A oto i moje niedawno nabyte cudo
Tak jak widać Peugeot 205, 5d, rocznik 1991 z silnikiem TU1M w wersji Color Line. Auto po generalnym remoncie ukł. hamulcowego jak i zawieszenia przedniego (wykonane rok temu, przejechane może z 300km) Jak widać, żeby jakoś się prezentowało trzeba lakierować co planuję uczynić w przyszłym roku. 100% bezwypadkowe, podłoga jak i karoseria w bdb stanie, jakieś ogniska korozji JEDYNIE pod maską w miejscu za lewą lampą, bardzo mała powierzchnia brązowych bąbelków i odprysków lakieru. Nie wiem co tu więcej pisać
W planach jest:
-regulacja silnika .......
-instalacja lpg
-zmiana zegarów na GTi/XS
-dołożenie środkowych nawiewów
-zmiana kierownicy na sportową lub oryginalną 3 ramienna
-przyciemnienie szyb
-montaż zestawu audio
-malowanie felg na biało
----doprowadzanie auta do idealnego stanu technicznego jak i wizualnego (dla mnie to auto kultowe mimo że nie jest to GTi lub jakaś inna wersja 3d)
W późniejszym terminie:
-lakierowanie auta
-wymiana foteli na kubły
-być może swap na jakieś HDI
Jeśli są pytania śmiało pisać
Poniżej kilka marnej jakości zdjęć robionych na szybko telefonem niestety.. Zdjęć będzie przybywać z biegiem czasu
205 1.1i Color Line.
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
Re: 205 1.1i Color Line.
Znaczy kolego że mamy kolejnego color linea w 3city. te rzeczy które chcesz robić u siebie typu fotele kierownica licznik i nawiew mam u siebie zrobione wiec jak chcesz zobaczyc jak to wyglada w color line to mozemy umówic sie na małego spota. Zastanawia mnie tylko skąd wzieły sie u ciebie pomaranczowe kierunki.
Przy okazji mozemy zamienić się lampami a raczej kloszami bo masz też dwa rózne odcienie
Przy okazji mozemy zamienić się lampami a raczej kloszami bo masz też dwa rózne odcienie
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 8114272
Nie wiem skąd się wzięły, tak już było. A skąd jesteś dokładnie? Póki co czeka mnie regulacja tps itd także nie jeżdże dużo, a obecnie leże w łóżku z gorączka ale jestem chętny jak najbardziej
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
jestem konkretnie z WitominaTheMocarz pisze:Nie wiem skąd się wzięły, tak już było. A skąd jesteś dokładnie? Póki co czeka mnie regulacja tps itd także nie jeżdże dużo, a obecnie leże w łóżku z gorączka ale jestem chętny jak najbardziej
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Wygląda dobrze, u siebie nie miałem czerwonego dywanu, tu wygląda fajnie
Co do silnika to nawet 1.4 95KM da fajnie radę w nim.
Będę zaglądał i śledził postępy. Pozdro
Co do silnika to nawet 1.4 95KM da fajnie radę w nim.
Będę zaglądał i śledził postępy. Pozdro
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 8114272
Autko dziś po przeglądzie, Pan który robił przegląd był zachwycony stanem technicznym mojego auta, rzekł iż niektóre auta 2 letnie są w gorszym stanie niż ten Pug. Starał się znaleźć coś zepsutego i nadającego do wymiany ale mu się nie udało. Prócz lekkiego wycieku wycieku ze skrzyni biegów z lewej strony, jutro wymienię sobię uszczelniacz i będzie cacy.
Sprawdzający nie spotkał się z tak utrzymanym technicznie samochodem z tego rocznika. Oby tak dalej i takie auta jeździły po naszych drogach.
Sprawdzający nie spotkał się z tak utrzymanym technicznie samochodem z tego rocznika. Oby tak dalej i takie auta jeździły po naszych drogach.