radio nie dziala :(

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

radio nie dziala :(

Post autor: Damian1p »

witam, nie bardzo sie znam na autach, 205 mam od tygodnia... dzisiaj wsadzalem radio no i podzialalo podzialalo troche trzeszczalo w tej ramce no i poprawilem, radio sie wylaczylo, szum jest na glosnikach ale wyswietlacz zgasl (radio to bmw bavaria <lol> z wyswietlaczem po lewej) efekt identyczny jak po wyjeciu kabelka od "kl.30" kasety dzialaja i muzyke slychac wlaczam radio i cisza procz szumu jak dam glsoniej

Co z tym zrobic? jakis bezpiecznik poszedl? slyszalem jakies pukniecie ale nie bardzo wiem skad...
Jak bezpiecznik to gdzie one sa w tym aucie hehe jak ugryzc ta sprawe? :) pozdrawiam i prosze o pomoc

ahhh mam 205 look 1.1l
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

bezpieczniki sa w schowku po lewej stronie.

siedzisz za kolkiem patrzysz w lewo i w dol a tam schowek :D tam zaczep jest i bezpieczniki... nie pamietam ktory to, ale jesli razem z radiem przestala swiecic lampka oswietlenia wnetrza i przestal chodzic zegarek na desce (jesli masz) to jest to wina bezpiecznika.
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Spayky

Post autor: Spayky »

może wyskoczył Ci kabel od anteny
p.s mogłeś przy wsadzaniu zewrzeć jakieś kable i coś się spalił
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

zaznaczam ze tylko radio nie dziala i wyswietlacz radia, kasety dzialaja i slkychac muzyke

Kabel nie wypadl na 1000% zaraz zejde i poszukam tych bezpiecznikow jak to nie one to kabinuje dalej :/
Awatar użytkownika
Pagi
Maniak
Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
Numer Gadu-gadu: 35314
Kontakt:

Post autor: Pagi »

Napewno nie bezpiecznik, skoro dziala Ci kaseta... Bezpiecznik jest na zasilaniu, wiec nie dzialalo by nic jakby sie spalił.

Tez proponuje sprawdzic antene, a jak nie, to cos trafilo samo radio...
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
Spayky

Post autor: Spayky »

jak wyświetlacz nie chodzi to coś w środku będzie padnięte, moze jakieś zimne luty na panelu przez co nie kontaktuje z radiem
Ferguss

Post autor: Ferguss »

A więc cosik spaliłeś i nie masz jednego zasilania. Koszt naprawy to 30-40 zł +robocizna
Pozdro
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

Wlasnie wrocilem z bojow, odnalazlem skrzynke z bezpiecznikami i faktycznie byl jeden przepalony... na szczescie tylko bezpiecznik wymiana i wszystko dziala a swoja droga radio nie ma panela :/ to zabytek heh ale dzielnie sluzy..

Mam jeszcze pytanie, sa trzy puste miejsca po bezpiecznikach F4 F7 i F9 do czego one sluza? moze ktores jest od podswietlenia licznika bo u mnie nie swieci (kontrolki dzialaja) pozdrawiam i dzieki za pomysly
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

calkiem mozliwe ze zarowki masz spalone lub ich brak w zegarze. ja nie mialem zarowki w miejscu kontrolki rezerwy rozebralem i wstawilem :D
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Numer 4 to Reflektor dalekiego zasięgu wartość 15A

Numer 7 Zapalniczka, zegar, oświetlenie wnętrza, oświetlenie bagażnika, centralna blokada zamków, radio (stałe podłączenie z biegunem dodatnim) złącze przyczepy wartość 25A

Numer 9 to przedni podnośnik szyby wartość 20A
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

Pieraś pisze:calkiem mozliwe ze zarowki masz spalone lub ich brak w zegarze. ja nie mialem zarowki w miejscu kontrolki rezerwy rozebralem i wstawilem
tez pomyslalem tak o tej zarowce ale liczylem na cud, ze to tylko bezpiecznik :) no coz trzeba robierac ta deske jedno podejscie bylo :/ poleglem ale teraz jestem uzbrojony w opis krok po kroku hehe mozesz powiedziec jakie tam zarowki powinny byc?
JoT_JoT pisze:Numer 4 to Reflektor dalekiego zasięgu wartość 15A

Numer 7 Zapalniczka, zegar, oświetlenie wnętrza, oświetlenie bagażnika, centralna blokada zamków, radio (stałe podłączenie z biegunem dodatnim) złącze przyczepy wartość 25A

Numer 9 to przedni podnośnik szyby wartość 20A
Dzieki bardzo, moge wiedziec gdzie znajde wszystkie oznaczenia bezpiecznikow? zastanawia mnie czy jest sens ladowac te bezpieczniki bo naprzyklad tego reflektora nie posiadam, przedni podnosnik szyby? tez nie bardzo :/ chyba nie bez powodu ich nie ma, aczkolwiek 7 to chyba podepne. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 kwie śr, 2005 4:17 pm przez Damian1p, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

No napisałem Ci tylko co to są za bezpieczniki wcale nie twierdze że będą Ci one potrzebne wepnij tylko 7 i będzie Git Informacje te posiadam z książki "Sam naprawiam" H.R. Etzolda ;) Zarówki w liczniku są o wartości 1,2 wata takie wąziutkie wciskane nie wiem jak to się nazywa. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

JoT_JoT pisze:No napisałem Ci tylko co to są za bezpieczniki wcale nie twierdze że będą Ci one potrzebne wepnij tylko 7 i będzie Git Informacje te posiadam z książki "Sam naprawiam" H.R. Etzolda ;) Zarówki w liczniku są o wartości 1,2 wata takie wąziutkie wciskane nie wiem jak to się nazywa. :mrgreen:
Ehhh odzywalem sie na watku o tej ksiazce z prosba zeby mi ktos ja wyslal albo dal namiary... cisza.... :( moze ty poratujesz? damian1p@o2.pl pozdrawiam :) i obiecuje juz nie meczyc heh
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

No niestety ale nie poratuje bo ja mam tą książke w formie książki namacalnej a nie elektronicznej ale jak coś to pisz do Pary on się zazwyczaj tym zajmuje ale prawdopodobnie może nie mieć dostępu do kompa teraz

ODPOWIEDZ