Mała dygresja na temat FELG i opon :)

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Mała dygresja na temat FELG i opon :)

Post autor: JoT_JoT »

Tak więc dzisiaj postanowiłęm zmienić w końcu (przez silnik brakowało czasu) oponki na letnie. Przy okazji zmieniłem felgi co prawda na inne stalowe ale stwierdziłem żę założe sobie te z Looka taki kaprys. No przechodząc do sedna

Zakładam na przód koło i tak patrze a ono strasznie wystaje w porównaniu do tego jak zawsze było opona 165/65 R13 a byłą niemal na równi z obrysem autka gdzie zawsze głeboko siedziała wiec sie zastanawiam jakie ET maja te felgi no i się doskrobałem :) ET 20 hmm byłem przekonany że poprzednei byly ET 28 a na 8 mm różnicy mi to nie wygladało wiec zacząłem w końcu skrobać i poprzednie felgi a tam ET 35 i zdziwko z mojej strony :) ale faktycznie coś mi dziwnie wyglądały i sie zastanawiałem czemu tak głeboko siedzą. Z tym że najlepsze jest to że drugie felgi maiły ET 28
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

mi tez gleboko siedza, ale poprzedni wlasciciel swiezo przed sprzedaza je wymienil i nie sa orginalne... nie wiem jak bedzie z felami, bo niedlugo zakladam alu 14" et15 szerokosc 6"... oponki tam sa 175, ale jakies debice, a bede chcial zalozyc 185 continentale... po prostu mam taka mozliwosc, i nie wiem czy da rade =/
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

no nie wiem czy da rade bo u mnie na tym ET 20 (opona 165) z przodu to już one z obrysem autka były i dałem je na tył przy oponkach 155 tam lepiej to leży z przodu zostawiłem ET28 na 165 i jest tak fajnie może zrobie fotki to Ci podeśle z tylu an Tym ET 20 to podejżewam że 175 wejdze bez większego problemu ale wiecej nie wiem bo ogólnie zaczyna mnie to zabardzo iśc poza obrys autka

Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

to ja juz nie wiem jak jest z tym et... myslalem ze im wieksze tym bardziej felga nurkuje do wewnatrz... tak tez zapewniali mnie wszyscy (20 miejsc) sprzedajacy fele... i to nie w sensie zeby mi cos wcisnac tylko wlasnie na odwrot... jak slyszeli ze 4x108 to mowia, o super, mamy duzy wybor, a jak mowilem ze peugeot to mowili ze klops bo male et, a fordowskie felgi z duzym et za bardzo sie chowaja... zonk, zobacze jak przyjada fele... bardziej boje sie nurkowania niz odstawania...
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

No tak im większe ET tym felga bardziej nurkuje do środka ale jak założyłem tą z ET20 które w porównaniu do ET 35 które miałem wczęsniej jeset znacznie mniejsze i wywaliło oponke o 15mm na zewnątrz to już byla niemal równo z obrysem autka zreszta jutro zrobie fotki to Ci pokaże jak to wygląda na ET 28 z przodu (165 opony) i ET 20 z tyłu (opny 155) zawsze lepiej mieć możliwośc przymierzenia tego najpierw :)

ODPOWIEDZ