Witam
Jestem tutaj nowy na tym forum i niestety w sprawach technicznym jestem kompletnym laikiem
![Sad :(](./images/smilies/sad.gif)
Dlatego m.in. zglaszam sie z prosba do Was.
Od niedwana jestem szczęsliwym posiadaczem 204 1.4 Rolland garos.
Jak sie mozna domyslic wiele rzeczy jest w nim do zrobienia ale o wszystkich nawet nie wiem
(jeszcze nie wiem) Czy moglisbyscie sprobowac zgadnac co moze byc nie tak z tym samochodem i ile moga kosztowac czesci?
Najwiekszy chyba problem mam z luzami w kierownicy. Jak sprawdzam na prostych kolach w miejscu to sa dosyc duze aczkolwiek podczas jazdu nie sa az tak wyczuwalne
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Problem zaczyna sie jak sa jakie wielki dziury albo wjjezdzam (nawet z malenkiej predkosci) na krawęznik to kierownica szaleje !! czuje jakby wrecz przeskakiwala mi w rekach. Wiem napewno ze amortyzatory sa do wymiany i znajomy mi mowil ze przed mam do zrobienia. Cos nnie tak z lewym wachaczem silenbloki
(cokolwiek to jest) i cos tam jeszcze:) koles od ktorego kupowalem ten samochod twierdzil ze maglownica byla robiona 2 lata temu (badz wymieniona juz nie pamietam) na ile mozna mu wierzyc to nie wiem
Ogolnie samochod na dolach jest dosyc glosny (caly samochod)
Druga rzecz ktora mnie drazni to to ze ma dosyc nierówne obroty biegu jałowego
wachaja sie gdzies tak od 950 do 1050. Samochod nie gasnie silnik poza tym pracuje elegancko
pięknie wchodzi w w obroty pod samochodem nie ma zadnych plam (czyli chyba nic nie cieknie)
Ale cos szybko znika mi mi plyn z chlodnicy
troche ponizej 1cm ze zbiorniczka na 100km??
Nie widac zeby gdzies ciekl
samochod raczej sie nie grzeje wskazówka temp silnika jest najczesciej po srodku. czasem na dluzszej trasie troche przechodzi srodek.
Co do spalania to chyba mam bardzo ciezko noge ba na krotkie dystanse w miesicie spalanie wyszlo mi ponad 12 litrów wachy :(zdeczka sie zalamalem:(
Jaki u mnie jest silnik 8 / 16 zaworowy ??? mam 1.4 monowtrysk 75 koni.
Za wszelka pomoc i wycene naprawy
z gory THX