kierunkowskazy
kierunkowskazy
mam problem,nie działają mi kierunki,na początku jak próbowałem wrzócić kierunek przekażnik przy bezpiecznikach brzeczał a teraz też padł i nie działa wsaźnik paliwa.wszysko popsuło się w piątek gdy strasznie padało.a awaryjne działają. Jak to naprawić?
- deejay
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 3788033
- Kontakt:
Też miałem problem z kierunkami i nie mogłem dojść przyczyny, przełącznik pod kierownicą ok, przekaźnik ok a nie zawsze działały. Zrób mały test włącz kierunek obojętnie czy pr czy l i wciśnij awaryjne, przy wyłączaniu awaryjnych zobacz nie nie zacznie chodzić, wszystkie kable od kierunkowskazów idą czyba przez ten przełącznik od awaryjnych bo u mnie winą był właśnie on
ale widze chyba że masz cos bardziej z elektryką powalone
ale widze chyba że masz cos bardziej z elektryką powalone
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
też dorzuce swoje 3 grosze u mnie czasem też tylko brzęczy przerywacz a szczególnie to lubi zrobić jak kierunek jest najbardziej potrzebny jechali za mną niebiescy ja tu do skrętu w lewo kierunek a ten nic tylko brzęczy ale sie mówi trudno skręciłem i ogień na tłoki tym razem sie udało
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
Mialem podobne problemy tez musialem wlaczac awaryjne ale przyczyna lezala tez w gniezdzie w haku cholowniczym robilo sie zwarcie i dzialy sie rozne rzeczy z kierunkowskazami...Spisikalem to wszystko preparatem ktory usuwa wode i czysci styki i jest ok a awaryjnymi to poprostu trzeba od czasu do czasu sie pobawic i problemu nie ebdzie...ja tak robie i jest ok
- Paweł
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9)
- Numer Gadu-gadu: 46077
Ja też mam taki problem i przyczyną jest włącznik awaryjnych. Jak tylko kierunki przestają działać (czasem przekaźnik bzyczy) to w moim przypadku wystarczy poruszać włącznikiem awaryjnych i jest OKI. Za jakiś czas, jak już mnie to będzie irytować wyczyszczę ten włącznik. Sprawdźcie dobrze czy to nie wina awaryjnego.
205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9Y)