Nie wiem co jest grane,ale od pewnego czasu,gdy odpale mojego Puga zaczynaja mi lekko pomrugiwac wszystkie zrodla swiatla w samochodzie(kontrolki,podswietlanie wwskaznikow,swiatla,itd.).
Czy ktos ma jakies pomysly,co moze byc przyczyna??
U mnie w Pugu mam to samo, ale tylko na wolnych obrotach wszystko mryga (światła, kontrolki itp.). Nie przeszkadza mi to zbytnio, a więc narazie niech sobie mryga heh . Pozdrawiam
Temat jest tego typu
diody diagnozujesz miernikiem
a wszystkie sa z jednej strony włozone w aluminiowa płytke a z drugiej polutowane robilem juz takie rzeczy wiec jak cos to pisz na gg 2020721
U mnie mruga wszystko od kontrolek i podsiwetlania ideogramow we wlacznikach po swiatla zewnetrzne(postoj,mijania,dlugie),
Czyli nic innego,tylko wyjac alternator,rozebrac go "do rosolu" i sprawdzic na piechote diody?!...a skad w razie czego wziasc pojedyncze diody?
Dokładnie najlepiej rozebrać alternator i sprawdzic diody dokładnie 9 sztuk 6 na mostku głównym i trzy na podtrzymaniu wzbudzenia (mniejsze). Te mniejsze diody do dostania w każdym sklepie elektronicznym a większe polecam pytac w sklepach motoryzacyjnych lub u elektryków samochodowych. Pozdr. Pawel