szarpanie

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
majpio

szarpanie

Post autor: majpio »

Co to może być? Jak jadę zimnym autem to przy ustalonej jeździe strasznie szarpie mi autem! Jak auto się nagrzeje to ok silnik TU
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

wg mnie prawdopodobnie masz lekko przestawiony pasek rozrzadu. moj ojciec mial tak w fordzie escorcie . ojcu wlasnie raz wymieniali i przesuniety byl troche i na zimnym szarpal a jak sie nagrzal to bylo okej.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
GrzegorzWicher

Post autor: GrzegorzWicher »

Ja bym sprawdzil czy swieczki sa ok lub kabelki napiecia sa wcisniete prawidlowo. Mam taki sam przypadek i dalej z nim walcze ale chyba skonczy sie na wymianie kabli. W czasie pierwszych 15minut jazdy kable z dwoch gniazd poluzowuja i wychodza na tyle ze nia ma iskry na 2-dwoch swieczkach i niby silnik ladnie chodzi a przy zmianie biegow zaczyan szarpac (pewnie powstaje efekt podobny troche do pedalowania jedna noga na roweze) no i strata w mocy. Chodz jesli sie jezdzi spokojnie po miescie to jest to malo widoczne dopiero w trasie daje sie we znaki. Moze to Ci troche pomoze. Mi zostaje chyba tylko wymiana kabli chyba ze ktos ma jakas rade w tej kwesti?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

U mnie jest tak, ale jak jade pod gore na 2 i to wlasnie jak jest zimny... na prostej jest to prawie nie wyczuwalne, a po 20-30 minutach w ogole tego nie ma, nawet przy jezdzie pod gore...
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

Ja myśle że może może być to sprawa świec lub kabli ale nie koniecznie. Jak masz silniczek krokowy to sobie przeczyść styki. Pozdro
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
majpio

Post autor: majpio »

kable i świece zmienione a autko dalej szarpie może ktoś ma jeszcze jakieś inne rady
ODPOWIEDZ