Peugeot 205 GTI Griffe 908
- Młody
- Junior
- Posiadany PUG: 405
- Numer Gadu-gadu: 1947816
Re: Peugeot 205 GTI Griffe
Bardzo ładny gratuluje zakupu. To auto ma juz swoje lata i kilku poprzedników, i nie byli to zapewne koneserzy, także i tak jest dobrze. Powiedz proszę ile Cie uczyniło? Widzi mi się bardzo ta wersja...
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
- Numer Gadu-gadu: 0
Dzięki Juzek za wstawienia zdjęć.
Temat założyłem, ale fotek nie wstawiłem bo nie miałem na to czasu.
Do garażu pewnie na pół roku nie trafi, raczej bedzie na bieżąco poprawiany( jak na razie to powymianiałem żaróweczki od podswietlenia licznika, wskażniki od temp płynu i oleju nie działają, od ciśnienia oleju wariuje) i POSPRZĄTAŁEM WNĘTRZE bo pety w popielniczkach się nie mieściły. Na szybko to trzeba wymienić daszek nad zegarami, reszta raczej OK. No może oprócz drążka od biegów bo jest skrócony. Centralny działa, zamek w bagażniku otwierany elektrycznie przyciskiem, szyby też sie opuszczają, ale już tak się sprawnie nie podnoszą ( albo wcale - 2km z otwartym oknem przy -8). Brak ory kierownicy, jest kiera Momo (będzie na sprzedaż).Podgrzewanie lusterek w 50% działa.
ABS miał wypiętą wtyczkę, ale po podłączeniu kontrolka dalej się świeci.
Teraz pora na nadwozie. Pomalowane podkładem łączenia blach widoczne po otwarciu drzwi. Z drzwi kierowcy schodzi lakier bezbarwny, na tylnym słupku z lewej strony troche szpachli. Najbardziej kru...a mnie maska i grill. Nawet nakładki na progi tak mnie nie drażnią jak te "kocie oczy" i brak znaczka peugeota. Brak na razie ory blendy na klapie.
Podłoga od spodu wygląda OK.
Silnik ogólnie pracuje poprawnie, ładnie "ciągnie", ale zimny pracuje bardzo nierówno. Dopiero jak się troche rozgrzeje jest ok(mowa o Pb). Na LPG jest wsio ok i ono nie zniknie z tego auta.
Co do kabelków pod maska to zdarzają się takie dosłownie poskręcane i niezaizolowane, więc to trzeba będzie tez odrazu zrobić żeby mi Gryfek nie spłoną.
Więcej już nie opisuję, i tak wszystkiego pewnie nie wymienię.
Do szczęścia brakuje ory wnętrza(fotele i kanapa).
Przejechałem nim dopiero 400km i zobaczymy jak będzie dalej, chociaż czuję, że to będzie kosztowna zabawka -czytaj studnia bez dna.
Własne fotki postaram się zamieścić w tym tygodniu.
Temat założyłem, ale fotek nie wstawiłem bo nie miałem na to czasu.
Do garażu pewnie na pół roku nie trafi, raczej bedzie na bieżąco poprawiany( jak na razie to powymianiałem żaróweczki od podswietlenia licznika, wskażniki od temp płynu i oleju nie działają, od ciśnienia oleju wariuje) i POSPRZĄTAŁEM WNĘTRZE bo pety w popielniczkach się nie mieściły. Na szybko to trzeba wymienić daszek nad zegarami, reszta raczej OK. No może oprócz drążka od biegów bo jest skrócony. Centralny działa, zamek w bagażniku otwierany elektrycznie przyciskiem, szyby też sie opuszczają, ale już tak się sprawnie nie podnoszą ( albo wcale - 2km z otwartym oknem przy -8). Brak ory kierownicy, jest kiera Momo (będzie na sprzedaż).Podgrzewanie lusterek w 50% działa.
ABS miał wypiętą wtyczkę, ale po podłączeniu kontrolka dalej się świeci.
Teraz pora na nadwozie. Pomalowane podkładem łączenia blach widoczne po otwarciu drzwi. Z drzwi kierowcy schodzi lakier bezbarwny, na tylnym słupku z lewej strony troche szpachli. Najbardziej kru...a mnie maska i grill. Nawet nakładki na progi tak mnie nie drażnią jak te "kocie oczy" i brak znaczka peugeota. Brak na razie ory blendy na klapie.
Podłoga od spodu wygląda OK.
Silnik ogólnie pracuje poprawnie, ładnie "ciągnie", ale zimny pracuje bardzo nierówno. Dopiero jak się troche rozgrzeje jest ok(mowa o Pb). Na LPG jest wsio ok i ono nie zniknie z tego auta.
Co do kabelków pod maska to zdarzają się takie dosłownie poskręcane i niezaizolowane, więc to trzeba będzie tez odrazu zrobić żeby mi Gryfek nie spłoną.
Więcej już nie opisuję, i tak wszystkiego pewnie nie wymienię.
Do szczęścia brakuje ory wnętrza(fotele i kanapa).
Przejechałem nim dopiero 400km i zobaczymy jak będzie dalej, chociaż czuję, że to będzie kosztowna zabawka -czytaj studnia bez dna.
Własne fotki postaram się zamieścić w tym tygodniu.
GTI_Efekt Masy
Mam maske z gryfona zwyla jakby co
Peugeot 205 GRIFFE Sliczny zielony i z sercem lwa
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
krzyska pisze: Do szczęścia brakuje ory wnętrza(fotele i kanapa).
Ma RafGentry fotele z Griffe w swoim CTI - może wymieni chętnie bo nieoryginalne psują mu atmosferę
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Dobry pomysł - ale niech Marin podyktuje za nie cenę, bo ja jestem słaby w wycenianiu gratów od 205...
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Kocham ten klub a taki trup z niego byl hahahahahah teraz nagle nie jest tak zle. Powodzienia w doprowadzeniu auta do swietnosci!!!
Kazda morda pasuje do Forda!
- druan
- Maniak
- Posiadany PUG: peugeot GTI
jak Marin ma dyktować cenę to ty chłopie całe życie będziesz robił na fotele i ciągle ci będzie brakowałoRafGentry pisze:Dobry pomysł - ale niech Marin podyktuje za nie cenę, bo ja jestem słaby w wycenianiu gratów od 205...
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
munne pisze:Kocham ten klub a taki trup z niego byl hahahahahah teraz nagle nie jest tak zle. Powodzienia w doprowadzeniu auta do swietnosci!!!
Lepszy od Griffe Lorda, Ten przynajmniej istnieje naprawde ...chyba
-
- Peugeot 205 Master
nie wiem, nie znam sie, nie orientuje sie zzzzarobiony jestem:) Jedno jest pewne Lord sie nie liczy na miescie wiesz on lubi tylko jezdzic szybko do przodu!
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Nie czepiaj się Co innego jak sam masz kupić i dać 4k (bo na tyle było ogłoszenie), a co innego jak ktoś inny kupił (i również ten inny ktoś się pomęczy), dał nieco mniej dokładne fotki (gdzie maski nie widać ) i jeszcze powiedział, że cena to tajemnica ;]munne pisze:Kocham ten klub a taki trup z niego byl hahahahahah teraz nagle nie jest tak zle. Powodzienia w doprowadzeniu auta do swietnosci!!!
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: XL
- Numer Gadu-gadu: 8935566
Ja jednak gratuluje i myśle ze nie każdy musi kupić perfect auto. Kolega widział co kupuje, zadecydował i jest szczesliwym posiadaczem. Z czasem nabierze respectu jednak to jest griffee. Co lepsza trafił do klubowicza, a nie vw maniaka
- Czak
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9 Gentry
- Numer Gadu-gadu: 2757168
- Kontakt:
Jak to mówią - "Każda potwora znajdzie swego amatora "
-
- Peugeot 205 Master
Nie w tym rzecz tylko ze wiekszosc p....li jak jakies baby ze auto jest takie a nie inne i potem jeden przekazuje drugiemu ten cos doda pietnasty cos odejmie, zamiast pojechac obejrzec etc. I nie mowie tylko o tym aucie.
Chcecie miec Griffa tip top to zaplacic trzeba koniec kropka!!!!!
Chcecie miec Griffa tip top to zaplacic trzeba koniec kropka!!!!!
DJPreZes pisze:Nie czepiaj się Co innego jak sam masz kupić i dać 4k (bo na tyle było ogłoszenie), a co innego jak ktoś inny kupił (i również ten inny ktoś się pomęczy), dał nieco mniej dokładne fotki (gdzie maski nie widać ) i jeszcze powiedział, że cena to tajemnica ;]munne pisze:Kocham ten klub a taki trup z niego byl hahahahahah teraz nagle nie jest tak zle. Powodzienia w doprowadzeniu auta do swietnosci!!!
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
spoko będę kupował potrzebne graty być może już niedługo
Przecinak maską jestem zainteresowany tylko podaj cenę na PW.
Wymieniłem czujnik temp do kompa i zaczął już normalnie odpalać, a w dolocie przed filtrem znalazłem zwiniętą szmatę w kulkę. Po co tam była włożona to nie wiem. Został jeszcze do zrobienia na szybko czujnik temp oleju bo nie działa , resztą wskaźników już ogarnąłem no może jeszcze ten od ciśnienia trzeba poprawić to coś skacze wskazówka ale rozgrzany na wolnych trzyma ok. 3 bar
fotele mam całe czarne w pół skórze stan cóż trzeba ocenić samemu (wg mnie dobry) kanapa niedzielona
Przecinak maską jestem zainteresowany tylko podaj cenę na PW.
Wymieniłem czujnik temp do kompa i zaczął już normalnie odpalać, a w dolocie przed filtrem znalazłem zwiniętą szmatę w kulkę. Po co tam była włożona to nie wiem. Został jeszcze do zrobienia na szybko czujnik temp oleju bo nie działa , resztą wskaźników już ogarnąłem no może jeszcze ten od ciśnienia trzeba poprawić to coś skacze wskazówka ale rozgrzany na wolnych trzyma ok. 3 bar
fotele mam całe czarne w pół skórze stan cóż trzeba ocenić samemu (wg mnie dobry) kanapa niedzielona
GTI_Efekt Masy
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Krzyska, ta szmata w dolocie to nie jest dobry znak. Wyglada na to ze poprzedni wlasciciel to mistrz druciarstwa i szmaciarstwa. Pewnie w tym aucie znajdziesz wiele patentow domowej roboty ... :/
Jak to jezdzi na gazie ? Ile pali ?
Jak to jezdzi na gazie ? Ile pali ?