witam fachowców
Jestem na etapie kupowania elektr. szybek i mam pytanko:
po zamontowaniu wszelkiego żelaztwa i poprowadzeniu kabli to gdzie to podłączyć ??
Tzn. z kąd wziąć zasilanie do szybek, czy jest jakieś gniazdo w skrzynce bezp. na elektr. szyby ??
Może ktoś ma schemat elektryczny elektrycznych szybek ??
prosiłbym o podesłanie wszelkich materiałów na camel@kn.pl
pozdro
[DLA FACHOWCÓW] MONTAŻ ELEKTRYCZNYCH SZYBEK
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
mase najlepiej pobrac z nadwozia na kabel załozyć oczko i przykrecić pluś najlepiej zrobić taki zeby sie pojawiał po właczeniu kluczyka
od stacyjki odchodza trzy lub 4 kable wbijasz kontrolke cienko zakończoną w pomarańczowy kabel i patrzysz czy czy po przekreceniu kluczyka kontrolka sie zaświeci no i masz wdety plus "po stacyjce"
do tego jakiś bespiecznik 20A i bedzie git
miłej pracy
od stacyjki odchodza trzy lub 4 kable wbijasz kontrolke cienko zakończoną w pomarańczowy kabel i patrzysz czy czy po przekreceniu kluczyka kontrolka sie zaświeci no i masz wdety plus "po stacyjce"
do tego jakiś bespiecznik 20A i bedzie git
miłej pracy
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Ja w 405 mam taki myk, ze szyby dzialaja przy przekreconym kluczyku i/lub przy otwartych drzwiach. Jak takie cos rozwiązac ?
Mozna by to np. rozwiazac na 3 przekaxnikach, pierwszy bylby zalaczany masa z drzwi, drugi plusem ze stacyjki i oba by sterowaly 3-cim, ktory by podawal zasilanie na elektryke szyb. Mozna by ew. te dwa gdzie malutkie prady plyna zastapic np. tranzystorami.
Takie cudo wymyslilem, ale mzoe ktos wie jak to jest rozwiazane fabrycznie, bo w 405 napewno tak jest fabrycznie.
ps. fly2b3 - jak potrzebujesz pomocy to daj znac![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Mozna by to np. rozwiazac na 3 przekaxnikach, pierwszy bylby zalaczany masa z drzwi, drugi plusem ze stacyjki i oba by sterowaly 3-cim, ktory by podawal zasilanie na elektryke szyb. Mozna by ew. te dwa gdzie malutkie prady plyna zastapic np. tranzystorami.
Takie cudo wymyslilem, ale mzoe ktos wie jak to jest rozwiazane fabrycznie, bo w 405 napewno tak jest fabrycznie.
ps. fly2b3 - jak potrzebujesz pomocy to daj znac
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...