Tak wiec napisz tutaj teraz wszystko co wiesz jednak skoro masz silnik 1,4 i podwójny gaźnik webera to jest to wersja XS jest to bardzo ciekawa wersja i dość dobrze wyposarzona. Moc to zależy zazwyczaj od 75-85KM
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
mam peżocika 1.4 z 1987 roku. gaznik "weber-dwugardzielowy"numery VIN :
VF320CT2207972362 i tyle o nimc wiem . musze wymienić filter powietrza, paliwa,
ale sprzedawca w sklepie powiedział mi ze z tego rocznika i silnika 1.4 to ma cztery rodzaje filtrów jaki mam kupić?????
Wedłu numeru VIN znalazłem coś takiego
KRAJ POCHODZENIA FRANCJA / EUROPA
PRODUCENT PEUGEOT
MODEL 205
TYP NADWOZIA 3 DR HATCHBACK
SILNIK BŁĄD LUB BRAK DANYCH
Wprowadź sugerowaną wartość:
PALIWO GAŹNIK DWUGARDZIELOWY
PRZEŁOZENIE MANUALNA 5B / K
A jaki masz numer silnia ??
napewno masz dobrze zpisany numer VIN
Podsumowując na moje oko jest to Peugeot 205 wersja XS one są tylko 3 drzwiowe masz podwójny gaźnik Webera 35IBSH silnik typu XY8 o mocy 79-80KM przy 5800 obr/min pojemności 1360 moment obrotowy 109Nm przy 2800 obr/min Stopień sprężenia 9,2. Tyle mnie sie wydaje mam nadzieje że to sie pokrywa z rzeczywistości :)
Hmm właściwie to juz jedno bo drugie kupiłem na czesci :D:D Potrzebowałem troche części ale zamiast je kupowąć to taniej wyszło kupić całe autko może sie jeszcze zwróci bo sprzedaje co mi nie potrzebne :D
dzieki ci barrrrrrrrdzo , jestem bardzo wdzięczny ,
mysle ze w stu procentach masz racje---w końcu masz dwa lwiątka,.
teraz to moge przy nim pogrzebać:) i kupić filterek powietrza, a i potem paliwa i wymienić olej i łancuszek rozrządu, teraz zmykam do pracy . Fenx jeszcze raz
SIJA