Wie może ktoś jak skutecznie domowymi sposobami przeczyścic wtryski. Bo autko mi przerywa od czasu do czasu i pali jak pojeb....
Dzięki z góry za odpowiedz
Wtryskiwacze mozesz wymontowac i umyc je w benzynie, pogotowac w wodzie z proszkiem itp! Ale do tego bedzie dochodzil koszt gumek uszczelniajacych (w ASO cos kolo 12zl/szt) a gdzie indziej chyba nie mozna dostawc!
Mozesz rowniez sprobowac przeczyscic specjalnymi preparatami do ukladu wtryskowego np VALVOLINE Fuel System Cleaner! Powinno pomoc! Na pewno efektywniejszym bedzie "wlasnoreczne" wyczyszczenie + preparat na koniec!
No oki ale przeciez całego wtrysku niewsadze do wody z proszkiem bo tam jest elektronika.Jak je wymontuje to czy mozna je jescze rozebrac tak aby je w srodku wyczyscic>??Aha i czy powodem przerywania moze być filtr paliwa???
aha jeszcze jedno. czy w 1.6 gti z nową deską jest kontrolka usterek silnika. z tego co wiem powinna sie zaswiecic w momęcie zapalania i gasnąć po chwili. u mnie nic sie nigdy nieswieci wiec moze jej tam wogóle niema albo żarókeczka spalona??????
b182 pisze:No oki ale przeciez całego wtrysku niewsadze do wody z proszkiem bo tam jest elektronika.Jak je wymontuje to czy mozna je jescze rozebrac tak aby je w srodku wyczyscic>??Aha i czy powodem przerywania moze być filtr paliwa???
wlasnie ze wsadzisz! to zalezy tylko od ciebie! Ja tak zrobilem! Niby powiedz mi dlaczego proszek mialby zaszkodzic jezeli sie nawet dostanie do ukladu scalonego!