Witam wszystkich !
Poszła mi linka sprzęgła i teraz mam zonka jak się zabrać do jej wymiany. Mam problem z mocowaniem ze strony pedału sprzęgła !
Wiecie może jak się do tego dostać, bo od wewnątrz (kabiny) jest tak zawalone że nie widać gdzie się kończy linka ??
POMOCY ! [/b]
Linka sprzęgła - jak wymienić ?
-
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
witam
ja u siebie w swoim XS zmienialem linke bez problemów od strony silnika poprostu wyciagasz gume która uszczelnia linke w miejscu gdzie wchodzi ona do kabiny a sama linka na pedale od sprzęgla jest zaczepiona tylko na taikim oczku wiec proscizna
wiecej roboty jest za założeniem bo siezko jest ucelowac z linka na pdal ale we dwie osoby to pryszcz no i sie tyrza potem troszku naprodukowac zeby wsadzic ta gume co to sie ja wyjelo heheh
ja u siebie w swoim XS zmienialem linke bez problemów od strony silnika poprostu wyciagasz gume która uszczelnia linke w miejscu gdzie wchodzi ona do kabiny a sama linka na pedale od sprzęgla jest zaczepiona tylko na taikim oczku wiec proscizna
wiecej roboty jest za założeniem bo siezko jest ucelowac z linka na pdal ale we dwie osoby to pryszcz no i sie tyrza potem troszku naprodukowac zeby wsadzic ta gume co to sie ja wyjelo heheh
Najlepiej jest od kabiny wyciagnac mate wygluszajaca wokol pedalow(6 klipsow)nastepnie wyciagnac troszke gabke ktora jest za pedalemi ale nie dokonca. Padal sprzegla podniesc do gory i sciagnac oczko linki. Nastepnie z kanalu albo z podnosnika wyciagnac linke z przegrody. Nowa jak bedziesz montowal to zsun z linki uszczelke gumowa i wsadz ja do przegrody a nastepnie dopiero pancerz, dalsze czynnosci w odwrotnej kolejnosci. Powodzenia.