stuki i turkoty:( & link do pdf

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
rotel1

Post autor: rotel1 »

Simonszop, a dobre półosie kupiłeś ? Bo jeśli kupiłeś używane to bardzo możliwe, że też są już wytłuczone.
rotel1

Jeśli kupiłes nowe, to 100 tys. powinieneś zrobić jak nic :)
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: simonszop »

Wlasnie sie wykosztowalem i nawet nie oddalem starych do regeneracji tylko kupilem noweczki :!:
rotel1

Zobacz czy "nie tnie" Ci przednich opon. Jeśli tak jest to masz złą zbieżność, a zła zbieżność będzie zawsze, gdy będą "wywalone" mocowania swożni wahaczy we zwrotnicach. Wtedy auto nie będzie trzymało ustawienia, bo będą luzy, a te mogą być powodem przeróżnych pukań, stukań, waleń, auto może "myszkować", itp. Nawet maleńka szparka w jezdni albo łączenia na asfalcie (łaty) będą powodowały głośne stuki.
Awatar użytkownika
simonszop
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: simonszop »

Z oponkami jest wszystko ok, zbieznosc byla ustawiana przy okazji wymiany koncowek drazkow, a autko nie "myszkuje" - ani przy przyspieszaniu ani przy hamowaniu.. Sprawdze jeszcze dokladnie te mocowania ale to chyba nie to..
just&boom

tiaaaaa

Post autor: just&boom »

mechanik rzecze - do wymany przegub na polosce, ciekawe ile to kosztuje
putbill

Post autor: putbill »

rotel1 pisze:Zobacz czy "nie tnie" Ci przednich opon. Jeśli tak jest to masz złą zbieżność, a zła zbieżność będzie zawsze, gdy będą "wywalone" mocowania swożni wahaczy we zwrotnicach. Wtedy auto nie będzie trzymało ustawienia, bo będą luzy, a te mogą być powodem przeróżnych pukań, stukań, waleń, auto może "myszkować", itp. Nawet maleńka szparka w jezdni albo łączenia na asfalcie (łaty) będą powodowały głośne stuki.

Ja mam tosamo i mechanik powiedział że to wachacze do wymiany na 100%
putbill

Post autor: putbill »

Właśnie wymieniłem wachacze ale różnica komfort jazdy znacznie się poprawił ustąpiły stuki, ale chyba szykują mi się za jakiś czas do wymiany przeguby.
ODPOWIEDZ