odbilo mu ??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
schiller

odbilo mu ??

Post autor: schiller »

witam was mam pytanko .... moj pezot jak jedzie to od czasu do czasu wlancza mu ie czujnik temperatury na czerwono i zapala sie kontrolka stop i po pewnym czasie znika ale wody i tak nie gotuje jest wszystko ok ...... a druga rzecz to ze lubi po pewnym czasie dobrej pracy silnika zaczac sie dlawic na dodanie gazu i obroty ma od 900 do 2000 tys i znow w dol i do gory i po pewnym czasie znow sie da jechac :( .........nie wiecie co mu dolega ja mam pezo 205 indiana 1.1 na 1 punktowym wtrysku....... dzieuje za pomoc .......pozdrawiam Michal
P.S a cale niemcy przejechal dobrze ehhhhh ............... aha czasem zapali sie kontrolka katalizatora :D pozdrawiam
BubuPN

Post autor: BubuPN »

a sprawdzałeś czy w ogóle jest jeszcze płyn od chłodnicy?? :mrgreen: kontrolka katalizatora to normalka :) zazwyczaj zaraz po odpaleniu świeci się kilka sekund jak szalona, a później gaśnie, z tym dławieniem się to yyy nie wiem
schiller

jest plyn jest dolewalem sam wczoraj bo wylalem stary :)
januszj

Post autor: januszj »

Zakładając, że masz sprawną elektrykę, to możesz mieć zapowietrzony układ chłodzenia i wtedy będzie się tak działo. Poduszka powietrzna przeciskając się przez termostat spowoduje chwilowy wzrost temperatury (tam jest czujnik) i oświecenie się kontrolki. Poobserwuj czy nie masz ubytków płynu i to bez wycieków, bo może Ci się szykować wymiana uszczelki pod głowicą.
schiller

plyn mam w porzadku a uszczelke tez bo nie dymi jak sie jedzie
wojba
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Re: odbilo mu ??

Post autor: wojba »

schiller pisze:witam was mam pytanko .... moj pezot jak jedzie to od czasu do czasu wlancza mu ie czujnik temperatury na czerwono i zapala sie kontrolka stop
przewod od czujnika moze gdzies masy dotykac
sprwdz tez nasadke kabla na czujniku temp. wody
jesli dobrze pamietam to w ksiażce Etzolda jest to dobrze wyjasnione
ODPOWIEDZ