Zamulil mi sie pug :(

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Zamulil mi sie pug :(

Post autor: daro900 »

witam

wczoraj sobie jechalem do panienki -biore sie za wyprzedzanie ale cos nie tak pug nie idzie tak jak szedl :| pedal w podlodze a ja tylko 120 :| i co jest grane ?

-silnik TU 1,4 na monowtrysku
-instalacja LPG (ale bez roznicy bo na gazie i na benzynie tak samo idzie )

wszysko bylo oki

objawy :

po prostu jakos wolno przyspiesza jak wracalem oddziewczyny trochu lepiej bylo ale max 140 wiecej nie dalo rady wiec potem jechalem tylko 90 bo nie wiem co jest i sie cykalem

a tak sie zachowuje silnik
-na luzie sie ladnie wkreca na obroty -bez problemu
-w czasie jazdy wolniej przyspiesza (po prostu nie ma kopa )
-myslalem ze sprzeglo bo ostatnio linke robilem ale raczej nie bo stosunek obrotow silnika do predkosci jest taki sam tzn 4000 na liczniku jakies 120km/h
-teraz nie wiem czego szukac bo ani jakis dziwnych halasow nima ani nic podobnego
-dzisiaj nie mam czasu ale moze filtr powietrza cos zapchalo ? ale tak od razu ?

czekam na jakies info moze pomozecie :) bo tak to sie jezdzic nie da ;)
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Moze pasek rozrzadu przeskoczyl o 1 zabek ?

Moze wlasnie filtr? Moze pompa paliwa padla? Moze jakis czujnik od wtrysku?

Trudno powiedziec, dobry elektryk na pewno to zrobi.

A moze wydmuchalo uszczelke pod glowica? Nie dymi? Na bialo? Nie ubywa plynu chlodniczego? Nie przybywa oleju ?

Ciezko powiedziec. To moze byc praktycznie wszystko.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
daro900
Junior

uuuu straszne rzeczy mi tu piszesz :|

hmm

-plynu nie ubywa
-oleju zawsze mi troche bral
-bialy dym ? no na gazie to mi kopci na bialo ale to wszystkie autka tak maja chyba na lpg ?
-a co do paska hmmm no moze i tak bo w sumie to sie zabieram za ten pasek juz dluuuuugo moze to i to :| sluchj no kaktus a moze zerkiniesz pod posta "pasek rozrzadu" ja tam psale jak slyszalem jak sie wymienia paske i bys sie moze wypowiedzial na ten temat ? :)

ja dopiero po 10 bede mogl cos odpisac bo do roboty gonie :|
daro900
Junior

ale przypomnialem sobie jdna rzecz jeszcze :
-otóz nieraz jak odpalilem auto to na wolnych obrotach mi tak jaks jakby przerywalo czasami wtedy zmienilem kable i swiece i byl spokoj teraz sie znowu ojawilo i to nie tylko na wolnych obrotach moze swiece mi padly ?
-no zdarzylo sie pare razy ze jak na parkingu stanelem (silnik cieply) to potem mielem problem z odpaleniem -tzn. rozrusznik krecil ale nie odpalal :| i pomagalo troch dluzsze krecenie i dodanie gazu pedalem --- moze to cos z tym zwiazane ?

juz sam nie wiem :( powoli sie zalamuje :(
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

Post autor: TOMBIKE »

daro900 pisze:no zdarzylo sie pare razy ze jak na parkingu stanelem (silnik cieply) to potem mielem problem z odpaleniem -tzn. rozrusznik krecil ale nie odpalal :| i pomagalo troch dluzsze krecenie i dodanie gazu
Mam to samo, zresztą nie tylko ja, może to coś z modułem zapłonu?
ODPOWIEDZ