silikonów i fele odzyskały blask. są ładne, nawet ranty niepoobijane, a wzór moim zdaniem idealnie pasuje do 205.
A dzięki mojej Małżowince autko jest czyściutkie i pachnące aż miło jeździć. z daleka to nawet nieźle wygląda z zewnątrz, choć lakier kiepski i poszerzenia nie za ciekawe... zresztą idą do zdjęcia... niema sensu podrabiać gti... lepiej żeby miał własny styl
Zapodaj jakieś fotki
- gti&green
- Junior
Pug otrzymał dziś półkę tylną, czarną ory bez dziur na głośniki w idealnym stanie.
Stara pólka z przesadnymi głosnikami 2x25 cm plus 2x13 cm poszła leżeć do garażu, narazie nie wiem co z nią zrobię, chyba pójdzie na nagłośnienie garażu :p
Poniżej zdjęcie jak się 205 prezentuje na wspomnianych alufelgach.
Stara pólka z przesadnymi głosnikami 2x25 cm plus 2x13 cm poszła leżeć do garażu, narazie nie wiem co z nią zrobię, chyba pójdzie na nagłośnienie garażu :p
Poniżej zdjęcie jak się 205 prezentuje na wspomnianych alufelgach.
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
wszystko ok ale po co ci ten parapet nad szybą??
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- Kwiecien
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI '94 & 306 cabrio 2.0
- Numer Gadu-gadu: 982322
- Kontakt:
żeby śnieg na szybę nie padał.
A tak serio mi się podoba, sam bym taki parapecik przygarnał.
A tak serio mi się podoba, sam bym taki parapecik przygarnał.
- gti&green
- Junior
Parapecik jest po to żeby coś odstawić jak się ma zajęte ręce a trzeba z kieszeni wydobyć pilota od auta
Wczoraj przy okazji naprawy licznika poskładałem do porządku deskę rozdzielczą, teraz nic nie lata ani nie skrzypi
Dzisiaj wymieniłem gumę na przegubie, uszczelkę pod pokrywą zaworów, ustawiłem ucho tylnej belki centralnie w mocowaniu, w końcu nic nie puka i nie drży, umyłem silnik, skrzynie i wsio pod maską oraz podwozie karcherem, silnik zagadał po umyciu bez najmniejszego problemu.
Żonka zadbała o czystość z zewnątrz i umyła szybki pianką, aż lepiej widać na droge , szkoda że w drodze do domu się rozpadało...
Wczoraj przy okazji naprawy licznika poskładałem do porządku deskę rozdzielczą, teraz nic nie lata ani nie skrzypi
Dzisiaj wymieniłem gumę na przegubie, uszczelkę pod pokrywą zaworów, ustawiłem ucho tylnej belki centralnie w mocowaniu, w końcu nic nie puka i nie drży, umyłem silnik, skrzynie i wsio pod maską oraz podwozie karcherem, silnik zagadał po umyciu bez najmniejszego problemu.
Żonka zadbała o czystość z zewnątrz i umyła szybki pianką, aż lepiej widać na droge , szkoda że w drodze do domu się rozpadało...
- gti&green
- Junior
Wczoraj zrobiłem pugowi mycie silnika, uszczelniłem pokrywę zaworów bo okropnie ciekła, zrobiłem regenerację alternatora, aż się zdziwiłem jak spadła głośność silnika po wymianie łożysk alternatora
W zeszłym tygodniu odkręciłem tylną belkę i powymieniałem tuleje metalowo gumowe, w końcu skończyły się stuki ( a raczej walenie ) i auto lepiej się prowadzi.
Puste przestrzenie w dokładce z 309 GTI wypełniła siatka.
Na zrobienie czeka aparat zapłonowy i wnętrze wymaga dokończenia.
W międzyczasie urodził się kolejny pomysł, na wielki projekt... związany z 1.9 GTI... narazie więcej nie zdradzę, wszystko zależy od funduszy, no i czy uda się kupić potrzebną część...
W zeszłym tygodniu odkręciłem tylną belkę i powymieniałem tuleje metalowo gumowe, w końcu skończyły się stuki ( a raczej walenie ) i auto lepiej się prowadzi.
Puste przestrzenie w dokładce z 309 GTI wypełniła siatka.
Na zrobienie czeka aparat zapłonowy i wnętrze wymaga dokończenia.
W międzyczasie urodził się kolejny pomysł, na wielki projekt... związany z 1.9 GTI... narazie więcej nie zdradzę, wszystko zależy od funduszy, no i czy uda się kupić potrzebną część...
- rallye
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 GTi Export 1.9 >< 205 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 3612169
- Login tlen: fastadi
częściej myjesz silnik niż niektórzy auto
wrzuć jakieś fotki
Pozdr
wrzuć jakieś fotki
Pozdr
Fast Garage ... in progress
- gti&green
- Junior
Nie lubie ochlapanego olejem silnika, a ostatnio miał się od czego brudzić
- Czak
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 2757168
- Kontakt: