Prawdziwy rodzynek
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Prawdziwy rodzynek
Dosc niespodziewanie odwiedzil mnie dobry znajomy i mial dla mnie nie lada niespodzianke, probke wosku Swissvaxa Mystery - niestety sloiczek dosc malutki okolo 10ml a RS6 w wersji avant do malych nie nalzey.
Dlugo nie myslac, szybkie mycie auta, dla pewnosci IPA, nie mialem juz czasu na sealent. Wosk zimny z lodowki jest twardy nawet bardzo, nakladany recznie - cieplo dloni zmienia jego konsystencje nie do poznania - robi sie niemal plynny - moze konsystencji smietany. Zapach super, prawdziwego wosku i nakladanie reczne - cos pieknego idealnie czuc i widac jak sie naklada i ktore miejsce jest dobrze pokryte. W trakcie pracy trafil sie pod dlonia niechciany obiekt - co to bylo nie wiem, ziranko piasku, owad, pracujac dlonia odrazu sie to wychwytuje. Przerwalem i umylem dlonie w wiaderku z woda i szapmponem - no wlasnie czy umylem? pozbylem sie oczywiscie brudu, ale wosku nie, po wyjeciu dloni woda momentalnie na dloniach "skropelkowala" bardzo dziwne uczucie. Jedyna wada nakladania recznego - zuzywa sie nieco wiecej wosku. Wosk zostawilem na noc do utwardzenia, starlem tylko kawalek na probe z maski - sciera sie go ciezko - nieporownywalnie ciezej z innymi woskami i powloka lakieru po dotyku jest zupelnie inna - wynika to z faktu, ze wosk ten po wyschnieciu nalezy zetrzec, potem go wygrzac na sloncu lub pod lampani aby odparowal i dopiero wypolerowac, wtedy pokaze swoje prawdziwe oblicze - na te efekty musicie tak jak i ja poczekac do jutra. Dzis fotki z woskowania - milego ogladania:
Dlugo nie myslac, szybkie mycie auta, dla pewnosci IPA, nie mialem juz czasu na sealent. Wosk zimny z lodowki jest twardy nawet bardzo, nakladany recznie - cieplo dloni zmienia jego konsystencje nie do poznania - robi sie niemal plynny - moze konsystencji smietany. Zapach super, prawdziwego wosku i nakladanie reczne - cos pieknego idealnie czuc i widac jak sie naklada i ktore miejsce jest dobrze pokryte. W trakcie pracy trafil sie pod dlonia niechciany obiekt - co to bylo nie wiem, ziranko piasku, owad, pracujac dlonia odrazu sie to wychwytuje. Przerwalem i umylem dlonie w wiaderku z woda i szapmponem - no wlasnie czy umylem? pozbylem sie oczywiscie brudu, ale wosku nie, po wyjeciu dloni woda momentalnie na dloniach "skropelkowala" bardzo dziwne uczucie. Jedyna wada nakladania recznego - zuzywa sie nieco wiecej wosku. Wosk zostawilem na noc do utwardzenia, starlem tylko kawalek na probe z maski - sciera sie go ciezko - nieporownywalnie ciezej z innymi woskami i powloka lakieru po dotyku jest zupelnie inna - wynika to z faktu, ze wosk ten po wyschnieciu nalezy zetrzec, potem go wygrzac na sloncu lub pod lampani aby odparowal i dopiero wypolerowac, wtedy pokaze swoje prawdziwe oblicze - na te efekty musicie tak jak i ja poczekac do jutra. Dzis fotki z woskowania - milego ogladania:
Ostatnio zmieniony 19 maja czw, 2011 7:58 am przez Lord Devil, łącznie zmieniany 1 raz.
Car Valeting, Car Detailing.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: Prawdziwy rodzynek
Kto by pomyślał, że 10ml starczy na tak duże auto! Wierzę, że SwissWax zrobi robotę i wszyscy padniemy na kolana.
Po starciu jak zamierzasz wygrzać powłokę? Masz lampy czy liczysz na słoneczko ?
Po starciu jak zamierzasz wygrzać powłokę? Masz lampy czy liczysz na słoneczko ?
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Lamp prawdziwych promiennikowych nie mam, jestem w tym temacie tylko zakreconym amatorem, wiec albo slonko. albo wszystkim znane halogeny.
- SiSeniorita
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
Swisswax to już nie to tamto... jeszcze jak wytestujesz zymola to jesteś master of detailing w lidze tzw amatorów!! Czekam na fotki po słonku i polerowaniu!
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
No i jak ? Słoneczko dopisało ?
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Wosk niesamowicie twardy, jak sie nalozy za duzo bardzo ciezko go zetrzec, jest oczywiscie roznica miedzy woskami jakich uzywam, po starciu lakier jest zupelnie inny w dotyku, dlon nie slizga sie a idzie z wyczuwalnym oporem, mimo iz powierzchnia jest bardzo gladka. Po wystawieniu na slonce widac wyraznie, ze wosk "w trakcie procesu" wyglada dosc podobnie jak starty niedoschniety wosk. Po wygrzaniu i wypolerowaniu mikrofibra - uzywalem scierek sonaxa - szczerze polecam - REWELACYJNE mikrofibry, bardzo miekkie, lakier jest niesamowicie sliski, wydaje sie wrecz odpychac wode i odbicia sa swietne. Niestety zdjecia nie sesyjne i na dodatek w trakcie trasy po przelocie 200km polski wschodniej wiec lekko skurzony - tak to wyglada:
Ostatnio zmieniony 07 kwie ndz, 2013 3:47 pm przez Lord Devil, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomek05229
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Forever '95
- Numer Gadu-gadu: 11234915
jak dla mnie rewelacyjna sprawa świetny lustrzany efekt a masz może zdjęcie całego samochodu?
- SiSeniorita
- Nowicjusz
oooooołł jeee! good joob mr lord devil! ale przypadkowej sesji nie daruje TAKI wosk zasługuje na utrwalenie jego działania w bardziej wyrafinowanym miejscu
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Nie chcialem zamieszczec tego zdjecia, bo jak mowilem nie bylo sesji tylko trasa, ale skoro padla prosba, wiec prosze, widac zabite robale i w tle smietnik
- Para
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Niezła tafla, widać piękne chmury Cumulus
- Małysz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 307 2.0 90HDI; dawniej 205 GT 1.6 i 1.8D
- Numer Gadu-gadu: 4121955
- Login tlen: adamdrozdzu
- Kontakt:
Lublin wymiata! Uwielbiam czytać o detalingu aut od Was.
Bydgoszcz też się liczy, coraz bardziej myślę, żeby do KUBASA oddać autko
Bydgoszcz też się liczy, coraz bardziej myślę, żeby do KUBASA oddać autko
Król jest tylko jeden
1.8 D http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=3986
GT http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2450
1.8 D http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=3986
GT http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2450
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
Malysz powiem Ci tak, detailing to fajna sprawa ale wymga dwoch rzeczy sprzetu (oraz stuff'a) i doswiadczenia. Mowie szczerze, kiedy kupilem swoja polerke i pierwszy raz robilem swoje auto... KAPLICA. Rece bola, plecy bola, kupa kasy efekt mizerny, ale czlowiek nie rodzi sie z tymi zdolnosciami. Moja rada - oddaj auto do Kubasa - wiem to kosztuje, ale bedziesz MEGA zadowolony. Przygotowanie auta to ciezka praca fizyczna - wiem bo robie teraz C5 sasiada, kupa srodkow, ktore kosztuja, sprzet oraz wiedza i doswiadczenia - to musi kosztowac. Parafrazujac kabaret - bedzie pan zadowolony
p.s.
Kubas wymiata - to zawodowiec, ja jestem tylko "zajaranym" amatorem, a ze nie stosuje wosku Swissvax - milion% rozumiem, kto za to zaplaci? taki wosk kosztuje 2klocki za pudelko, mi sie udalo zdobyc probke, teraz czaje sie na Crystal Rock
p.s.
Kubas wymiata - to zawodowiec, ja jestem tylko "zajaranym" amatorem, a ze nie stosuje wosku Swissvax - milion% rozumiem, kto za to zaplaci? taki wosk kosztuje 2klocki za pudelko, mi sie udalo zdobyc probke, teraz czaje sie na Crystal Rock
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
takie tam pare moich 50/50
- Altowiolistka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9D forever
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
To pokazuje, ze umycie auta i nawoskowanie, nie moze dac super efektow. Podstawa to przygotowanie - czyli korekta powloki lakierniczej, na fotkach u Kubasa swietnie to widac (po to wlasnie robi sie 50/50)