szyber i malowanie

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
wino

szyber i malowanie

Post autor: wino »

Maj piękny miesiąc, mój lew jedzie do generalnego malowania 8) Ale oczywiście problemik: jak zdemontować panoramiczny szyberdach :?: Jak ściągnąć plastiki na szynach :?: Duży jest poblem z demontowaniem go :?: Proszę o wskazówki.
Awatar użytkownika
Przecinak
Junior

Post autor: Przecinak »

Ja ostatnio sie nad ym doktoryzowalem i listwy schodza do tylu, trzeba je wysunac, nie podwarzac do gory bo pourywaja sie zaczepy. natomiast ta przednia listwe to jeszcze nie wiem jak zdemontowac bo braklo czasu.
Peugeot 205 GRIFFE :) Sliczny zielony i z sercem lwa :)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
Awatar użytkownika
fly2b3
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: fly2b3 »

witam
z góry sorki za OT ale ile będzie Cie kosztowało malowanko ?? i na jaki kolor ?
bo planuje malowanko ale koleś mnie zastrzelił ceną 6000zł !! :(
Diesel power
Obrazek
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

6000 koła to znaczna przesada :) na autko potrzeba jakiś 1,5 może 2 litry farby :) pod warunkiem że nie zmienia się koloru. Ale 6tys to za dużo nawet na zmiane koloru OStatnio znajomy malował za jakoś 500 plus jego materiały farba itd ale można by sie w conajmniej jednym czy dwu miejscach do czegoś przyczepić :mrgreen:
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
wino

kumpel mi pryska za 500 :D calosc :D +dzwi wewnacz i zewnacz 2 szt i zadne rozbieranie mnie nie interesuje wsumie :!: ale mu pomoge no bo musze byc przy operacji mojej perelki :D a i + material :!: niezla cena 8) jak wymaluje dam fotke na forum 8)
wino

kledzy ale jak zdemontowac to piekne okno :?: bo go nie wymaluje :mrgreen:
tomb
Junior

Post autor: tomb »

Witam!

Zaczynasz od środka, wydłubujesz lampkę oświetlenia tą przechylną na boki(chyba że masz zaślepkę "prawie kwadratową w podstawie") i odkręcasz od podstawy obudowę lampki jedną śrubą, wyjmujesz drugą lampkę i odłaczasz od kabli, odchylasz rączkę od otwierania dachu i ściągasz obudowę do tyłu. Teraz masz na wierzchu dwa wkręty które mocuja od spodu przednią listwę, odkręcasz je i i wysuwasz do przudu przednią listwę. Najlepiej aby zeskoczyła to trzeba energicznie ale niezbyt mocno stuknąć np ciężkim młotkiem przez drewnianą listwe ale podparta na dłudim odcinku aby owiewka nie pekła.

Jak masz ja zdjetą to odcłaniają Ci się dwa (po jednym wkręcie na każdej) na przedniej krawędzi bocznych listew, odkręcasz je i tym samym sposobem zestukujesz listwy boczne do tyłu równolegle do płaszczyzny dachu.

Dalej, aby zdjąć szybę to doktecasz po jednym wkręcie nakońcu każdej z szyn i zdejmujesz ogranicznikiz obu szy. teraz możesz zsunac całkowicie szybę z szyn do tyłu (uwarzaj aby szyba szła równologle do dachu bo można porysować dach).

Teraz możesz odkręcić cztery wkręty mocujące tą zasówkę szyberdachu od strony podsufitki. wręty są we wgłębieni normalnie pod szybą.
Dalej masz tylko wkręty mocujące szyny oraz problem z taśmą dwustronną mocującą dodatkowo szyny do dachu.

No to tyle, chyba niczego nie pominąłem. :)

Mi łej zabawy

Tomek
wino

o to chodzilo :D zobaczymy jak pojdzie :roll: trzymajcie kciuki :!:
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

profesjonalny opis :shock:

pomimo iz jest on krotki, proponowalbym go jakos utrwalic, nawet jako jakis miniporadnik, tez ostatnio chcialem te listy zdjac w celu przeczyszczenia wewnatrz...
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

tak wiec prosicie i macie :) Tylko prośba do Pary o umieszczenie tego w poradniku. Ja już to przerzuciłem w PDFa :) w oryginalej formie zrobionej przez Tomka
Załączniki
Szyberdach.rar
(10.49 KiB) Pobrany 161 razy

Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator

Instrukcja została już wstawiona przez Pare na stronke w dziale poradnik. Jak ktoś będzie się zabierał za ten szyberdach i będzie go rozbierał to fajnie by byłby gdyby porobił odrazu fotki to by sie je dołączyło do instrukcji :) żeby byłą jeszcze jaśniejsza :mrgreen:

ODPOWIEDZ