Kto jeździ na gazie??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Rychu »

Hej daro900! Jesli te 1800 jest za podstawową (czyt. najtańszą instalację :)) to rzeczywiście trochę za drogo. Powinieneś się zmieścić w granicy 1300-1500.
A co do podwyżek to masz rację że gaz zdrożeje. Planuje się podwyżkę o ok 40%. Jest to trochę dużo, ale trzeba pamiętać że docelowo benzyna będzie kosztować ok. 5zl :!: Tak więc gaz dalej będzie 2 razy tańszy.
A co do samodzielnej instalacji to można zrobić to samemu, są specjalne zestawy, można np. kupić butlę bez homologacji o wiele taniej. Tylko Ci którzy takie butle kupują muszą je później chować w atrapach np. tuby basowej :lol: Poza tym rozumiem samodzielne założenie centralnego, elektr. szyb, ale instalacji gazowej :shock: :?: Ja osobiście nie podjąłbym się czegoś takiego! Adrenalinka musi nieźle skakać podczas jazdy takim autkiem :lol:
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
daro900
Junior

Post autor: daro900 »

hehehe :) zle mnie zrozumiales Rychu sam bym tego nigdy nie montowal az tak zdesperowany nie jestem :) hee chociaz fakt faktem na gazie sie znam bo mam firme(jednosobowa oczywiscie) ktora wykonuje instalacje gazowe tyle tylko ze w domkach i mieszkaniach a nie w samochodach :)

chociaz moze sam :P zdobede doswiadczenie na swoim a potem bede zakladal kolegom z klubu hehhehee :P

a ten koles co to o nim pisalem to montuje ponoc calkiem profesjonalnie i dowiedzialem sie ze ma jakis uklad z firma ktora instalauje takie LPG i oni wystawiaja wszystkie paiery i fakture :) tyle tylko ze mam obawy wlasnie co do tej ceny bo moze on czegos tam nie montuje co powinno byc ?? jakiegos drozszego elementu a potem moze byc buuuuummmm !!!!!

wiec moze ktos sie lepiej zna i moze wymienic wszystkie elementy jakie powinny byc zamontowane w takiej instalacji do mojego autka ?
pomijajac butle bo to oczywiscie wiem :P

no juz sam nie wiem zastanawiam sie nad tym gazem bo sie lato zbliza :)

a jak jes w koncu z tymi silnikami mocno dostaja w dupe czy tylko sciema ?? moja furka ma juz przejechane 160000 wiec moze nie warto bo sie zarznie szybko ?
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

Post autor: NMike »

Jeśli masz gotową instalację, to ponowne zamontowanie kosztuje około 250 zł.
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
ODPOWIEDZ