Czujnik temperatury plynu chłodzącego
- waldemarek_b
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
wydaj mi się ze jaet tak:
-czujnik w chłodnicy steruje wiatraczkami tj wolny i szybki obrót
- czujnik w termostacie jeden od kontrolki zapala się około 110 st.c następny od wsazówki wskaźnika
a i jeszcze jedno z moich obserwacji wynika ze czas grzania świce żarowych również zależy od temp. płynu czyli muszą byś podłączone również pod jakiś czujnik temp.
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
-czujnik w chłodnicy steruje wiatraczkami tj wolny i szybki obrót
- czujnik w termostacie jeden od kontrolki zapala się około 110 st.c następny od wsazówki wskaźnika
a i jeszcze jedno z moich obserwacji wynika ze czas grzania świce żarowych również zależy od temp. płynu czyli muszą byś podłączone również pod jakiś czujnik temp.
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
P205 1.8D 1984 XUD7
- waldemarek_b
- Junior
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Dobra, narazie potestowalem elektryke czy wszystko dziala jak sie recznie zewrze czujniki. Cyli tak, lampka sie zapala po zwarciu czujnika (tego z tylu, od strony kabiny) w termostacie do masy. Natomiast wentylatory dzialaja tak: po zwarciu jednej pary stykow zalaczaja sie oba wentylatory na wolniejszych oboitach, po zwarciu drugiej pary stykow zalacza sie tylko jeden z wentylatorow (lewy patrzac na przod samochodu) na wysokich obrotach.
Moje pytanie jest takie... czy tak ma byc ze na drugim stopniu zalacza sie tylko jeden wiatrak? Czy moze mam cos popsute?
I druga sprawa, czy wiatraki zalaczaja sie tak, ze gdy wlaczany jest drugi stopien, pierwszy pozostaje zwarty?
Moje pytanie jest takie... czy tak ma byc ze na drugim stopniu zalacza sie tylko jeden wiatrak? Czy moze mam cos popsute?
I druga sprawa, czy wiatraki zalaczaja sie tak, ze gdy wlaczany jest drugi stopien, pierwszy pozostaje zwarty?
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- Rychu
- Uzalezniony
- Kontakt:
A u mnie wentylator załącza sie dopiero przy 97-98 stopniach! A 89-90 to normalna temperatura pracy! Trochę za wysoko się załącza, nie?? Czy to termostat?
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl