Roland Garros by andi_kamachi
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Roland Garros by andi_kamachi
http://moto.allegro.pl/zacisk-hamulcowy ... 41961.html 5 dych za sztukę to niezła cena. Koleś ma kilka kompletów
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- andi_kamachi
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1,4 Roland Garros, 205 1,8DT
- Lokalizacja: Warszawa (praca i mieszkanie), Trzcianka k. Wilgi (stąd pochodzę)
- Kontakt:
Panowie pupa blada jest.
Ostatnio zrobiłem sporo rzeczy w moim garrosie- aż kieszenie bolą.
Wczoraj odebrałem auto od mechanika, i z rana na przegląd (PIERWSZY PRZEGLĄD, ODKĄD JESTEM WŁAŚCICIELEM TEJ 205ki). I kupa.
Numery vin nie są oryginalnie nabite.
Padło "idź pan stąd, bo dowód zabiorę"
Nie zrażony, (bo to oczywiście pomyłka)- pojechałem do kolejnej stacji i to samo!!
Co robić? Co robić?
Ostatnio zrobiłem sporo rzeczy w moim garrosie- aż kieszenie bolą.
Wczoraj odebrałem auto od mechanika, i z rana na przegląd (PIERWSZY PRZEGLĄD, ODKĄD JESTEM WŁAŚCICIELEM TEJ 205ki). I kupa.
Numery vin nie są oryginalnie nabite.
Padło "idź pan stąd, bo dowód zabiorę"
Nie zrażony, (bo to oczywiście pomyłka)- pojechałem do kolejnej stacji i to samo!!
Co robić? Co robić?
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
jedz do jakiegoś znajomego diagnosty
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- andi_kamachi
- Junior
- Lokalizacja: Warszawa (praca i mieszkanie), Trzcianka k. Wilgi (stąd pochodzę)
- Kontakt:
Chętnie zapoznam jakiegoś diagnostę..-obecnie nie mam wtyków..
- leon
- Junior
- Posiadany PUG: biały i szybki
Dziwne. Jeżeli masz pewność, że numery są oryginalne to jeździj po różnych stacjach do skutku.
U mnie pod Cz-wą jest taki diagnosta, który podbija nie wychodząc nawet z "biura" i nie patrząc na auto
U mnie pod Cz-wą jest taki diagnosta, który podbija nie wychodząc nawet z "biura" i nie patrząc na auto
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere"
- HideoOSW
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Winner PTS / 205 GTI
- Kontakt:
Według mnie trzeba podejść do sprawy zgodnie z prawem i udać się do rzeczoznawcy który zadecyduje o legalności numerów i zostaną nabite nowe. Myślę że znajomość z diagnostą który to podbije, nie jest żadnym rozwiązaniem, ponieważ problem powróci kiedy trafisz na kontrolę drogową i zabepieczą auto do wyjaśnienia...jeszcze gorzej gdybyś przekroczył nim granice i tam by Ci je zabezpieczyli nie wyobrażam sobie nawet tych kosztów, czasu i nerwów żeby to odkrecić. Sam mam jedną cyferkę 1, tak zjedzoną że wygląda bardziej jak 4, narazie mi to diagności przepuszczają ale zobaczymy do kiedy
1991 GTI [M0TW]
1993 WINNER [M0MY]
1992 XS [P3XY] RIP
1993 WINNER [M0MY]
1992 XS [P3XY] RIP
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Proponuję udać się z autem na Okręgową Stację Kontroli Pojazdów a nie pierwszą lepszą stację kontroli pojazdów i się zapytać o tabliczkę zastępczą i nabicie nowych nr nadwozia. Lepiej załatwić to w zgodzie z prawem i mieć święty spokój.
GTI_Efekt Masy
-
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Tak jak napisał krzyska, zrób to legalnie. Kiedyś w ojca pugu zjadło pole numerowe, które prawdopodobnie było już kombinowane, skontaktowałem się z rzeczoznawcą w celu wydania opinii potrzebnej do wybicia nowych. Rzeczoznawca stwierdził, że nie interesuje go czy numery są fabryczne Nawet jeśli były przebite kilka lat temu i tak wyda opinię pozytywną Ponoć 3 lata po przebiciu numerów stają się legalne
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
Pisałem o stacji okręgowej bo tylko takie maja prawo nabijać nowe nr ramy/nadwozia. Wystarczy zapytać się diagnosty ( ew., a może najpierw w wydziale komunikacji) i wszystko będzie jasne. Co do kosztów to na bank wymiana dowodu rej. i naklejek bo blachy zostają te same plus koszt nabicia nr ( wiadomo zaświadzenie do wydziału komunikacji kosztuje). Chyba/może koszty nie powinny być tragiczne.
GTI_Efekt Masy
-
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Stacja może wybić numer dopiero po otrzymaniu orzeczenia od rzeczoznawcy. Kilka lat temu opinia kosztowała coś ok 200zł plus do tego nabicie numerów i sprawy urzędowe
- andi_kamachi
- Junior
- Kontakt:
Zagadka prawie rozwiązana, a odpowiedzi były w tym wątku. Zaczęło się tu:
W tym wątku ktoś pisał o sprawdzeniu numerów lusterkiem od spodu..- wczoraj to zrobiłem (wcześniej nie miałem potrzeby, bo te nabite obok przez jakiegoś ćwoka są aż nadto wyraźne).
Całkowicie załamany spisałem te numery, które się pokazały w lusterku- a tu znowu zaskoczenie, bo okazało się, że to są DOKŁADNIE TE NUMERY, KTÓRE MAM W DOWODZIE!!!
Niech mi ktoś powie co do diaska tu jest grane?
Co mam z tym teraz zrobić?
Podkreślam, że interesują mnie wyłącznie LEGALNE rozwiązania.
To, co Raf wziął za zardzewiałe numery, w rzecyzwistości było ich brakiem- czyli oryginalnie nabite numery zardzewiały, a ktoś nabił obok po swojemu i to do nich czepili się diagności (i słusznie!)RafGentry pisze:
Powiedz tylko: nie rdzewieją Ci czasem numery nadwozia? Uważaj na nie, bo one sobie lubią skorodować, a potem klops jest!
W tym wątku ktoś pisał o sprawdzeniu numerów lusterkiem od spodu..- wczoraj to zrobiłem (wcześniej nie miałem potrzeby, bo te nabite obok przez jakiegoś ćwoka są aż nadto wyraźne).
Całkowicie załamany spisałem te numery, które się pokazały w lusterku- a tu znowu zaskoczenie, bo okazało się, że to są DOKŁADNIE TE NUMERY, KTÓRE MAM W DOWODZIE!!!
Niech mi ktoś powie co do diaska tu jest grane?
Co mam z tym teraz zrobić?
Podkreślam, że interesują mnie wyłącznie LEGALNE rozwiązania.
- pawel
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
Teraz jedziesz do okręgowej stacji kontroli pojazdów żeby zamontowali tabliczkę zastępczą ze względu na nieczytelność oryginalnych numerów i po sprawie. Tylko weź ze sobą lusterko żeby udowodnić że to są oryginalne numery.
P205
- andi_kamachi
- Junior
- Kontakt:
Paweł, nie kwestionuję Twojej opinii, ale Czy jeszcze ktoś, kto się zna mógłby mnie upewnić, że w takiej sytuacji nie wkroczy policja?
(chcę legalnie wyjaśnić moją sprawę, ale niekoniecznie chcę oddać moje auto na policyjny parking)
Sam mam znaleźć biegłego o którym pisał Grzegorz309?
Czy stacja ma kogoś, kto wyda opinię?
Przypomnę stan rzeczywisty:
-brak oryginalnych numerów
-nabite w nieznanym miejscu i czasie numery zgodne z oryginałem
-oryginalne numery widać wyłącznie z użyciem lusterka (od spodu podszybia)
(chcę legalnie wyjaśnić moją sprawę, ale niekoniecznie chcę oddać moje auto na policyjny parking)
Sam mam znaleźć biegłego o którym pisał Grzegorz309?
Czy stacja ma kogoś, kto wyda opinię?
Przypomnę stan rzeczywisty:
-brak oryginalnych numerów
-nabite w nieznanym miejscu i czasie numery zgodne z oryginałem
-oryginalne numery widać wyłącznie z użyciem lusterka (od spodu podszybia)
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
jak by to powiedzieć w naszym pięknym kraju legalnie -nielegalnie często zależy od widzimisie diagnosty(urzędnika) trzeba podjechać popytać
jak zaczniesz "podręcznikowo" załatwiać to czasem może sie to skończyć niezłym bajzlem (choć nie koniecznie)
wybór należy do Ciebie
jak zaczniesz "podręcznikowo" załatwiać to czasem może sie to skończyć niezłym bajzlem (choć nie koniecznie)
wybór należy do Ciebie
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
- andi_kamachi
- Junior
- Kontakt:
Powoli wracam do pielęgnacji Garrosa.
Wczoraj rozebrałem drzwi w poszukiwaniu centralnego zamka.
Nie było to takie znowu oczywiste, ale był na miejscu, tylko nieruchawy jakiś.. taki..
Dokonałem ingerencji w ory instalację.
Wywaliłem padnięte siłowniki, wstawiłem nowe (nie ory), ale za to z centralką na pilota ..
Poleciałem po taniości i na skróty, ale zyskałem +2 do wygody
I najważniejsze, że już NIGDY, PRZENIGDY nie zarysuję karoserii celując po pijaku kluczykami w zamek
Wczoraj rozebrałem drzwi w poszukiwaniu centralnego zamka.
Nie było to takie znowu oczywiste, ale był na miejscu, tylko nieruchawy jakiś.. taki..
Dokonałem ingerencji w ory instalację.
Wywaliłem padnięte siłowniki, wstawiłem nowe (nie ory), ale za to z centralką na pilota ..
Poleciałem po taniości i na skróty, ale zyskałem +2 do wygody
I najważniejsze, że już NIGDY, PRZENIGDY nie zarysuję karoserii celując po pijaku kluczykami w zamek