Peugeot 205 GTI Griffe 908
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Peugeot 205 GTI Griffe
nie jest nowygrzesiek309 pisze:Łącznik węża gdzie kupiłeś?
GTI_Efekt Masy
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Ta rurka kosztuje w ASO niecałe 100żł, więc nie widzę sensu zamawiania z ebay, jak nie znajdę zamiennika to zamówię
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Owszem ale ta z Aso ci zardzewieje, rob jak uwazasz.
Kazda morda pasuje do Forda!
- PrezesBednarz
- Maniak
- Posiadany PUG: 90' 205 CTI XU5 JA i inne
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Wątpię żeby w moim egzemplarzu ktoś już łącznik wymieniał a skoro wytrzymał te 20 latek ( i konkretnie opukany okazuje się, że jeszcze by pojeździł) to całe to pieprzenie o tym, że nowy z ASO (czy inny nowy no name) zardzewieje jest niepotrzebne. Kup sobie nowy, daj do cynkowania ogniowego, pomaluj te 10 razy, powlecz go gumą i wmontuj do auta. Prędzej wyleczymy się z choroby "posiadanie i remontowanie 205-tki" niż to przegnije.
Większym problemem, moim zdaniem, jest dostępność nowych węży ukł. chłodzenia i innych do tych autek niż "arcyważna" kwestia kawałka żelastwa czytaj 25cm sklepanej rurki.
Nówka w ASO to ok 80zł po zniżkach w zależności od tego jaką w danym miesiącu mają "promocję" na części do aut powyżej 6lat (jak chcesz z tego skorzystać musisz okazać dowód rejestracyjny)
I też nie rozumiem po jaką .... konstruktorzy Peugeota wstawili ten łącznik skoro w 1.1, 1.4 jest wąż i się sprawdza.
Większym problemem, moim zdaniem, jest dostępność nowych węży ukł. chłodzenia i innych do tych autek niż "arcyważna" kwestia kawałka żelastwa czytaj 25cm sklepanej rurki.
Nówka w ASO to ok 80zł po zniżkach w zależności od tego jaką w danym miesiącu mają "promocję" na części do aut powyżej 6lat (jak chcesz z tego skorzystać musisz okazać dowód rejestracyjny)
I też nie rozumiem po jaką .... konstruktorzy Peugeota wstawili ten łącznik skoro w 1.1, 1.4 jest wąż i się sprawdza.
GTI_Efekt Masy
- krzyska
- Peugeot 205 Master
Jako żę Gti mocno dławione jest gazem wybór padł wkońcu na blosa. Kompensacja już jest wyprowadzona pod maskę, krótszy łącznik do przepływomierza sobie wyspawałem. Mocowanie parownika też przerobione bo nie mieścił się kruciec od kompensacji wkręcany w parownik. Jeszcze przeróbka mocowania przepływomierza jak i mocowania filtra gazu bo przeszkadza, łącznik z krućcem kompensacji między przepływkę a blos i gotowe. Tyle, że dopiero w następny weekend.
Ciekawe czy parownik wydoła, niby ma te 100kW.
Ciekawe czy parownik wydoła, niby ma te 100kW.
Ostatnio zmieniony 21 kwie sob, 2012 7:18 pm przez krzyska, łącznie zmieniany 3 razy.
GTI_Efekt Masy
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Zdjęcia nie ma
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
- krzyska
- Peugeot 205 Master
wypadałoby trochę poczekaćgrzesiek309 pisze:Zdjęcia nie ma
GTI_Efekt Masy
- krzyska
- Peugeot 205 Master
ale Ja jestem bardzo spokojnym człowiekiem, no chyba że ktoś Mnie zdenerwuję to trup ściele się gęstoMunne pisze:jakis nerwowy sie zrobiles:)
Długi weekend majowy trwa i wziąłem się za regenerację parownika.
Tragedii nie było, pare uszczelek do wymiany, gruntowne czyszczenie, trochę farby w stylu mojego idola Eda CH. i zostało jeszcze ponowne strojenie blosa.
Blos wstępnie wyregulowany, trochę km na tym spędziłem i ogolnie cholery można dostać z tym ustrojstwem. Kompensacja musiała zostać usunięta bo prawdopodobnie była przyczyną zbytniego zubożenia i pomimo usilnych starań nie udało się tego obejść. Parownik nie reagował na regulację, może zrobiłem kompensację o zbyt małej średnicy?? Po usunięciu kompensacji jak ręką odjął, układ zaczął reagować tyle, że regulacja stała się trudniejsza bo trudno wstrzelić się w środkowe wartości. Albo ubogo albo za bogato, ale w końcu coś tam ustawiłem. Wymieniłem jeszcze oring w blosie bo ory w slicie coś luźno wchodził. Teraz autko fajnie jeździ tylko spalanie na razie to jedna wielka niewiadoma. Dopiero na tripie będzie okazja to sprawdzić
Podziękowania dla zmac-a za info i pomoc
Teraz na celownik pójdzie chyba ukł. wydechowy bo jednak jego głośność zaczyna być irytująca. Forever jest bardziej kulturalny.
- Załączniki
GTI_Efekt Masy
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Z tym filtrem oleju mam to samo w CTI hehehehe
Strzał w kolano
Ale i tak będę demontował chłodnicę wiec z demontażem nie będzie problemu.
A żeby później przy kolejnej wymianie znów nie demontować chłodnicy zastosuję ory filtr przeznaczony do XU9J1 z automatyczną skrzynią....bo jest o połowę krótszy - ORYGINALNA referencja : 1109.91
Strzał w kolano
A żeby później przy kolejnej wymianie znów nie demontować chłodnicy zastosuję ory filtr przeznaczony do XU9J1 z automatyczną skrzynią....bo jest o połowę krótszy - ORYGINALNA referencja : 1109.91
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- krzyska
- Peugeot 205 Master
Jest tak bo wyszczerbiłem przystawkę przykręcaną do bloku i nie mam co wkręcić zamiast niej. Poza tym mój poprzednik sklecił rurki w taki sposób, że lekko przycierały o chłodnicę i ją w efekcie przetarły. Przy wymianie silnika już to wywaliliśmy. Ale jest w Inowrocławiu zakład, który dorabia wszelakie węże hydrauliczne to dorobię węże na wymiar. Co ciekawe wychodzi taniutko. Mam też zamiar sprawdzić czy będą w stanie dorobić przewody do układy wspomagania kierownicy.Orfister pisze:Z tym filtrem oleju mam to samo w CTI hehehehe
Strzał w kolano
Lampy wymienione, Abs też przywrócony do życia.
- Załączniki
GTI_Efekt Masy
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
krzyska pisze:Jest tak bo wyszczerbiłem przystawkę przykręcaną do bloku i nie mam co wkręcić zamiast niej. Poza tym mój poprzednik sklecił rurki w taki sposób, że lekko przycierały o chłodnicę i ją w efekcie przetarły. Przy wymianie silnika już to wywaliliśmy. Ale jest w Inowrocławiu zakład, który dorabia wszelakie węże hydrauliczne to dorobię węże na wymiar. Co ciekawe wychodzi taniutko. Mam też zamiar sprawdzić czy będą w stanie dorobić przewody do układy wspomagania kierownicy.Orfister pisze:Z tym filtrem oleju mam to samo w CTI hehehehe
Strzał w kolano
Lampy wymienione, Abs też przywrócony do życia.
ma ten sam problem z kolorystyka lamp co Ty tyle że ja mam obie AXO i są różne
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- krzyska
- Peugeot 205 Master
klosz z lewej jest nowy, może stąd ta różnica na zdjęciach
GTI_Efekt Masy