Na forum jestem nowy, zawsze chciałem mieć swoją 205, a parę godzin temu moje marzenie się spełniło!
Krótka historia: znalazłem na znanym portalu ogłoszenie, myślę sobie dziwna ta 205, ale może nie będzie tak źle. Telefon do sprzedawcy, okazuję się, że samochód stoi 2km od mojego domu. Na miejscu zastaje dziwnego (limonkowego?) peugeota. Szybkie ogarnięcie stanu blacharskiego dwa dni targów przez sms i samochód kupiony.
model: 205 1.4 GR
rok:1988
kolor: limonkowy??
wyposażenie: el szyby, radio, szyber.
Co do zrobienia?
1. regeneracja belki bo samochód siedzi na glebie tyłkiem, że aż strach garby pokonywć
2. Ogarnięcie hamulców z przodu tarcze całe zardzewiałe hamulców praktycznie brak (jutro będe szukał przyczyny)
3. Coś strzela przy rozpędzaniu, przy stałej prędkości przestaje. ktoś ma pomysł?
4. pomalowanie komory silnika i bagażnika ( ktoś pomalował auto a komora i bagażnik nietknięty.)
5. pomalować klapę bagażnika i dach.
6. regeneracja poszycia kierownicy.
7. chciałbym także przywrócić mu w miarę fabryczny wygląd.
zdjęcie z dziś na szybko: Ogólnie jest co robić, wszystko na bieżąco będę dokumentował. Najważniejsze, że buda w miarę zdrowa:)
Ile będzie mnie kosztowała naprawa belki kompleksowa? możecie kogoś polecić sprawnie tanio szybko?
Co to może być z tym strzelaniem przy przyspieszaniu?
Cena za samochód? śmieszna. 900zł i flaszka

Pozdrawiam serdecznie.
EDIT:
NOWE ZDJĘCIA!!
Obiecany silnik, ktoś mi coś o nim powie ciekawego? [sorry ale coś mi zdjęcie paint uciął:D] głupie pytanie, czy tam jest łańcuch rozrządu?

wnętrze. malutka na kanale