wycieki oleju

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
adax

wycieki oleju

Post autor: adax »

witam mam problem z lekkimi wyciekami oleju i pomyślałem o zastosowaniu jakiegoś uszczelniacza który dodaje sie do oleju. Co o tym myślicie, stosował ktoś coś takiedo, może coś polecacie i czy warto.
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

bezsens :(
Awatar użytkownika
rado83
Junior
Kontakt:

Post autor: rado83 »

Witam
Kiedys przed pugiem mialem forda jezdzil wlalem slynny specyfik(tego pokroju)i pojezdzil jeszcze jakies 3 tyg i silnik umarl smiercia tragiczna wiec osobiscie nei polecam!
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Wszelkie motor-doktory itp itd, to tylko krotkotrwale ratowanie juz umierajacego silnika.

A jak sa wycieki, to trzeba sie uch pozbyc poprzez wymiane czesci, a nie wlewanie jakiegos szajsu do oleju.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

Kaktus pisze:Wszelkie motor-doktory itp itd, to tylko krotkotrwale ratowanie juz umierajacego silnika.

A jak sa wycieki, to trzeba sie uch pozbyc poprzez wymiane czesci, a nie wlewanie jakiegos szajsu do oleju.
Ja jedyne co wlewam do oleju to motorlife.
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
adax

Post autor: adax »

dzięki za info więc czeka mnie wymiana uszczelek w sercu mojego peugeocika bez tego się nie obejdzie bo inaczej czarna krew mu ucieknie i umrze. a tego przecież nie chce za dobry jest
BubuPN

Post autor: BubuPN »

wymieniaj uszczelki wymieniaj, stosowanie jakichś uszczelniaczy i innych gówien tylko może pogorszyć sprawę, bo jak znowu będzie wyciek to już na całego :mrgreen:
Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Kontakt:

Post autor: Kaktus »

Hej!

Wstrzymaj sie jeszcze troche z tymi robotami!

Odluz z 500zl, i przy jednej robocie, wymien sobie komplet panewek, i zrob szlif walu korbowego. Bedziesz mial na dlugo spokoj, chyba ze odlozysz 800zl to jeszcze mozesz sobie pierscienie wymienic.

Niestety aby wymienic niektore uszczelki silnika, trzeba wyjac i zdemontowac silnik.

Tak orientacyjnie:
Panewki glowne: 170zl
Panewki korbowodowe: 150zl
Pierscienie komplet: 300zl
Cylindry: 150zl sztuka
Szlif walu: 150zl
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
ODPOWIEDZ