Jak podnieść tylną belkę? WAŻNE!!!
Jak podnieść tylną belkę? WAŻNE!!!
Czy da się podnieść troszkę tylną belkę? Ociera mi troszkę o nadkole jak wejdzie dwójka pasażerów do tył€. Czy taka operacja pozwoli też na włożenie felg 14 calowych, które jak sądze teraz nie weszły by do tylnych nadkoli. Bardzo proszę o radę. Dziekuje i pozdrawiam
- Kaktus
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Werasten - podnoszenie i obnizanie belki, to prosta sprawa!
Kazdy mechanik ci to zrobi!
Wystarczy podniesc tyl samochodu, zdjac kola... poluzowac drazki skretne.. lekko wybic wachacze, i opiscic je w dol, o tyle, aby drazki kierownicze przestawily sie dokladnie o 1 zabek, pozniej wbic wachacze, skrecic drazki, zalozyc kola i opuscic samochod![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Jak sie ma stabilizator (samochody GTI i Diesle) to zanim zabierzemy sie za luzowanie drazkow, nalezy wyjac mocowania stabilizatora.
Kazdy mechanik ci to zrobi!
Wystarczy podniesc tyl samochodu, zdjac kola... poluzowac drazki skretne.. lekko wybic wachacze, i opiscic je w dol, o tyle, aby drazki kierownicze przestawily sie dokladnie o 1 zabek, pozniej wbic wachacze, skrecic drazki, zalozyc kola i opuscic samochod
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Jak sie ma stabilizator (samochody GTI i Diesle) to zanim zabierzemy sie za luzowanie drazkow, nalezy wyjac mocowania stabilizatora.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!
"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Przepraszam za odkopanie tego starego tematu, ale dręczy mnie pewien problem.
Otóż czytałem uważnie na stronce Kaktusa jak obniżyć belkę, ale w tym topicu werastan chciał podwyższyć tył (ja też tak chcę) i Kaktus napisał mu to samo co u siebie na stronce przy obniżaniu.
I pytanie: rozumiem że żeby mieć niżej mam opuścić wybite wahacze tak żeby drążki przesunęły się o 1 ząbek, ale jak się mają przesunąć jeśli chcę podwyższyć zawiechę?? Rozumiem że pewnie w drugą stronę (czyli w którą konkretnie??), ale żeby to zrobić co muszę wykonać? Podnosić wahacze?? Nie wiem....
Prosiłbym o pomoc, bo szkoda czasu dochodzić do tego eksperymentalnie a tak to może ktoś mi to po ludzku wyjaśni![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Sorki za tak długie wyjaśnienia![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Otóż czytałem uważnie na stronce Kaktusa jak obniżyć belkę, ale w tym topicu werastan chciał podwyższyć tył (ja też tak chcę) i Kaktus napisał mu to samo co u siebie na stronce przy obniżaniu.
I pytanie: rozumiem że żeby mieć niżej mam opuścić wybite wahacze tak żeby drążki przesunęły się o 1 ząbek, ale jak się mają przesunąć jeśli chcę podwyższyć zawiechę?? Rozumiem że pewnie w drugą stronę (czyli w którą konkretnie??), ale żeby to zrobić co muszę wykonać? Podnosić wahacze?? Nie wiem....
Prosiłbym o pomoc, bo szkoda czasu dochodzić do tego eksperymentalnie a tak to może ktoś mi to po ludzku wyjaśni
![Smile :)](./images/smilies/smile1.gif)
Sorki za tak długie wyjaśnienia
![Wink :wink:](./images/smilies/wink.gif)
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl