od 2 jestem posiadaczem Peugeota 205, 1.8D, 88r. Wcześniej też już takowego miałem ale mi ukradli
![Smile :-)](./images/smilies/smile1.gif)
Do rzeczy zatem.
O wielu rzeczach dowiedziałem się z Waszego forum ( od wczoraj nie swieci mi juz lampka ręcznego - dolałem płynu
1. Kontrolka
a) Co oznacza pomarańczowa kontrolka znajdująca się pod paliwomierzem po lewej stronie ? Mignęła mi raz i bardzo szybko zgasła. Poprzedni właściciel wspominał że nie działa informacja o rezerwie - czyżby to było to i się obudziło ?
b) kompleksowo - gdzie jest wykaz i opsi wszystkich kontrolek w raz ich rozmieszczeniem na desce ? Jakis adresik netowy ?
2. Wycieraczki
Chyba mam zwalony włącznik bo :
a) sprysk i 3 machnięcia działają
b) wolne wycieranie działa
c) szybkie działa
d) tył + sprysk działa
ale... jedno położenie jest podejrzeane, mianowicie nie wiem gdzie jest pozycja 0 bo: całkiem u góry nie dzieje się nic, raz w dół nie dzieje sie nic. Pytanie - gdzie powinien być "czasowy" bieg wycieraczek ?
3. Bagażnik
Czy w tym modelu jest oświetlenie bagażnika ? Gdzie znajdują się lampki ? Gdzie włącznik/czujka ? Który bezpiecznik etc.... ?
Tak wogóle to zamieniłem Golfa Mk I 1.5D z 4 biegową skrzynią na tego Peugocika. Przejechałem już 300km w tym ponad 100 w trasie... I wreszcie mogłem jechać szybciej niż 80km/h
Więc za tydzień mogę jechać na pierwsze w Polsce regaty w tym sezonie
Pozdrawiam żeglarsko
Maciej