OBROCIKI:[

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
wino

OBROCIKI:[

Post autor: wino »

lukalem na FAQ ale nic ciekawego na temat obrocikow :( PLYWAJA OBROTY i co najlepsze przygasa swiatelka podczas pracy silnika normalnie DICHO :lol: SILNICZEK KROKOWY WYMIENIONY,SWIECE,CZUJNIK POLOZENIA PRZEPUSTNICY NORMALNIE LIPA JESTEM JUZ BEZRADNY :cry: ALE TO MNIE DRAZNI :evil:
NO MECHERY W WAS NADZIEJA :!: :!: :!: A SILNIK 1.4XS ROK PIEKNY BO 90 :!: A MOZE TO BYC PALEC ALBO KOPULKA STYKI LIPNE :!: :idea: BO NADPALONE
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

jak przygasaja swiatelka to moze gdzies kabel sie odizolowal i zwiera do masy momentami
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
wino

silnik chodzi nie rowno na wolnych :cry: jak spada z obrotów to na tablicy rozdzielczej przygasaja kontrolki jak rosna to sie pojasniaja i tak w kółko MACIEJA :? WSKAZÓWKA OBROTOMIEZA HULA OD 1000-1500 :? [/list]
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

sprawdź czy nie ciągnie gdzieś lewego powietrza :roll:
rafi

Post autor: rafi »

Jakby to był palec lub kopułka to by przerywał,sprawdź sondę lambda jeśli ją masz bo nie napisałeś.
wino

sonda jest :wink: mam tez uzywke postaram sie jeszcze w tym tygodniu ja zalozyc jak co to dam odrazu znac :wink:
wino

wymienilem sonde i nic :evil: kopulka i palec nowa i nic :evil: ja juz niwiem co jest :( dalej plywa :( LIPA :!:
putbill

Post autor: putbill »

Sprawdź lewe powietrze jak ci Jot Jot pisal, tez tak mialem te wszystkie wężyki cienkie od powietrza, np od pompki podcisnieniowej przy aparacie zaplonowym do zaworu powietrza dodatkowego itd. chodzi oto zeby ich nie wymieniac, tylko zdjąć koncowkę tego wezyka (taki wąski), i obciąć około 5 do 10 mm i zalożyc, tak każdy wężyk cienki z każdej strony. Chyba wiesz o co chodzi :roll:
bo tam na koncowkach nie ma zadnych obejm dociskowych one sa tylko wsuwane i zbiegiem lat nie dociskaja dobrze i lapia lewe powietrze . Tez tak mialem i nie wiedzialem co jest rece mi juz opadaly tak zrobilem i jezdze juz do dzis jakies 5 miesięcy od tego zabiegu. :wink:
Powodzenia mysle ze to bedzie przyczyna. (zero kosztow tylko 20 min. roboty)
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Raczej pewnie jak Yahoo pisał ale niech będzie że JoT_JoT :):):) jak Ci tak bardzo zależy :) :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
putbill

Post autor: putbill »

Sorry przeoczenie ale co tam :lol: :P
wino

kurna zrobilem tak jak mi kazliscie no i dupa :( dale plywaja jurde :!: :!: :!: ja juz wysiadam ale sie nie podaje :!:
ODPOWIEDZ