witam. u mojego brata w pugu (ten co mam w profilu) urwał się korek zlewu płynu chłodniczego (przypadkiem). aktualnie samochód stoi w garażu i cieknie z niego, może już nic nie ma tego płynu. jak daleko można nim jechać przy temp. takiej jaka teraz u nas panuje ????? to ważne bo nie wiem czy zajedzie do warsztatu. ile km?? albo ile minut??
a może tylko na ten przejazd wlać wody, skoro i tak wyleci. proszę o wskazówki !!! to bardzo pilne.
jak daleko zajadę ??
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Bez plynu najlepiej wogole nie jechac.
Najlepiej na dojazd do warsztatu, jest dolanie wody destylowanej.
Nalezy jednak pilnowac aby ta woda w ukladzie byla, bo jezeli nie bedzie wody, to temp zacznie bardzo gwaltownie rosnac, a czujniki tego nawet nie pokaza, bo czujniki badaja temperature plynu, a nie cylindrow itp. Bez plynu nie wlaczy sie takze wentylator, ale on nawet jak by sie wlaczyl to i tak by nic nie dal... bo on chlodzi chlodnice wypelniona plynem
a jak plynu nie ma to nei ma co chlodzic.
Tak wiec wlej 5 litrow wody descylowanej, i czymprzedzej zmierzaj do mechanika. Jezeli podejrzewasz ze woda moze spierdzielic szybciej niz dojedziesz, to pamietaj aby nie dolewac zimnej wody do goracego silnika!!
Najlepiej na dojazd do warsztatu, jest dolanie wody destylowanej.
Nalezy jednak pilnowac aby ta woda w ukladzie byla, bo jezeli nie bedzie wody, to temp zacznie bardzo gwaltownie rosnac, a czujniki tego nawet nie pokaza, bo czujniki badaja temperature plynu, a nie cylindrow itp. Bez plynu nie wlaczy sie takze wentylator, ale on nawet jak by sie wlaczyl to i tak by nic nie dal... bo on chlodzi chlodnice wypelniona plynem
![Wink ;)](./images/smilies/wink.gif)
Tak wiec wlej 5 litrow wody descylowanej, i czymprzedzej zmierzaj do mechanika. Jezeli podejrzewasz ze woda moze spierdzielic szybciej niz dojedziesz, to pamietaj aby nie dolewac zimnej wody do goracego silnika!!
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora