Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem 205 Gentry i w związku z tym mam pare pytań:
1.Jak odróżnić wersje silnka 1.9 105 KM od wersji 120 KM - wóz miał kiedyś wymieniany silnik i gościu tierdzi że ma założony 120 KM - jak to sprawdzić ?
2.Jakie powinno być prawidłowe ciśnienie oleju
3.Świeci mi się kontrolka od ABS-u chociaż czasami potrafi zgasnąć na 2-3 sek. - czym to może być spowodowane, co należy sprawdzić
3.W podsufitce w miejscu gdzie jest zamontowana taka mała lampka od czytania znajduje się obok niej taka mała czarna kulka - co to jest ?
Gentry
oj zabij mnie ale tego nie wiem, chociaż gdzieś widziałem jakiś rozkodowywacz numerów silnika, ale to przy okazji bazy danych pojazdów kradzionych
nie wiem na ile moja informacja okaże się prawdziwa, ale silnik powinien mieć tabliczkę z jego oznaczeniem (jakieś tam TU, XY i inne bajery) i znając właśnie to oznaczenie będziesz mógł sobie porównać z tabelą silników
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Wiem od kogo masz to autko ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
1. Po kompie, 105 i 130 byly na L - Jettronic'u (21 lub 2X pin) a 120 na Motronic'u 1.3 (55 pin 3 rzedy)
2. Na goracym silniku na wolnych ok 1 - 1,5 powyzej 3000 ok 4
3. Prawdopodobnie ktorys z czujnikow jest uszkodzony lub ma przerwe (gostek mi cos gadal ale nie pamietam)
4. To czujnik podczerwieni do pilota
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
1. Po kompie, 105 i 130 byly na L - Jettronic'u (21 lub 2X pin) a 120 na Motronic'u 1.3 (55 pin 3 rzedy)
2. Na goracym silniku na wolnych ok 1 - 1,5 powyzej 3000 ok 4
3. Prawdopodobnie ktorys z czujnikow jest uszkodzony lub ma przerwe (gostek mi cos gadal ale nie pamietam)
4. To czujnik podczerwieni do pilota
Peugeot 205 GRIFFE
Sliczny zielony i z sercem lwa ![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
ja sam się zastanawiałem do czego ta kulka jest ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl