Witam!
Zaczynasz od środka, wydłubujesz lampkę oświetlenia tą przechylną na boki(chyba że masz zaślepkę "prawie kwadratową w podstawie") i odkręcasz od podstawy obudowę lampki jedną śrubą, wyjmujesz drugą lampkę i odłaczasz od kabli, odchylasz rączkę od otwierania dachu i ściągasz obudowę do tyłu. Teraz masz na wierzchu dwa wkręty które mocuja od spodu przednią listwę, odkręcasz je i i wysuwasz do przudu przednią listwę. Najlepiej aby zeskoczyła to trzeba energicznie ale niezbyt mocno stuknąć np ciężkim młotkiem przez drewnianą listwe ale podparta na dłudim odcinku aby owiewka nie pekła.
Jak masz ja zdjetą to odcłaniają Ci się dwa (po jednym wkręcie na każdej) na przedniej krawędzi bocznych listew, odkręcasz je i tym samym sposobem zestukujesz listwy boczne do tyłu równolegle do płaszczyzny dachu.
Dalej, aby zdjąć szybę to doktecasz po jednym wkręcie nakońcu każdej z szyn i zdejmujesz ogranicznikiz obu szy. teraz możesz zsunac całkowicie szybę z szyn do tyłu (uwarzaj aby szyba szła równologle do dachu bo można porysować dach).
Teraz możesz odkręcić cztery wkręty mocujące tą zasówkę szyberdachu od strony podsufitki. wręty są we wgłębieni normalnie pod szybą.
Dalej masz tylko wkręty mocujące szyny oraz problem z taśmą dwustronną mocującą dodatkowo szyny do dachu.
No to tyle, chyba niczego nie pominąłem.
Mi łej zabawy
Tomek