Peugeot 205 El Charro
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Re: Peugeot 205 El Charro
Sęk w tym, że zawadziłem o nierówność w jezdni i poszło... Musiało to być nieźle napięte. Teraz te dwie części wydechu nie chcą się do siebie zbliżyć. Pamiętam, że z założeniem tylnego tłumika był problem, bo rura nie sięgała.
Trzeba będzie naprawić.
Trzeba będzie naprawić.
- cejot
- Forum Admin
Dzisiaj po pracy postanowiłem w końcu doprowadzić auto do porządku. Zawiozłem je więc do warsztatu.
"Słuchaj, kupa roboty. Wszystkie terminy zajęte. Zostaw je nam to w wolnej chwili zrobimy." No trudno, zostawiłem.
Korzystając z ładnej pogody do domu wróciłem piechotą, a po drodze postanowiłem przez chwilę posiedzieć nad Wisłą. Zjadłem obiad i w zasadzie miałem udać się na drzemkę poobiednią, ale zadzwonił telefon. Auto gotowe.
Na miejscu krótka rozmowa o 205 w okolicy... podobno jakieś srebrne cabrio jest do sprzedania.
Miło było, ale rozeszliśmy się szybko, bo już po godzinach, a roboty mieli jeszcze dużo.
Po powrocie do domu El Charro zajął miejsce w doborowym towarzystwie. Na koniec szybki rzut oka na naprawiony fragment wydechu. Nie jest źle, na razie będzie się trzymać.
"Słuchaj, kupa roboty. Wszystkie terminy zajęte. Zostaw je nam to w wolnej chwili zrobimy." No trudno, zostawiłem.
Korzystając z ładnej pogody do domu wróciłem piechotą, a po drodze postanowiłem przez chwilę posiedzieć nad Wisłą. Zjadłem obiad i w zasadzie miałem udać się na drzemkę poobiednią, ale zadzwonił telefon. Auto gotowe.
Na miejscu krótka rozmowa o 205 w okolicy... podobno jakieś srebrne cabrio jest do sprzedania.
Miło było, ale rozeszliśmy się szybko, bo już po godzinach, a roboty mieli jeszcze dużo.
Po powrocie do domu El Charro zajął miejsce w doborowym towarzystwie. Na koniec szybki rzut oka na naprawiony fragment wydechu. Nie jest źle, na razie będzie się trzymać.
- cejot
- Forum Admin
18 czerwca
Na ostatnim YTW pod stadionem moje El Charro załapało się na fajną fotkę. Jak niektórzy wiedzą, 14 czerwca wieczorem ktoś obił mi trochę samochód.
Choć zdjęcie jest do bani to wygląda to mniej-więcej tak: 19 czerwca
Szczęście w nieszczęściu jest takie, że uszkodzenia nie są duże. Na dodatek wczoraj pojawiła się karteczka z numerem rejestracyjnym samochodu, który przyatakował mój błotnik.
Byłem dzisiaj zgłosić to na Policji. Po przedstawieniu sprawy dowiedziałem się, że niestety nie ma kto dzisiaj przyjąć zgłoszenia. Już miałem iść, a Policjant rzucił jeszcze pytanie, które zapoczątkowało dłuższą rozmowę.
-Co to za samochód?
-Peugeot 205, już dosyć leciwy.
-Wiem, wiem. Miałem trzy. Brat miał 1.9 GTI, ale padł mu silnik i wstawił 2.0 16V. To była rakieta.
Opowieść była bogata. Okazało się, że Pan Policjant, jego brat, ojciec i jeszcze ktoś jeździli różnymi 205tkami. Zachwalał silnik 1.9D, wersję Roland Garros (pamiętał kolor, silnik, wnętrze). Byłem zaskoczony. Rozmowę przerwał nam dopiero inny interesant.
20 czerwca
Sprawę udało mi się zgłosić na Policji. Spędziłem tam praktycznie cały wieczór. Zgłoszenie przyjął ode mnie inny policjant, więc tym razem o 205 sobie nie pogadaliśmy.
Na ostatnim YTW pod stadionem moje El Charro załapało się na fajną fotkę. Jak niektórzy wiedzą, 14 czerwca wieczorem ktoś obił mi trochę samochód.
Choć zdjęcie jest do bani to wygląda to mniej-więcej tak: 19 czerwca
Szczęście w nieszczęściu jest takie, że uszkodzenia nie są duże. Na dodatek wczoraj pojawiła się karteczka z numerem rejestracyjnym samochodu, który przyatakował mój błotnik.
Byłem dzisiaj zgłosić to na Policji. Po przedstawieniu sprawy dowiedziałem się, że niestety nie ma kto dzisiaj przyjąć zgłoszenia. Już miałem iść, a Policjant rzucił jeszcze pytanie, które zapoczątkowało dłuższą rozmowę.
-Co to za samochód?
-Peugeot 205, już dosyć leciwy.
-Wiem, wiem. Miałem trzy. Brat miał 1.9 GTI, ale padł mu silnik i wstawił 2.0 16V. To była rakieta.
Opowieść była bogata. Okazało się, że Pan Policjant, jego brat, ojciec i jeszcze ktoś jeździli różnymi 205tkami. Zachwalał silnik 1.9D, wersję Roland Garros (pamiętał kolor, silnik, wnętrze). Byłem zaskoczony. Rozmowę przerwał nam dopiero inny interesant.
20 czerwca
Sprawę udało mi się zgłosić na Policji. Spędziłem tam praktycznie cały wieczór. Zgłoszenie przyjął ode mnie inny policjant, więc tym razem o 205 sobie nie pogadaliśmy.
- cejot
- Forum Admin
Kontynuując monolog... dziś dokonałem małej, ale jakże istotnej naprawy. Po niej silnik zaczął równiej pracować, przestał się tak strasznie nagrzewać, trochę lepiej się zbiera i nieznacznie lepiej hamuje.
Zagadka: Na czym polegał problem?
Zagadka: Na czym polegał problem?
- Orfister
- Moderator
- Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
- Numer Gadu-gadu: 2690638
- Kontakt:
Termostat ?
( przerwałem monolog.. hehehe i Ty przerwij mój bo mnie juz "członek" strzela heheh )
( przerwałem monolog.. hehehe i Ty przerwij mój bo mnie juz "członek" strzela heheh )
CTI , TSA ... i ja
http://www.Orfister.peugeot205.pl
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
Ale to hamowanie to jaki ma mieć związek z nagrzewaniem się i równą pracą ?
CTI , TSA ... i ja
- cejot
- Forum Admin
To nie termostat.
Jest pewien związek, ale nie mogę powiedzieć jaki, bo zagadka będzie zbyt łatwa.
Jest pewien związek, ale nie mogę powiedzieć jaki, bo zagadka będzie zbyt łatwa.
- Orfister
- Moderator
- Kontakt:
Zatem musi mieć, to związek z podciśnieniem cos
Ale nie znam dokładnie XU5 bo tam może byc cos nakombinowane
CTI , TSA ... i ja
- cejot
- Forum Admin
Brawo! Wygrałeś pęknięty wężyk podciśnienia.Orfister pisze:Zatem musi mieć, to związek z podciśnieniem cos
To nie jest zwykłe XU5... to jest XU5M. M jak Mono, a może jak Magneti Marelli. Włoski system wtryskowy bazujący na podciśnieniach. Jest tu na przykład MAP sensor. Całkiem fajnie, bo nie mam problemów z przepływką. Jest tu też, podobnie jak w TU3M, klapka sterująca ciepłym/zimnym powietrzem. Jest ona poruszana za pomocą podciśnienia. Ktoś tam zastosował gumowy wężyk w materiałowym oplocie. Wężyk sobie delikatnie pękł pod materiałem i nie było tego widać. Silnik ciągnął lewe powietrze i stąd były różne problemy. Pęknięcie wężyka się pogłębiało, aż całkiem się rozpadł. Wtedy na biegu jałowym obroty nagle poszły w górę, a usterkę szybko dało się zdiagnozować.
Przyznam szczerze, że takiego zachowania nie kojarzyłem z nieszczelnym podciśnieniem / lewym powietrzem. Człowiek uczy się całe życie...
Jak się okazuje czasem niewiele trzeba by pozbyć się kilku problemów.
- cejot
- Forum Admin
Od ostatniego wpisu nic specjalnego się nie działo i temat umarł. Zadziwiające, że ostatnio dostałem kilka razy ofertę kupna El Charro - nie skorzystałem. Za to później ktoś pstryknął kilka brudnych fotek i wrzucił na facebookowe Wraki Warszawy.
Chyba muszę poświęcić mu więcej uwagi...
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
Na zdjeciach faktycznie wygląda jak kup teraz jedynytaki 900 pln
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- andi_kamachi
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1,4 Roland Garros, 205 1,8DT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Lokalizacja: Warszawa (praca i mieszkanie), Trzcianka k. Wilgi (stąd pochodzę)
- Kontakt:
100% racjiwoocash pisze:Na zdjeciach faktycznie wygląda jak kup teraz jedynytaki 900 pln
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Bo to jedyny taki El Charro w Polsce. Nie kojarzę, żeby było ich więcej.
BTW: znam takich, co by mu na żywca maseczkę i halogeny targali, więc to cud, że jeszcze są na miejscu
BTW: znam takich, co by mu na żywca maseczkę i halogeny targali, więc to cud, że jeszcze są na miejscu
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
hmm... kto z okolic Rafa sprzedaje halogeny i maski... hmmm
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
- cejot
- Forum Admin
No nie wygląda dobrze, muszę zrobić z nim trochę porządku. Najpierw w kolejce do sztorcowania jest La Moisissure.andi_kamachi pisze:100% racjiwoocash pisze:Na zdjeciach faktycznie wygląda jak kup teraz jedynytaki 900 pln
To powiedz lepiej gdzie się nie zapuszczać 205 albo kogo unikać.RafGentry pisze:znam takich, co by mu na żywca maseczkę i halogeny targali, więc to cud, że jeszcze są na miejscu