Śmierdzi benzyną!!!
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
Śmierdzi benzyną!!!
Wydaje mi się że mam zatkany, lub przetarty odpowietrznik, bo jak jadę w parę osób to strasznie czuć benzyną wewnątrz.
Pytanie brzmi:
Czy to napewno odpowietrznik, i jak dostać się do niego od strony wlewu (nawet przy użyciu kanlu)?
Pytanie brzmi:
Czy to napewno odpowietrznik, i jak dostać się do niego od strony wlewu (nawet przy użyciu kanlu)?
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
A podnies tylna kanape po prawej stronie, i popatrz na pompe paliwa, czy przypadkiem nie masz przetartych przewodow paliwowych, i czy gdzies ci paliwem nie tryska!
U mnie tryskalo bardzo mocno, jak kruciec pekl. A jezeli jedziesz w pare osob, wiec pewnie jedna osoba siedzi na tylnej kanapie, i kanapa przygniata przewod od pompy paliwa, i mozliwe ze wtedy gdzies zaszyna paliwo tryskac.
U mnie tryskalo bardzo mocno, jak kruciec pekl. A jezeli jedziesz w pare osob, wiec pewnie jedna osoba siedzi na tylnej kanapie, i kanapa przygniata przewod od pompy paliwa, i mozliwe ze wtedy gdzies zaszyna paliwo tryskac.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
-
- Nowicjusz
U mnie też trochę zalatuje benzyną w środku. Ale jak podniosłem kanapę z tyłu to nie mam tam pompy tylko gołą blachę...Kaktus pisze:A podnies tylna kanape po prawej stronie, i popatrz na pompe paliwa, czy przypadkiem nie masz przetartych przewodow paliwowych, i czy gdzies ci paliwem nie tryska!
Zresztą - czy pompa paliwa nie znajduje się w baku?
Pozdrawiam
Bastek
Bastek
- przemo
- Junior
zeby sprawdzic caly odpowietrznik trzeba sciagnac bak - przerabialem ten temat niedawno jak sie okazalo czysto profilaktycznie-
w gornej czesci zbiornika sa dwa przewody - grubszy odpowietrzajacy
cienszy napowietrzajacy. calosc jest poprowadzona w nadkolu(az po wlew paliwa) tam jest zawor zwrotny na przewodzie napowietrzajacym (uniemozliwia on dostawaniu sie paliwa w ten przewod)
pompa paliwa znajduje sie tak jak pisal Yahoo w zbiorniku i dostep do niej umozliwiaja te dwie zaslepki pod siedzeniem (jedna do pompy druga do czujnika poziomu paliwa) jak jakies konkretne pytania zwiazane z tym zbiornikiem to walcie ma maila chetnie opisze co i jak moze zaoszczedzi to komus czasu
w gornej czesci zbiornika sa dwa przewody - grubszy odpowietrzajacy
cienszy napowietrzajacy. calosc jest poprowadzona w nadkolu(az po wlew paliwa) tam jest zawor zwrotny na przewodzie napowietrzajacym (uniemozliwia on dostawaniu sie paliwa w ten przewod)
pompa paliwa znajduje sie tak jak pisal Yahoo w zbiorniku i dostep do niej umozliwiaja te dwie zaslepki pod siedzeniem (jedna do pompy druga do czujnika poziomu paliwa) jak jakies konkretne pytania zwiazane z tym zbiornikiem to walcie ma maila chetnie opisze co i jak moze zaoszczedzi to komus czasu
- iveras
- Maniak
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1660813
Już wiem! Od wlewu, w nadkolu, idzie gruby, gumowy przewód paliwa do zbiornika. Teraz, śmierdzi ponieważ ta rura jest nieszczelnie sciągnięta z kolejną ( u mnie plastikowym sciągaczem :/ nonsens ). Opary lecą do środka przez tapicerkę z tyłu przy wlewie. Muszę uszczelnić połączenie rur porządnym, metalowym uciskiem. I gitara! Nie?
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?