Rozjasnic podswietlenie tablicy gdzie....

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
axelus

Rozjasnic podswietlenie tablicy gdzie....

Post autor: axelus »

.... jest potencjometr , czy jest taki wogole lub powinnien byc i w jakim miejscu lub chcialbym zeby bylo jasniej na mojej tablicy bo jest za ciemno nic nie widze w nocy gdy jade
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: samer »

Jesli jest , to powinno byc pod kierownica
Awatar użytkownika
kes19690
Junior
Kontakt:

Post autor: kes19690 »

Dokładnie tak........!!!!!
Peugeot 205 XS - BeMoWo......!!!

http://www.kes19690.peugeot205.pl/
Awatar użytkownika
HERO
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: HERO »

z lewiej strony , a jeżeli go nie ma to jest zaślepka do której i tak podłaczone sa kable któr jak rozłaczys zto oswietlenie znika ,a jak pojedziesz na szrot to na prwno dostaniesz potencjometr do regulaci (pokretło) Moze to nić i tak nie dać bo masz prawdopopdobnie zarówki które od działani asie zrobiły czarne i trzeba je wymienić , albo poprostu juz masz jedną przepaloną (są dwie) Możesz też mieć zakużone w środku zegary. Da sie tez kupic zarówki o wiekszej mocy w sklepach eletronicznych, ale nie wiem czy one nie nadtopią wtedy plastików.
Peugot 205 Lacoste
axelus

niestety przeszukalem i nie znalazlem ----

pytanie kieruje do posiadaczy 1,9 D moze sa inaczej montowane bo wg mnie gdzies musi byc :lol:
Awatar użytkownika
HERO
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: HERO »

ale przeszukałeś szroty , czy samochód?
Peugot 205 Lacoste
axelus

nie nie ---spoko napisalem wiadomosc jeszcze jak nie bylo zadnego twojego wpisu i nie wiem dlaczego tak sie ulozylo --- poprostu nie znalazlem tego wlacznika --- dzieki za wiadomosc ---- ale naprawde w pugach tak slabo swieci ?

wczoraj wymienilem zarowki od swiatel i swieca jak skubane i kupilem normalne 1.2 w
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

ja u siebie nie mam czegos takiego... deska oswielona jest na tyle abym mogl wrzystko dojrzec... jesli slabo ci sie swieci to wymien te dwie zarowki =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
axelus

dla zainteresowanych tematem

---- potencjomtetru u mnie nie znalazlem , wiec bez zabawy zamontowania jego zamontowalem wieksze zarowki ( oczywiscie wiecej W ) dokladnie z 3 na 5 i
wszystko pieknie bylo przez okolo 5 godzin ciaglej jazdy poniewaz potopily mi takie pierdolowate klosze plastikowe i poprzepalaly sie zaroweczki , wiec klosze usunolem i wstawilem spowrotem 5 i teraz mam jasno jak w niebie ( opis diesla Forever )

---- pisze to wszystko dla przyszlych zainteresowanych --- liczniki zdejmuje sie bardzo latwo --- polecam --
:lol: Nie przeplacajcie u elektrykow samochodowych
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Skoro mówisz że bardzo łatwo to weź mi powiedz jak bo nie wiem. Pozdro!
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
axelus

zrobilem to krok po kroku tak jak jest w etzoldzie i poszlo bez problemu --- moja tablica jest ta z przegrodka na kontrolki --- :P
maJkeL

Post autor: maJkeL »

u mnie też jest ciemno jak nie wiem, bede musiał zrobić tak jak ty, chyba te forever maja to do siebie ze lepiej nie wiedzieć ile sie jedzie :wink:
ODPOWIEDZ