Peugeot 205 Kielce
- mlody333
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Był 205, 307 jest 106 TU1JP oraz 207 TU5JP4
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Peugeot 205 Kielce
W związku z planowanym montażem alusków mam pytanie jakie są potrzebne do tego śruby? Sprzedający dodał do nich śruby z łbami takimi jak do stalówek czyli w kształcie stożka, takie same są otwory w felgach. Na forum widziałem śruby z płaską ruchomą podkładką, takie same mam w 307-ce.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Jak otwory stożkowe, to i śruby stożkowe
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- mlody333
- Uzalezniony
Dzięki Grzesiek, niby to oczywiste, ale nie dla mnie .
Kółka już wymienione, byłem pierwszym klientem zmieniającym koła na sezon letni. Wbrew moim obawom okazały się proste i fajnie wyglądają, szacun w mieście +4 punkty Zdjęcie robione na szybko i auto lekko przybrudzone. W planach polerka całości.
Kółka już wymienione, byłem pierwszym klientem zmieniającym koła na sezon letni. Wbrew moim obawom okazały się proste i fajnie wyglądają, szacun w mieście +4 punkty Zdjęcie robione na szybko i auto lekko przybrudzone. W planach polerka całości.
-
- Junior
- Posiadany PUG: 306
mi osobiście takie felgi średnio się widziały- ale zmieniam zdanie- dobrze wyglądają, spokojnie +5 szacun na mieście nawet
- jarema205
- Maniak
- Posiadany PUG: GTI, CJ, XR, XRD, XRD, LOOK
Felgi wyglądają naprawdę świetnie. Po zakupie na zdjęciach, nie założone na auto nie do końca mi się podobały, jednak teraz zmieniłem zdanie jak dla mnie to +205 do lansu w mieście
Fotele też są znakomite, tył nie powala, jednak przód wygląda bardzo ładnie, jeżeli chodzi o wygodę to nie ma co porównywać z fotelami z looka.
Lakierniczo też jest bardzo ładnie
Naprawę fajną 205-kę sobie zrobiłeś
Fotele też są znakomite, tył nie powala, jednak przód wygląda bardzo ładnie, jeżeli chodzi o wygodę to nie ma co porównywać z fotelami z looka.
Lakierniczo też jest bardzo ładnie
Naprawę fajną 205-kę sobie zrobiłeś
XR in PROGRESS
Łukasz fajnie wygląda na tych kołach.
- mlody333
- Uzalezniony
W ostatnim czasie przytrafiła się Pugowi awaria włącznika zespolonego świateł. Robson miałeś rację.Dzięki! Dzisiaj przyszedł nowy, został zamontowany, przy okazji wymieniłem zegary na GTI, (kupione na allegro w dobrej kasie) i ku mojemu zdziwieniu po ich podpięciu w miejsce XS-owych zaczął działać obrotomierz. Pozostaje uruchomić czujnik ciśnienie i temp. oleju, ale to po montażu nowego silnika. W zeszłym tygodniu Pug przeszedł przegląd. Stwierdzono wyciek płynu z okolic pompy wody. Ponieważ była wymieniona w zeszłym roku, myślę, że wyciek spowodowany jest przepuszczającą uszczelką pod głowicą. Wcześniej ciśnienie wywalało płyn przy kroćcu, jak tam uszczelniłem zaczęła pocić się pompa, do tego w płynie jest olej . Ponadto niedomaga prawy amortyzator i łożysko koła. Kolumny mcphersona już zakupione, ale czekają do wymiany silnika wyminie je w komplecie. Zdjęcia niebawem bo po ciemku średnio wychodzą, a właśnie skończyłem dłubać.
- mlody333
- Uzalezniony
Post pod postem, ale nadejszła wiekopomna chwila (myślę, że admini wybaczą) Pug dostanie "nowe" tablice o właściwej treści Tablice dostałem bez specjalnych zabiegów, poprosiłem panią w UM i bez ceregieli poszukała mi tych właściwych
-
- Junior
- Posiadany PUG: 306
elegancko, też mam L na końcu
- widocznie trafiłeś albo na miłą panią- albo akurat miała dobry dzień- mi zazwyczaj się czepiają o wszystko albo nie takie papiery, albo tłumaczenie, ew jakaś magister anglistyki zacznie certyfikat studiować i dojdzie do wniosku ze salvage to to samo co junk... wiec jak juz blachę dostanę to z każdej jetem zadowolony
- widocznie trafiłeś albo na miłą panią- albo akurat miała dobry dzień- mi zazwyczaj się czepiają o wszystko albo nie takie papiery, albo tłumaczenie, ew jakaś magister anglistyki zacznie certyfikat studiować i dojdzie do wniosku ze salvage to to samo co junk... wiec jak juz blachę dostanę to z każdej jetem zadowolony
- mlody333
- Uzalezniony
Zmiany nieduże ale cieszą:
zegary od GT kupione okazyjnie na alledrogo, po letnim swapie silnika zostaną podpięte wszystkie czujniki, zostały zakupione i czekają lampka do czytania map, bardzo użyteczny bajer, który doceniłem dopiero po zamontowaniu, świeci o niebo lepiej niż duża lampka poza tym zamontowałem przełącznik kierunków z 405 i wywaliłem beznadziejny zamiennik
zegary od GT kupione okazyjnie na alledrogo, po letnim swapie silnika zostaną podpięte wszystkie czujniki, zostały zakupione i czekają lampka do czytania map, bardzo użyteczny bajer, który doceniłem dopiero po zamontowaniu, świeci o niebo lepiej niż duża lampka poza tym zamontowałem przełącznik kierunków z 405 i wywaliłem beznadziejny zamiennik
Ostatnio zmieniony 05 maja pn, 2014 3:35 pm przez mlody333, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
ładne zegarki Tylko dlaczego obroty takie wysokie?
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
- mlody333
- Uzalezniony
"zsie" na zimnym silnikugrzesiek309 pisze:ładne zegarki Tylko dlaczego obroty takie wysokie?
- mlody333
- Uzalezniony
Po długich walkach, dokonał się zapowiadany swap silnika. TU1M został zastąpiony TU3M. Osprzęt pozostał ze starego silnika, przy okazji wymieniony został wahacz, kolumny mcphersona, końcówki drążków, osłony gumowe półosi napędowych i maglownicy oraz poprawiona konserwacja przodu nadwozia. Do kompletu dołożyłem "nową" jak się okazało krótką skrzynię biegów z Puga 106. Dodatkowo dołożony czujnik ciśnienia oleju i kabelki do niego. Nie obyło się bez kombinowania, ale ostatecznie wszystko odpaliło i działa co dla mnie już samo w sobie jest wyczynem. Silnik nie kopci, nie cieknie i równo pracuje.Dzięki za pomoc Grześkowi309, Pace, Miankowi i znajomemu Panu Jarkowi z warsztatu Jachra w Kielcach. "nowy silnik":
Kolejne plany co do Puga? Ponieważ zauważyłem, że zaczyna atakowac go ruda, a koszty blacharza będą raczej "słone" podjąłem decyzję, że będzie jeździł aż "kółka się ukręcą", a ja w tym czasie zbieram kasę na innego Puga oczywiście 205 - mlody333
- Uzalezniony
Po problemach z iskrą i odpalaniem, wymieniłem kompletne wiązki, wtrysk od 1.4 z ZX'a komp też od 1.4 wszystko na Boschu, auto jeździ, ale nie bez problemów. Nie wiadomo z jakich powodów przy 90 stopniach zapala się sygnalizacja wysokiej temp. i kontrolka STOP. Nie zapala się zawsze i nie zawsze przy tej samej temp??. Wentylator włącza się i chłodzi tak jak być powinno, auto nie przegrzewa się. Ponadto po mocnym rozpędzaniu auta, podczas hamowania silnikiem z okolicy prawego koła słychać "churgot", na zakrętach i przy przyśpieszaniu nie występuje. Podejrzanym jest przegub, który w przeszłości już nie domagał (chyba, że ktoś ma inny pomysł). Zamontowałem skrzynię ze 106, rzekomo miała być "krótka". Sprawdzałem obroty przy poszczególnych prędkościach i tak
przy 5.000 obr/min:
3-ci bieg prędkość 90 km/h
4-ty bieg prędkość 110 km/h
5-ty bieg prędkość 140 km/h i szybciej już tylko z górki
przy 4.000 obr/ min:
3-ci bieg 50 km/h
4-ty bieg 70 km/h
wartości podane z licznika (dodam, że bieda zmieniona na GTI - bo nie wiem czy to ma znaczenie)
Czy tak powinno być? Sam nie wiem.
przy 5.000 obr/min:
3-ci bieg prędkość 90 km/h
4-ty bieg prędkość 110 km/h
5-ty bieg prędkość 140 km/h i szybciej już tylko z górki
przy 4.000 obr/ min:
3-ci bieg 50 km/h
4-ty bieg 70 km/h
wartości podane z licznika (dodam, że bieda zmieniona na GTI - bo nie wiem czy to ma znaczenie)
Czy tak powinno być? Sam nie wiem.