Peugeot 205 Cabrio CJ 1,4 XY7
- kaczor126p
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205 Cabrio
- Numer Gadu-gadu: 4487464
- Kontakt:
Re: Peugeot 205 Cabrio CJ 1,4 XY7
Wczoraj nie wytrzymałem i w końcu zdjąłem dach . Super było , ALE .........
Gdy przyszło do zapinania dachu , bo zaczęło padać okazało się że 1 z łapek do zapinania nie chce odskakiwać .
Zapiąłem na 1 uchwyt i powoli do domu się do kulałem . Auto wstawiłem do garażu . Odkręciłem uchwyt najpierw ten zepsuty potem ten dobry .
Okazało się że ośka która jest wewnątrz (ta która łączy 1 element z 2 ) wypadła
Oska
Dokładnie ta w tym miejscu
Kupiłem śrubę imbusową o twardości 8,8 poobcinałem ją wbiłem sklepałem i trzyma się dobrze. Nasmarowałem i złożyłem wszystko w całość
Przykręciłem (troszkę mi zeszło) . Zamknąłem , ustawiłem i jest ok
Gdy przyszło do zapinania dachu , bo zaczęło padać okazało się że 1 z łapek do zapinania nie chce odskakiwać .
Zapiąłem na 1 uchwyt i powoli do domu się do kulałem . Auto wstawiłem do garażu . Odkręciłem uchwyt najpierw ten zepsuty potem ten dobry .
Okazało się że ośka która jest wewnątrz (ta która łączy 1 element z 2 ) wypadła
Oska
Dokładnie ta w tym miejscu
Kupiłem śrubę imbusową o twardości 8,8 poobcinałem ją wbiłem sklepałem i trzyma się dobrze. Nasmarowałem i złożyłem wszystko w całość
Przykręciłem (troszkę mi zeszło) . Zamknąłem , ustawiłem i jest ok
Kaczor
- kaczor126p
- Nowicjusz
- Kontakt:
Uzupełniam mój temat o zmiany które na chwilę obecną są już zrobione
W ostatnią sobotę marca od samego rana zajmowałem się już moją CeJotką . Zacząłem od umycia , potem odkurzyłem . Po godzince przyjechał Karcher i miał prane całe wnętrze , tapicerka i fotele . Po wyschnięciu fotela kierowcy pojechałem na polerkę auta. Po umyciu wydawało mi się że 205 jest biała a okazało się że był to odcień Biały z brudem . Teraz po polerce się lśni , Jest to śnieżny biały kolorek. Oceńcie sami
Felgi po lekkim polerowaniu od razu się lepiej prezentują
Tak wyglądała moja szyba przed polerowaniem a po umyciu
Tak wygląda szyba po wypolerowaniu :
Tym środkiem polerowałem szybę .
A tutaj jeszcze kilka zdjęć
Bardzo dziękuję klubowiczowi robson za pomoc . Kupiłem to mleczko i szyba naprawdę wygląda dobrze .
Oponki na przedniej osi zmieniłem bo tamte 185 były strasznie spękane aż było widać druty . Obecnie z przodu są opony 175/55/15 a tył bez zmian 185/55/15
Zaciski i bębny są pomalowane na czerwono .
Tutaj parę zdjęć z piątku 6 kwietnia
W ostatnią sobotę marca od samego rana zajmowałem się już moją CeJotką . Zacząłem od umycia , potem odkurzyłem . Po godzince przyjechał Karcher i miał prane całe wnętrze , tapicerka i fotele . Po wyschnięciu fotela kierowcy pojechałem na polerkę auta. Po umyciu wydawało mi się że 205 jest biała a okazało się że był to odcień Biały z brudem . Teraz po polerce się lśni , Jest to śnieżny biały kolorek. Oceńcie sami
Felgi po lekkim polerowaniu od razu się lepiej prezentują
Tak wyglądała moja szyba przed polerowaniem a po umyciu
Tak wygląda szyba po wypolerowaniu :
Tym środkiem polerowałem szybę .
A tutaj jeszcze kilka zdjęć
Bardzo dziękuję klubowiczowi robson za pomoc . Kupiłem to mleczko i szyba naprawdę wygląda dobrze .
Oponki na przedniej osi zmieniłem bo tamte 185 były strasznie spękane aż było widać druty . Obecnie z przodu są opony 175/55/15 a tył bez zmian 185/55/15
Zaciski i bębny są pomalowane na czerwono .
Tutaj parę zdjęć z piątku 6 kwietnia
Ostatnio zmieniony 12 gru śr, 2012 10:22 pm przez kaczor126p, łącznie zmieniany 1 raz.
Kaczor
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
No, teraz wygląda ładnie Jedyne co mi nie pasi to Speedline'y bez poszerzeń
Micek nie przesadzaj bez poszerzeń też fajnie wygląda,wszyscy są przyzwyczajeni do GTI,a jest to taka wersja 205tki i ja bym jeszcze obniżył przód,dokładka na tył od GTI , halogeny zmienił na Cibie i będzie cacy.Ach poprawił gril bo jest krzywo. Auto świetnie wygląda
- kaczor126p
- Nowicjusz
- Kontakt:
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Sprężyny powinny wystarczyć
- BzyQ
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: chyba Ty
- Numer Gadu-gadu: 4534544
Z ostatniej fotki można wywnioskować że Pug stoi książkowo więc przód jest równo z tyłem. Jak zamontujesz obniżające sprężyny to przód zanurkuje i żeby to miało ręce i nogi musiałbyś opuścić tył na belce.
2.9 V6 ot co !
- kaczor126p
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam dość długo mnie nie było . Można powiedzieć że od połowy maja , ale była praca i nie było czasu nawet na kompa .
W tym czasie moje autko stało u mechanika elektryka padła i nie mogłem uruchomić autka . ale wczoraj odebrałem od mechanika mojego lewka i już śmiga po poznańskich drogach.
Mam jednak problem z wentylatorem tym w środku od nagrzewnicy . nagrzewnica ładnie grzeje ale wentylator raz bardzo ładnie dmucha a za chwilkę w ogóle nie dmucha . czy jest problem z wymiana tego czy nie . Poza tym ma może ktoś jakąś dobrą książkę naprawa peugeota 205 gdzie takie rzeczy były by . bo moja jest kiepska . proszę bardzo o pomoc .
W tym czasie moje autko stało u mechanika elektryka padła i nie mogłem uruchomić autka . ale wczoraj odebrałem od mechanika mojego lewka i już śmiga po poznańskich drogach.
Mam jednak problem z wentylatorem tym w środku od nagrzewnicy . nagrzewnica ładnie grzeje ale wentylator raz bardzo ładnie dmucha a za chwilkę w ogóle nie dmucha . czy jest problem z wymiana tego czy nie . Poza tym ma może ktoś jakąś dobrą książkę naprawa peugeota 205 gdzie takie rzeczy były by . bo moja jest kiepska . proszę bardzo o pomoc .
Kaczor