nie moge zmienic linki sprzegla... !!!

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
fejsmen

nie moge zmienic linki sprzegla... !!!

Post autor: fejsmen »

nie moge zalozyc na pedal tego plastikowego oczka! w zaden sposob! tak jakby szczelina miedzy tym hakiem, a scianka byla za mala... help! czy trzeba odkrecic pedal?? mam silniczek 1.0
rafi

Post autor: rafi »

Przełożyłeś przez serwo,przegrodę czołową a nie możesz założyć na pedał :?: :?:
fejsmen

znaczy zaczalem od pedala i to oczko nie chcialo wejsc na haczyk....
rafi

Przecież to jest plastik który można delikatnie rozgiąć,nasunąć na pedał,przełożyć trzpień i założyć zabezpieczenie.Czas trwania operacji max 10 min.
rafi

Aha są dwa rodzaje zokończenia linki -do pedału z haczykiem i z otworem-jeśli masz haczyk mocowanie linki jest na wcisk,po prostu pokombinuj z kątem ustawienia końcówki linki przy montażu.
Awatar użytkownika
camel
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: camel »

no ja odkrecalem pedal bo tez za cholere nie chcialo wejsc. ZajeBo mi to moze z 30 min rozkrecenie i zlozenie, polecam bardziej ta metode niz 2 godziny wczesniejszego bezowocnego kombinowania.
rafi

A po 30 minutach plecki nie bolały :wink:
fejsmen

sorry stary, ale mam auto od dwoch dni i nie mam pojecia o co ci chodzi. ten plastik jest za twardy, zeby go rozgiac... i nie ma bata, bo szczelina miedzy tym haczykiem a scianka jest mniejsza niz grubosc tego plastiku, w dowolnym miejscu. siedzialem nad tym prawie godzine.
Awatar użytkownika
camel
Nowicjusz

Post autor: camel »

rafi pisze:A po 30 minutach plecki nie bolały :wink:
,

Nie nie bolaly :), bardziej bolaly jak probowalem wsadzi ten plastik na sile :lol:
cyborg
Uzalezniony
Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM

Post autor: cyborg »

mialem podobnie, z tym ze mi peklo wlasnie to oczko plastikowe wiec zeby nie czekac na linke (nie mieli na miejscu w sklepie) dorobilem to oczko ze stali i wtedy nie dalo sie tego normalnie zlozyc bo oczko bylo wieksze niz oryginalne. Wtedy odkrecilem pedal i zlozylem bez problemu, ale nameczylem sie troche w pozycji pollezacej na mrozie minus 12 stopni..:-) A jeszcze francuskie rozmiary lba sruby i nakretki na klucz 16 mm... makabra..:-):-)
ODPOWIEDZ