Szara klekocząca 205'tka
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.8 D 1993 r 5Door
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Szara klekocząca 205'tka
Dzisiaj udało mi się wymienić zaworki zwrotne na pompce paliwa, termostat i regulator napięcia. Zauważyłem że mam poluzowaną śrubę od naciągu linki gazu. Wystarczyło podciągnąć 3mm i problemy z wolnymi obrotami ustały, dzisiaj jeszcze zostalo zamontować daszek zegarów od nowak68 i fajrant.
Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
Niestety, problem z wolnymi obrotami powraca jak mantra... Jest może jakiś forumowy kolega z krakowa bądź okolic co zna się na rzeczy i mógł by stwierdzić co się dziadziowi tak pokasłuje?
Od rana mam spokój. Pomogło dołożenie masy aku - buda. Zobaczymy co się stanie po kilku dniach jazdy
Od rana mam spokój. Pomogło dołożenie masy aku - buda. Zobaczymy co się stanie po kilku dniach jazdy
-
- Nowicjusz
No i koniec radości z bezproblemowe jazdy. Jak rano wszystko pięknie grało tak wieczorem problem powrócił. Więc ponawiam pytanie, czy jest w Krakowie bądź okolicy odważny człowiek który podjął by się zdiagnozować co parchowi dolega? Oczywiście odpłatnie.
-
- Nowicjusz
Elementem, który dawał takie objawy była nieszczelna obudowa filtra paliwa. Założyłem narazie zewnętrzny filtr i... Boże jak to odpala, jak to pracuje, jak... Kocham go coraz bardziej
PS. Nie wiedziałem że 23 diesel potrafi odpalać w dziesiąte części sekundy, tak jak to ma miejsce w moim szarym parchu. Nagrzać świece i pyk - już działa
PS. Nie wiedziałem że 23 diesel potrafi odpalać w dziesiąte części sekundy, tak jak to ma miejsce w moim szarym parchu. Nagrzać świece i pyk - już działa
- nowak68
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GENTRY 1991, 405 GRDTubo 1992
Cieszy innych taki entuzjazm właściciela auta
Był XRD 1988, XAD 1989, XLD 1986, GREEN 1991, Automatic 1.9 z 1990, XS 1990, GTI 1.9 EXPORT 1987
-
- Nowicjusz
Mam pytanie do znawców tematu. Nie posiadałem do tej pory auta z tylną belką skrętną, więc nie wiem od czego zacząć ^^. Myślę iż do miesiąca będę musiał zająć się belką, i ty pytanie. Czy wystarczy wymienić czopy i łożyska igiełkowe czy trzeba kupić belkę po regeneracji?
- Alimantado
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 XS 1,4 leżak
Wszystko zależy w jakim stanie jest Twoja rura belki. Wykręć, rozkręć, rozłóż i się wszytko wyjaśni.
"Bądź zmianą, jaką chciałbyś widzieć na świecie"
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Bez wyciągania i rozkręcania można ocenić stan rury. Będzie dobra, jeżeli koła nie stoją w negatywie, a belka nie wydaje przerażających dźwięków albo co gorsza się zaciera. Widać to też na łączeniu wahacz-rura. Powinno być do w linii. Jeżeli wahacz jest wyraźnie przesunięty w górę, rura może się nadawać na złom.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
-
- Nowicjusz
Dzisiaj udało się wymienić tylne amorki mojego sztrucla. Belka nie ma luzów, rura wygląda na całkiem dobrą. Żadnych dźwięków przy ruszaniu góra dół nie ma, wszystko chodzi ładnie. Z tyłu jest lekki negatyw, ale to musiał by ktoś obeznany ocenić Jutro biorę się za czyszczenie stalek a w poniedziałek będą odmalowane.
_________
29-03-2016
Felgi odnowione Ale podnosząc maskę zauważyłem iż cały silnik jest obrzygany olejem. Po wnikliwym dochodzeniu zauważyłem że gumowy wąż idący do odmy zaniemógł. W garaży znalazłem zbrojony wąż o idealnym przekroju i udało się to naprawić
_________
29-03-2016
Felgi odnowione Ale podnosząc maskę zauważyłem iż cały silnik jest obrzygany olejem. Po wnikliwym dochodzeniu zauważyłem że gumowy wąż idący do odmy zaniemógł. W garaży znalazłem zbrojony wąż o idealnym przekroju i udało się to naprawić
-
- Nowicjusz
Dzisiaj kurier przywiózł paczuszkę która wyląduje w aucie w najbliższy weekend.
Ostatnio udało się przejechac trasę Kraków - Przemyśl i z powrotem, i trasę z Krakowa do gorącego potoku. Na szczęście wszystko działa i nie zawiódł mnie na trasie. Jutro czeka mnie kolejny zjazd do Przemyśla. Dzisiaj też odbieram nowy bagnet. I może uda się podjechać na myjnie i umyć dziadunia.
Ostatnio udało się przejechac trasę Kraków - Przemyśl i z powrotem, i trasę z Krakowa do gorącego potoku. Na szczęście wszystko działa i nie zawiódł mnie na trasie. Jutro czeka mnie kolejny zjazd do Przemyśla. Dzisiaj też odbieram nowy bagnet. I może uda się podjechać na myjnie i umyć dziadunia.
-
- Nowicjusz
W czwartek udało się zaliczyć tripa do Słowacji i odwiedzić Popradskie Pleso i liptovski Mikulas, a w drodze powrotnej wymoczylismy tyłki w Szaflarach [WHITE SMILING FACE]pug pokonuje dzielnie kolejne kilometry, ale zaczęło coś go boleć przy hamowaniu. Stawiałem na lewą tarczę, ale po wymianie nic nie pomogło. Chyba trzeba będzie wymienić lewy zacisk. Przy hamowaniu zaczyna trzepać kierownicą, czuć pulsowanie podała hamulca i słychać takie stukanie, szuranie. Może miał ktoś podobnie?