Nie najważniejsze,ale mnie męczy...

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
robakkk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Nie najważniejsze,ale mnie męczy...

Post autor: robakkk »

...czy w nowszej wersji sterowania nawiewem przekrecenie pokretla od dmuchawy w lewo od pozycji pionowej rowniez powinno skutkowac uruchomieniem dmuchawy,tyle ze w obiegu zamknietym??
U mnie od poczatku dmuchawa dziala tylko od pozycji pionowej pokretla w prawo-otwarty obieg... JAK TO POWINNO BYĆ :?: :roll:
Pozdrawiam,
Robakkk
BubuPN

Post autor: BubuPN »

u mnie jest to samo, do przekręcania pokrętła dmuchawy w lewo musiałbym Pudzianowskiego chyba wozić ze sobą :mrgreen:
Awatar użytkownika
iveras
Maniak
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1660813

Post autor: iveras »

przękręcenie w lewo od pozycji pionowej powoduje zmianę natężenia nawiewu biernego, czyli jak szybko jedziesz tyle powietrza wlatuje :) w prawo natomiast uruchamiają się dmuchawy
If she said "it's Chelsea or me" ... would You miss her?
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Rychu »

iveras pisze: jak szybko jedziesz tyle powietrza wlatuje :)
A u mnie tak jest przy pozycji pionowej!!! W prawo normalna dmuchawa, a w lewo to nic nie czuć (przynajmniej w środku :))
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
rotel1

Post autor: rotel1 »

Jeśli pokrętło jest w pozycji "lewej" to nie wlatuje powietrze, bo obieg jest zamknięty. W pozycji środkowej obieg jest otwarty, ale nie działa wiatrak i powietrza dostaje się do kabiny tyle o ile. W zależności od szybkosci jazdy i wiatru :) W pozycji "prawej" wiatrak pracuje.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

to już zauważyłem :mrgreen: raz mi się za zimno zrobiło i odpaliłem na maxa, jak dobiłem setki to miałem saunę fińską :mrgreen:
Awatar użytkownika
bipi
Junior
Kontakt:

Post autor: bipi »

ja zauważyłem jeszcze jedno: jeśli jedziesz powyżej 90km/h to na wyłączonym wiatraku leci Ci na twarz tyle co na 1/3 włączonego wiatraka. jednym słowem czasem nie potrzeba go włączać i słuchać.
bipi.205.pl
ODPOWIEDZ