amorki tył

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
u-boat

amorki tył

Post autor: u-boat »

Dzisiaj przy wymianie oponek zauważyłem po zdjęciu kół że mój prawy tylny amorek chodzi na boki. Jak tam zajrzałem dokładnie to się okazało że się zrypała tak tulejka na jego dolnym mocowaniu - chyba gumowa. Zastanawiam się czy można wymienić tylko tę tulejkę czy cały amorek (znaczy parę).

Para amorków u ojego mechanika z robocizną wyniesie 300zł więć lepiej by było jakby tylko te gumę wymienić, ale on mi mówił, że nie da rady bo takich nigdzie nie dostane. To prawda??

Poza tym kumpel mi mówił że niby jak tak dłużej już jeżdżę to mógł dostać sam amorek popalić i i tak jest już do dupy

Poradźcie co robić albo najlepiej i w miarę ekonomicznie jakie amorki zakładać.
Spayky

Post autor: Spayky »

dobre są ponoć kayaba kosztują około 200 zł za komplet a ich wymiana to dziecinna zabawa
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: blaszka »

u-boat

mam do wyboru następujące amorki - za tyle znalazłem je w sklepie:
1. Kotap - 150 zł para
2. Delfi - 290 za parę
3. Sax - 400zł za parę

NIe jestem pewien czy dobrze napisałem nazwę producentów, lae mniejsza o to.

Interesuja mnie zwłaszcza te najtańsze( ktoś się z nimi spotkał??podobno brazylijskie).
Jak cos ktoś może się wypowiedzieć jeszcze które są w miarę dobre to będę wdzięczny.
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

te amorki kotap na allegro swojego czasu chodzily za 69zl komplet i to gazowe... koles pisal ze to fuzja brazyliady z magneti marelli bla bla bla... w kazdym razie teraz juz ich nie znalazlem w tej cenie =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
u-boat

tylko czy te kotapy są dobre. Nie chce kupić gówna, które mi się rozleci po roku. Jest takie powiedzenie: biednych nie stać na tanioche.
Dragon

Post autor: Dragon »

kupilem tego kapfa i syf niesamowity w rekach mozna sobie amorkiem ruszac jak ubijaczka do masla KICHA ODRADZAM :evil:
Awatar użytkownika
Przecinak
Junior

Post autor: Przecinak »

Ja ostatnio kupilem Bilstein'y za ok 400zl komplet, model B4 gazowki i z tego co sie naslychalem o amorkach to jedynie jeszcze w miare sa KAYABA a reszta to syf straszny i nie warto kupowac.
Peugeot 205 GRIFFE :) Sliczny zielony i z sercem lwa :)
Project GRIFFE ??????? - ??.??.0?
Galeryjka http://gti.peugeot205.pl/gallery/przecinak
u-boat

no i założyłem zgodnie z radą Kayaba. Po prostu super się sprawdzają. Wczoraj poleciałem moim pugiem 140 i wytrzymał. ładnie wybierał nierówności i nie waliło nic. W mieścei sypnąłem się po dziurach 120 i też super, więc zdecydowanie też polecam te amorki
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

jak tak bedziesz sypal 120 po dziurach to nawet kayaba sobie odpusci =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
PIT_R
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
Numer Gadu-gadu: 3914690
Login tlen: infernal_lord_hellboy
Kontakt:

Post autor: PIT_R »

A gdzie i za ile moznaby znalezc jakies wtardsze amorki na tyl ?? Czy moze do juniorka zalozyc te od GTI ??
Obrazek
Bylo [url=http://www.pit_r.205.pl]Peugeot 205 1.0 HellStyle[/url]
Jest teraz [url=http://www.pit_r2.205.pl]Peugeot 306 1.6 90 KM[/url]
ODPOWIEDZ