witam, proszę o wyrozumiałość, gdyż to mój pierwszy wątek na forum.
Ponieważ w moim P205 spaliła się jedna z żarówek w przednim reflektorze, sugerując się rocznikiem samochodu kupiłem w sklepie nowe. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że w moim Peugeocie były zastosowane jeszcze stare "bańki" o mocy 40W. Kupiłem natomiast 55W halogenówki NARVY. Mało tego, okazuje się, że średnica oprawek jest ciut mniejsza od starych. Co teraz? Znalazłem 2 wątki na forum na temat oświetlenia i dowiedziałem się, że niektórzy bez problemu kupili właśnie H4 i zamontowali je bez niczego, inni musieli kombinować, a jeszcze inni nie radzą montować silniejszych halogenowych żarówek w miejsce tradycyjnych słabszych. Co radzicie? Dzięki za pomoc
wymiana żarówek w reflektorach przednich
H4 nie będą się stabilnie trzymać w reflektorze na "bańki", bo mocowanie jest inne.
Reflektor na bańki ma inną budowę, więc zamiast poprawnego strumienia świata otrzymasz dziwną plamę.
Zbieżności świateł, z taką plamą i zagrożeniem latania H4 w reflektorze, poprawnie nie ustawisz.Efekt będzie słaby.
Lepiej odpuścić i założyć bańki.
Reflektor na bańki ma inną budowę, więc zamiast poprawnego strumienia świata otrzymasz dziwną plamę.
Zbieżności świateł, z taką plamą i zagrożeniem latania H4 w reflektorze, poprawnie nie ustawisz.Efekt będzie słaby.
Lepiej odpuścić i założyć bańki.
- simonszop
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
tak jak napisalem wyzej - ja nie mialem z kupnem takich zarowek zadnych problemow ! Po prostu wszedlem do sklepu z art. motoryzacyjnymi i poprosilem o
zarowki H4 w oprawie z "banki"! Z tego co pamietam to rowniez firmy Narva!
pozdro i owocnych poszukiwan!
Ps. jak nie znajdziesz to moge kupic u mnie i Ci wyslac![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
zarowki H4 w oprawie z "banki"! Z tego co pamietam to rowniez firmy Narva!
pozdro i owocnych poszukiwan!
Ps. jak nie znajdziesz to moge kupic u mnie i Ci wyslac
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)