Stukanie czy ktos wie ??

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
kalmar
Nowicjusz

Stukanie czy ktos wie ??

Post autor: kalmar »

Witam,
Jest wiec taki problem: podczas skrecania w prawo (a czasami i na prostej drodze , awlaszcza haj sa wyboje) cos mi stuka. Stukanie rozlega sie jagby od drzwi kierowcy, czy w drzwiach. Napewno to nie drzwi, ale co ot moze byc? Czy to moze przeguby ? Moze ktos wie ? Jeszcze jedna sprawa, jakie opony powinny byc zalozone do 205 chodzi o rozmiar, bo mam 155/70 R13 i koles mowil ze za male.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

To zależy od tego jaki masz silnik (chodzi mi o opony) 155/70 to dobry rozmiar tak do silnika 1,0 i 1,1 przy większych lepsze większe opony. dla 1,1 monowtrysk podaje się jeszcze 165/70 tak jak dla diesli ale i w tym przypadku 155/70 to także dobre oponki. Tato ma w Saxo 1,1 oryginalnie 155/70 a to praktycznie to samo. Tak wiec napisz jaki masz silnik. Co do stukania to hmm ciżko przynajmniej mnie powiedzieć w tej chwili co to ale możliwy jest przegłub
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
kalmar
Nowicjusz

Post autor: kalmar »

Mam silnik 1,1 na mono, spoko dzieki za odpowiedz
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Tak więc oponki spokojnie sobie zostaw jeżeli sa jeszcze dobre a nie zależci Ci koniecnzie na zmianie na jakieś szersze czy cos to poczkeaj aż się zużyją zreszta im opona ma niższy profil i jest weższa tym autko żwawsze i mniej pali :)

putbill

Post autor: putbill »

je tez mam tak z tym chrupaniem, powiedział mi mechanior ze to te gumki stabilizatora, bo jak skręcasz albo przyspieszasz to samochod zmienia swoje polozenie, przechyłu itp. i wtedy pracuje drążek stbilizatora i skrzypi i stuka na tych gumkach, gumki nowe 4,90 zł wymiana około 30 zł czas pracy 30-40 minut.
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Wymiana darmo jak sie sam za to zabierzesz :) :) Nie jest to aż takie trudne :) Wystarczy lewarek i troche narzedzi :) :mrgreen:

putbill

Żeby tylko auto nie spadło na głowę, tu jest problem :lol:
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

mi tez chrupie... chyba zmienie gumki, u mnie opcja wymiany - gratis, tylko o termin sie musze doprosic ojca =]

putbill, nie mijalem cie dzisiaj o 11.55 na wjezdzie do mierzyna? (ty wjezdzales, ja wyjezdzalem?)
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
putbill

tak to ja jechalem tez Cie widzialem i widzialem naklejkę na tylnej szybie :lol: musimy sie gdzies zgrac tam na mierzynie co ty na to? 8)
ODPOWIEDZ