205 Automatic - Swiss quality
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Re: 205 Automatic - Swiss quality
Od wieków powtarzałem, ze samochód służy do jeżdżenia a nie do stania pod kołderką
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
Ile?!... Z automatem?!... Może ma ubogą mieszankę? A średnią prędkość to jaką miałeś? Mi się udało zejść do odrobinę mniej niż 8, ale wolno się nie jeździ.... Ale 6?cejot pisze:Za tą pielęgnację samochód odwdzięczył się rekordowo niskim spalaniem 6.03l/100km.
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
Może dużo z górki było
Bardzo ciekawy wynik, tym bardziej, ze trasa z Wawy do Radomia najłatwiejsza nie jest
Bardzo ciekawy wynik, tym bardziej, ze trasa z Wawy do Radomia najłatwiejsza nie jest
CTI , TSA ... i ja
Prosto, równo, lekkie łuki... Bez przesadyzmu...Orfister pisze:Może dużo z górki było
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
Bardziej chodziło mi o natężenie tirów
CTI , TSA ... i ja
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
siadł na naczepę i stad wynik
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Dwie osoby (całkiem lekkie ) i trochę bagaży. Nie robiłem dokładnych pomiarów, ale średnia prędkość to coś koło 90km/h.
Trzeba przyznać, że warunki były dobre. Jechaliśmy koło 22, ruch zadziwiająco mały. W związku z tym praktycznie cały czas mogłem trzymać licznikowe 120km/h. Ot cała historia.
Ciekawe co by było jakbym rzeczywiście uczepił się TIRa.
I jeszcze ciekawostka... w piątek zerknąłem na cenę 95 w Raszynie (Shell) i potem w Radomiu (1.2.3 Statoil). Różnica wynosiła "jedyne" 36 groszy na litrze.
Trzeba przyznać, że warunki były dobre. Jechaliśmy koło 22, ruch zadziwiająco mały. W związku z tym praktycznie cały czas mogłem trzymać licznikowe 120km/h. Ot cała historia.
Ciekawe co by było jakbym rzeczywiście uczepił się TIRa.
I jeszcze ciekawostka... w piątek zerknąłem na cenę 95 w Raszynie (Shell) i potem w Radomiu (1.2.3 Statoil). Różnica wynosiła "jedyne" 36 groszy na litrze.
Jednym słowem trzeba pomierzyć Ci cały osprzęt, i uznać za wzorcowy...cejot pisze:praktycznie cały czas mogłem trzymać licznikowe 120km/h. Ot cała historia.
Warszawa zawsze miała tanie paliwo. Obrót duży i konkurencja spora, cała tajemnica... A był czas, że jadąc na weekend w góry, braliśmy 70 litrów w kanistrach, bo różnica była ponad 60 groszy na litrze...cejot pisze:w piątek zerknąłem na cenę 95 w Raszynie (Shell) i potem w Radomiu (1.2.3 Statoil). Różnica wynosiła "jedyne" 36 groszy na litrze.
- cejot
- Forum Admin
Ja się tak nie cieszę, bo to w Radomiu było taniej. Tam praktycznie zawsze jest taniej.2mouse pisze:Warszawa zawsze miała tanie paliwo. Obrót duży i konkurencja spora, cała tajemnica...
- Vroobell205
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Dzwoniłem dzisiaj do firmy STAG. Jestem umówiony na rozpoznanie jaką instalację gazową najlepiej będzie dopasować. Ostatnio zacząłem się zastanawiać ile może palić mój Automatic bo 100zł w baku jakoś szybko zniknęło, a autko będzie raczej sporo jeździło (obecnie 93223km). Mam bardzo podobnego do Twojego Janku.
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
jak będziesz już coś wiedział o gazie to daj znać, bo ja się orientowałem w podobnej sprawie i ciekawi mnie jakie wtryski ci zaproponują wielu idzie z automatu w masówkę, a ten silnik to fullgrupa jak chodzi o wtrysk a to już jest dla większości osprzętu pod górkę...
no chyba że mowa o jakiejś egzotyce poprzedniej generacji...
no chyba że mowa o jakiejś egzotyce poprzedniej generacji...
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Jeśli chodzi o wtryski to niebieskie OMVL REG dadzą radę. Takie zalecił mi człowiek z AC (firmy produkującej Staga) do złomegi. Siedzi tam 2.0 115KM z full grupą właśnie. Większe znaczenie ma reduktor, bo musi utrzymać stabilne ciśnienie. Elektronika Stag 300, choć nawet i 200 da radę, bo sondy i tak nie ma Reduktor pewnie dadzą jakiś swój AC.
Albo po taniości II gen, a później blos
Albo po taniości II gen, a później blos
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- cejot
- Forum Admin
Panowie, panowie! Trochę się zapędziliście z tym dawaniem gaziorów. Proszę was, nie w tym temacie...
Mi wystarczy 1.9 benzyna, automat i spalanie 6l/100km.
Mi wystarczy 1.9 benzyna, automat i spalanie 6l/100km.
Wiem, wiem. Widziałem temat i napiszę tam coś przy następnej wolnej chwili. Trzeba będzie kiedyś zrobić bliskie spotkanie Automaticów.Vroobell205 pisze:Mam bardzo podobnego do Twojego Janku.
- cejot
- Forum Admin
Czas leci... temat trochę umarł... za to Automatic ma się dobrze.
Kilometrów przybywa. Przebieg zbliża się powoli do 54 tysięcy. Cóż się dziwić skoro jazda tą 205 sprawia tyle przyjemności. Okazji też było kilka. Na przykład w sierpniu 2014 wybraliśmy się z Agnieszką odpocząć na Mazurach. Podczas tego wyjazdu się zaręczyliśmy.
W ostatnią sobotę miał miejsce pierwszy wyjazd na ulice w tym roku.
Dlaczego tak późno? Bo nasi kochani drogowcy sypali solą jak było około 4'C, czyli jakiś tydzień wcześniej.
Żeby nie było, są zdjęcia.
Kilometrów przybywa. Przebieg zbliża się powoli do 54 tysięcy. Cóż się dziwić skoro jazda tą 205 sprawia tyle przyjemności. Okazji też było kilka. Na przykład w sierpniu 2014 wybraliśmy się z Agnieszką odpocząć na Mazurach. Podczas tego wyjazdu się zaręczyliśmy.
W ostatnią sobotę miał miejsce pierwszy wyjazd na ulice w tym roku.
Dlaczego tak późno? Bo nasi kochani drogowcy sypali solą jak było około 4'C, czyli jakiś tydzień wcześniej.
Żeby nie było, są zdjęcia.
- cejot
- Forum Admin
Mały flashback...
Szykując Automatica na 30 lecie GTI, na które niestety nie dotarłem, zrobiłem przy nim kilka rzeczy.
Niestety pracowałem sam, czasu miałem mało, więc i fotek nie ma dużo.
Zastosowałem płukankę do silnika (teraz nie pamiętam jaką, ale konsultowałem to z kilkoma osobami)
Wymieniłem olej, na razie na ELF EVOLUTION 700 STI 10W40.
Wymieniłem filtr oleju na Knecht
Przepłukałem układ chłodzenia wodą i środkiem do płukania firmy Prestone
Wymieniłem termostat
Zalałem płyn chłodniczy Prestone
Klosze tylnych lamp miały drobne uszczerbki i zarysowania, więc wymieniłem na nowe. Samochód został też dokładnie wyczyszczony (aktywna piana, mycie na dwa wiadra), potem nałożony został Achilles (cleaner) i wosk Collinite no. 476. Wszystkie plastiki zostały zabezpieczone żelem do plastików Sonax Extreme, opony odświeżone TurtleWax Platinum Tyre Dressing, a szyby i szyberdach otrzymały warstwę Rain-X. Efekt po pierwszym deszczu:
Nie mogę odszukać zdjęcia, ale zamontowałem też inne radio.
Szykując Automatica na 30 lecie GTI, na które niestety nie dotarłem, zrobiłem przy nim kilka rzeczy.
Niestety pracowałem sam, czasu miałem mało, więc i fotek nie ma dużo.
Zastosowałem płukankę do silnika (teraz nie pamiętam jaką, ale konsultowałem to z kilkoma osobami)
Wymieniłem olej, na razie na ELF EVOLUTION 700 STI 10W40.
Wymieniłem filtr oleju na Knecht
Przepłukałem układ chłodzenia wodą i środkiem do płukania firmy Prestone
Wymieniłem termostat
Zalałem płyn chłodniczy Prestone
Klosze tylnych lamp miały drobne uszczerbki i zarysowania, więc wymieniłem na nowe. Samochód został też dokładnie wyczyszczony (aktywna piana, mycie na dwa wiadra), potem nałożony został Achilles (cleaner) i wosk Collinite no. 476. Wszystkie plastiki zostały zabezpieczone żelem do plastików Sonax Extreme, opony odświeżone TurtleWax Platinum Tyre Dressing, a szyby i szyberdach otrzymały warstwę Rain-X. Efekt po pierwszym deszczu:
Nie mogę odszukać zdjęcia, ale zamontowałem też inne radio.