POMOCY!!nie jeździ na benzynie!!
- rafxx
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
POMOCY!!nie jeździ na benzynie!!
a więc jak wyżej, 1.9 z instalacją gazową, jak go kupiłem to też nie jeździł na benzynie, ale elektryk znalazł czujnik pod aparatem zapłonowym bodajże od mieszanki wyczyścił i zaczął palić na benzynie do przedwczoraj a teraz znowu nie pali . przeczyściłem te wtyczki i nic. pompa działa,benzyna jest. Po przełączeniu z gazu na benzyne od razu gaśnie jakby odcinało mu paliwo albo powietrze. Nie wiem co jest może ktoś ma pomysł
Też mam podobnie - od 2 m-cy jeżdżę na samym gazie. Pompa paliwowa siadła
Na początku było tak, że pompa chodziła, tylko paliła bezpiecznik po krótkim czasie (pierwszy objaw że pompa się zaciera). Zazwyczaj tak się dzieje jak się przejedziesz na gazie z pustym zbiornikiem paliwa - ale to nie jest reguła (ja mam zawsze pół zbiornika i też pompa siadła). Nie chcę Cię martwić, ale Twoje objawy pasują mi do mojej awarii... (wymiana pompy - około 250zł)
Na początku było tak, że pompa chodziła, tylko paliła bezpiecznik po krótkim czasie (pierwszy objaw że pompa się zaciera). Zazwyczaj tak się dzieje jak się przejedziesz na gazie z pustym zbiornikiem paliwa - ale to nie jest reguła (ja mam zawsze pół zbiornika i też pompa siadła). Nie chcę Cię martwić, ale Twoje objawy pasują mi do mojej awarii... (wymiana pompy - około 250zł)
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Wiesz....ja też tak miałem swego czasu, i też mi proponowali: pompa, filtr i takie tam! Okazało się że tylko jakiś przewód leciutko się zsunął i nie było styku! Na oko wszystko wporządku, ale był o milimetr za daleko i kaplica
Wiem że to niezbyt cenna uwaga ale polecam sprawdzić wszystkie przewody, które maja coś wspólnego z pompą i takimi tam.... Może akurat (stracisz tylko troszkę czasu a możesz to zrobić sam)!
Wiem że to niezbyt cenna uwaga ale polecam sprawdzić wszystkie przewody, które maja coś wspólnego z pompą i takimi tam.... Może akurat (stracisz tylko troszkę czasu a możesz to zrobić sam)!
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
- deejay
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 3788033
- Kontakt:
Jak by ci brał to i to to by chodził strasznie, bujał sie, dusił, gasł. Ale jak chodzi na gazie to bym stawiał na instalacje gazową, bo skoro dostaje benzyne to pozostaje sprawdzić czy wtryskiwacze chodzą (może być tak że trafiona centalka czasem je otwiera, podczas pracy na gazie i to by tłumaczyło ubywanie wachy. spróbuj podłączyc wtryskiwacze benzynowe bezpośrednio - wywal na chwile podłaczenia od gazu).
sorry nie doczytałem w twoim poście ze wtryskiwacze chodzą. podłącz je bezposrednio jak bedzie ok to napewno wiazka albo centalka gazowa
sorry nie doczytałem w twoim poście ze wtryskiwacze chodzą. podłącz je bezposrednio jak bedzie ok to napewno wiazka albo centalka gazowa