Biały Peugeot 205 1.4 Accent
- pyzio_dawca
- Junior
- Posiadany PUG: Accent 1.6 TU
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Biały Peugeot 205 1.4 Accent
Czyli mówisz, że niema sensu? Mam w planie wrzucić skrzynie z XS'a (krótsza), a lekki zamach chciałem od początku. A jeżeli i tak bym go odchudził, to co może się stać? W razie czego będę miał kolo z xs'a. Aa a jest jakikolwiek sens bawienia się w odelżanie wału korbowego? Bo tak mi wpadło do głowy, a nie wiem czy to ma jakikolwiek sens. Oprócz tego chce, troche popracować nad zasilaniem silnika, ale najpierw musze skończyć blacharkę i ogarnąć belkę, bo moja faktycznie jest gorsza nię się spodziewałem, nie wiecie może gdzie kupie belkę z gti po pieniadzach?( nie śpiszy się bo i tak bieda).. A i jedno pytanie, czy wieksze tarcze mieszcza się pod ory stalowymi 13'?
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Pod ory stalówki, niestety wchodzi tylko seria. Od biedy zmieszczą się zaciski od 206, ale z taką tarczą jak w serii. Dodam, że pod zwykłe stalówki, pod XS'owe już nie weszły. Z mojego doświadczenia wynika, że jak chcesz zmieniać hamulce to zmień od razu felgę inaczej pójdziesz w ślepą uliczkę i na koniec i tak kupisz większą felgę, albo zostaniesz przy seryjnych hamulcach.
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
ech... zapał widzę świeży, młodzieńczy
coś mi świta, że ... http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=26&t=27910
czytałem że koło waży coś ponad 4 kg... naleśnika tam chcesz mieć?
1.4, podwójne gaźniki i latasz - "instrukcja" jest na forum, chociaż.... ja bym tam tym spawem nie latał
coś mi świta, że ... http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=26&t=27910
czytałem że koło waży coś ponad 4 kg... naleśnika tam chcesz mieć?
1.4, podwójne gaźniki i latasz - "instrukcja" jest na forum, chociaż.... ja bym tam tym spawem nie latał
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
- pyzio_dawca
- Junior
Czytałem to już parę razy:) Ale jakoś chyba nie zbyt dokładnie, cóż jak zauważyłeś, zapał mam duży:) Podwójnych gaźników nie będzie, będą 4
Plan był, i chciałbym, żeby taki został, żeby były szerokie stalowe 13, ale skoro większe heble się nie zmieszczą to musze pomyśleć o 14 A same zaciski z 206 pomagają czy tak sobie, w planie jest jeszcze wieksze serwo + korektor siły hamowania, więc może jednak uda się obejść większe kołka?:D
A ja jestem dawcą i będę latał
Znalazłem taka stronę o liczeniu wydechów, nawet pomierzyłem wzniosy zaworów ssących, ale mało rozumiem z tego wszystkiego, więc jednak poczekam jeszcze, aż to rozkminie:)
http://grabowski.com.pl/wydechy/
Plan był, i chciałbym, żeby taki został, żeby były szerokie stalowe 13, ale skoro większe heble się nie zmieszczą to musze pomyśleć o 14 A same zaciski z 206 pomagają czy tak sobie, w planie jest jeszcze wieksze serwo + korektor siły hamowania, więc może jednak uda się obejść większe kołka?:D
A ja jestem dawcą i będę latał
Znalazłem taka stronę o liczeniu wydechów, nawet pomierzyłem wzniosy zaworów ssących, ale mało rozumiem z tego wszystkiego, więc jednak poczekam jeszcze, aż to rozkminie:)
http://grabowski.com.pl/wydechy/
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
koło waży chyba jednak poniżej 4 kg, tu i na wale nie bardzo jest co szukać, telefon masz to mogę coś pomoc w kwestii wydechu itd.
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- woocash
- Peugeot 205 Master
no cóż, z ciekawością czekam na efekty ...
- pyzio_dawca
- Junior
Nom, więc będzie tak:
Błotnik już prawie gotowy, zostaje ponacinać i nagiąć rant:)
I dużymi krokami zbliżam się do zakończenia prac blacharskich
Krokiem następnym docelowo ma być wytarganie silnika, mam nadzieje, że tu obejdzie się bez większyc problemów:)
Parę fotek:) Dzięki wszystkim za doping i pomoc
Błotnik już prawie gotowy, zostaje ponacinać i nagiąć rant:)
I dużymi krokami zbliżam się do zakończenia prac blacharskich
Krokiem następnym docelowo ma być wytarganie silnika, mam nadzieje, że tu obejdzie się bez większyc problemów:)
Parę fotek:) Dzięki wszystkim za doping i pomoc
- woocash
- Peugeot 205 Master
czy korzystając z okazji ktoś może zapodac zdjęcie z dupną strzałką dla ślepców gdzie tam jest to odprowadzenie wody? czy mam wlać i zobaczyć gdzie ucieka?
- pyzio_dawca
- Junior
Więc jeszcze niema ziomiepyzio_dawca pisze: Błotnik już prawie gotowy
- pyzio_dawca
- Junior
Witajcie:)
W sumie trochę czasu zleciało, a to co miało już być zrobione wciąż się przesuwa o parę dni.
Mimo to staram się coś dłubać z każdą wolną chwilą:)
Co zrobiłem:
-odkleiłem podsufitkę (chciałbym zmienić jej kolor);
-zaspawałem dziury, po przelotkach przewodów paliwowych i hamulcowych (zostaną puszczone w kabinie)
-znalazłem dziurę w dachu, i nie bardzo wiem jak się jej pozbyć=> doradzicie coś?:)
No i niestety na razie tylko tyle, ale to ostatni tydzień, gdzie jeszcze muszę się pouczyć i podociągać oceny i biorę się za niego na pełny etat:)
Poniżej parę fotek:
W sumie trochę czasu zleciało, a to co miało już być zrobione wciąż się przesuwa o parę dni.
Mimo to staram się coś dłubać z każdą wolną chwilą:)
Co zrobiłem:
-odkleiłem podsufitkę (chciałbym zmienić jej kolor);
-zaspawałem dziury, po przelotkach przewodów paliwowych i hamulcowych (zostaną puszczone w kabinie)
-znalazłem dziurę w dachu, i nie bardzo wiem jak się jej pozbyć=> doradzicie coś?:)
No i niestety na razie tylko tyle, ale to ostatni tydzień, gdzie jeszcze muszę się pouczyć i podociągać oceny i biorę się za niego na pełny etat:)
Poniżej parę fotek:
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
Co mi się na tym dachu porobiło?? Co do hamulców z 206, to działają jak dla mnie nieźle, ale nie stają dęba po dotknięciu, da się rozsądnie dozować siłę hamowania, do pełni szczęścia musiałbym zmienić pompę i serwo, bo u mnie są oryginalne. Jeżeli kombinujesz szeroką felgę to możesz spróbować z tarczą 247 szerokość 20,4 wentylowaną z 206tki + serwo i pompa hamulcowa z tego samego auta. Na pewno taka tarcza ma większą skuteczność niż lita przy wielokrotnym hamowaniu. Ja nie jeżdżę po "kawalersku", a Pug ma 44 kw, więc nie mam potrzeby częstego i mocnego hamulcowania.
- pyzio_dawca
- Junior
Na dachu jakiś czas temu wyszły takie parchy, więc postanowiłem sprawdzić co jest pod nimi, i.. Ogólnie jeszcze nie wiem po co, na dużej powierzchni dachu, jest duża ilość szpachli. Chyba ją usune i zobaczę, co w trawie piszczy:)
Co do hamulców, chyba zrobie tak jak mówisz, czyli zaciski i tarcze wentylowane z 206'stki, a serwo z pompą z e36, jest prze duże i mam je za friko, więc może uda się dopasować:) A jak nie to z 206:D Chociaż, ja używam hamulców sporadycznie:D
Mam nadzieje, że coś doradzicie z tym dachem. Bo nie mam pomysły jak to wstawić, bo innej metody niż spawanie tam nie widzę, ale na pewno pościąga całość i bedzie tona szpachli potrzebna, choć w sumie można wyciągac nawet od srodka, wiec moze cos wymysle:)
A taka koncepcja od początku, i mam nadzieje że udą się to osiągnąć:)
Co do hamulców, chyba zrobie tak jak mówisz, czyli zaciski i tarcze wentylowane z 206'stki, a serwo z pompą z e36, jest prze duże i mam je za friko, więc może uda się dopasować:) A jak nie to z 206:D Chociaż, ja używam hamulców sporadycznie:D
Mam nadzieje, że coś doradzicie z tym dachem. Bo nie mam pomysły jak to wstawić, bo innej metody niż spawanie tam nie widzę, ale na pewno pościąga całość i bedzie tona szpachli potrzebna, choć w sumie można wyciągac nawet od srodka, wiec moze cos wymysle:)
A taka koncepcja od początku, i mam nadzieje że udą się to osiągnąć:)
- pyzio_dawca
- Junior
Nie wiem jakie ono ma dokladnie wymiary, pomierze może jutro:) Ale mysle ze sie zmiesci:)