Witam wszystkich. Mam takie małe pytanko.
Czy pożna podnieść tylną belkę mając ją wyciągniętą z samochodu czy lepiej jest to robić na zamontowanej belce.
Pytam ponieważ mam zapas używany który leży mi w garażu, a w mojej zamontowanej lewe koło ma luz wzdłuż samochodu. Chyba poleciał czop
podnoszenie tylnej belki
ta belka ma 14 lat i jest z puga którego przywiozłem na części z niemiec rok temu.
Podejrzewam że w niemczech jej nie robili. A luz jest dość spory bo w czasie jazdy
to jest takie wrażenie jakby sie urwał amortyzator. Jak wczoraj oglądałem to mam jakieś 5 mm luzu i to nie góra dół tylko w poprzek wzdłuż auta. Według mnie to raczej czop. A po za tym to jak wsiadam lub wysiadam to skrzypi jak zarzynana świnia![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
Podejrzewam że w niemczech jej nie robili. A luz jest dość spory bo w czasie jazdy
to jest takie wrażenie jakby sie urwał amortyzator. Jak wczoraj oglądałem to mam jakieś 5 mm luzu i to nie góra dół tylko w poprzek wzdłuż auta. Według mnie to raczej czop. A po za tym to jak wsiadam lub wysiadam to skrzypi jak zarzynana świnia
![Very Happy :D](./images/smilies/grin.gif)
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
"jak zarzynana swinia"
:):) dobre ..... ja tez mam luz po prawej stronie ale bardzo minimalny .... moj mech. mowi ze to nibyc trzeba rozebrac by sie przekonac ale poszukam tej sruby o ktorej pisal Tombike
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
To nie bedzie czop, a tuleje metalowo gumowe tylnej belki. Masz je jednym slowem "wyrabane"
Na dziurach nie wali ci mocno tylne zawieszenie?
Na dziurach nie wali ci mocno tylne zawieszenie?
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora