Generalnie osiagniecie godne "maluszka"... Auto chyba wymaga wkladu finansowegozen pisze: Przyspieszenie do 100 to 33SEKUNDY
1.8D 85r
1,8D vs 1,9D
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
No diesel powinien miścić sie w tych 20 sekundach i to spokojnie A 33 sekundy faktycznie wynik godny malucha a dokłądnie malucha BISA bo zwykłe to się bujały 50 sekund ale zauważmy że to praktycznie od 0 do prędkości maksymalnej :):)
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
U mnie w 405 jest wlasnie 1,9D (kiedys byl szlifowany, wiec troche ta pojemnosc sie minimalnie zwiekszyla) i moze nie jest to jakis szatan przyspieszen od 0 do 100 jest jakies na oko 15s (no moze wiecej, ale i tak jest zwawy jak na diesla) Ale to co ten silnik potrafi przy tak 80-90km/h na 5 to jest cudowne...wdepniecie gazu i glowe wbija w fotel Ten silnik po prostu sie najlepiej czuje miedzy 70-90km/h i w granicach 4 czy 5...a max ile jechal...185km/h, ale wtedy pier*** uszczelka pod glowica (wina bylego wlasciciela niestety...) A tak to przy 160 (oj rzadko tak jezdze, moj ojciec czesciej, ale tez rzadko) nie ma strachu, ze nagle sie cos stanie...A spalanie....oj cudowne Gdyby tak GTi palily to spokojnie bym kupil...Trasa Gdynia-Katovice na jednym baku i jeszcze parenascie litrow w baku...a nie byla to jazda delikatna...
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- fly2b3
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
Witam
Jestem posiadacze Dieselka 1.8 od prawie roku i stwierdzam że jest to "koń do roboty" - jak każdy Diesel można powiedzieć, ale nie każdy D jest tach cichy !! Każdy ze znajomych krórzy pytają o silnik nie wierzy mi na pierwsze słowa: "....to diesel". Co do spalania to w trasie pali mi (grudzień - trasa) ok. 4,5 l/100km a w mieście wychodzi ok. 5,5-6 l więc nie jest takim smokiem jak inne (czytaj np. Mercedes 123D ). Zwinny, elastyczny - ale czasem potrafi być mułowaty tak ponad 100 km/h na nieszczęsnym 4-tym biegu (przydałaby sie 5-tka ). Na awarie nie nażekam (odpukać). tyle co ostatnio to mi "bumerang" wyleciał - ale wrócił jak to bumerangi
Co do 1,9D to wiem tyle że ma pare koni więcej, pali podobnie, ale co do OC to stawka większa !!
Miłego zakupu!!
Jestem posiadacze Dieselka 1.8 od prawie roku i stwierdzam że jest to "koń do roboty" - jak każdy Diesel można powiedzieć, ale nie każdy D jest tach cichy !! Każdy ze znajomych krórzy pytają o silnik nie wierzy mi na pierwsze słowa: "....to diesel". Co do spalania to w trasie pali mi (grudzień - trasa) ok. 4,5 l/100km a w mieście wychodzi ok. 5,5-6 l więc nie jest takim smokiem jak inne (czytaj np. Mercedes 123D ). Zwinny, elastyczny - ale czasem potrafi być mułowaty tak ponad 100 km/h na nieszczęsnym 4-tym biegu (przydałaby sie 5-tka ). Na awarie nie nażekam (odpukać). tyle co ostatnio to mi "bumerang" wyleciał - ale wrócił jak to bumerangi
Co do 1,9D to wiem tyle że ma pare koni więcej, pali podobnie, ale co do OC to stawka większa !!
Miłego zakupu!!
MIalem 1,9 D i naprawde niezly byl palil wiecej niz wam bo na trasie kolo 5 a w miescie 7(nie licze BP bo ciagnal 10l!!) ale w zaleznosci od paliwa (lotos, oranzada= 12,5s. BP=15s inne 13,5s) przyspieszenie bylo rozne i piszczal na 2 ze slizgajacym sie lekko sprzeglem!! Mam 2 znajomych co mieli kiedys 1,8 i o ile z moim nie bylo problemow to oni spedzili pol zycia w warsztatach wiec...
- Ninja
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)
Mozesz spokojnie porownac puga z dieslem 1.9 lub nawet 1.8 do "merola" 200 D (wolnossacy) w budzie W124. W zyciu nie jechalem taka ociezala krowacheatoss pisze:1.9 byly juz tylko z 5 biegowa =] moze porownanie z 1,3 tonowym mercem z napedem na tyl jest kiepskie, ale diesel 1.6 kadetta? 1.6 golfa? zdecydowanie wole swoj =]
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator
Jest - VW
Jest - VW
- cheatoss
- Maniak
no to wlasnie w tym sensie mowie ze kiepskie porowanie silnikow o zblizonej pojemnosci i mocy ale merc dwa razy ciezszy wiec bardziej zwawy nie bedzie =]Ninja pisze:Mozesz spokojnie porownac puga z dieslem 1.9 lub nawet 1.8 do "merola" 200 D (wolnossacy) w budzie W124. W zyciu nie jechalem taka ociezala krowacheatoss pisze:1.9 byly juz tylko z 5 biegowa =] moze porownanie z 1,3 tonowym mercem z napedem na tyl jest kiepskie, ale diesel 1.6 kadetta? 1.6 golfa? zdecydowanie wole swoj =]
nie ma co... te diesle sa naprawde udane =]
kiedys czytalem test poloneza 1.9D z naszym silnikiem i byl komentarz... jedyne co w tym aucie jest bezawaryjen to silnik =]
sprzedany
-
- Nowicjusz
witam mialem kiedys 205 1.8 d moim zdaniem to swietny silnik jest naprawde cichy jak na diesla z tamtych lat i żwawy (duży silnik w lekkiej budzie) a pali malo trasa kolo 4 a w miescie tak kolo 6 polecam.4 konie na korzyść 1.9d tego sie nie odczuje bo teraz te samochody maja spore przebiegi i zróżnicowane stany techniczne
polecam turbo diesla,najpierw miałem 1.9D i długo szukałem takiego ale z turbiną osiągi godne bęzynki a zurzycie paliwa 4,5-6,5l ,od 0-100 11,3s
osobiście turbo dieslem rozpędziłem się do 210 km/h a do 190 to idzie jak burza jak miałbyś okazję to kupuj takiego ( i nie namawiam dla tego że akurat sprzedaje ale tak ogólnie)
osobiście turbo dieslem rozpędziłem się do 210 km/h a do 190 to idzie jak burza jak miałbyś okazję to kupuj takiego ( i nie namawiam dla tego że akurat sprzedaje ale tak ogólnie)