peugeot 206 -kupno szukam porada

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

peugeot 206 -kupno szukam porada

Post autor: daro900 »

Witam wiem ze niezbyt na temat ale moze jednak sie orientujecie i mi pomozecie otóż

rodzice chca kupić peugeota 206 diesel 1900cm3 5 drzwiowy , rocznik 2000 ,elektryczne szybki ,klima ,4 poduchy, wspomaganie (tego nie jestem pewny) , nima szybera,nima radyjka ani glosnikow , przebiego 70 -pare tysiecy , ogolnie wyglada na dobre autko , pali na dotyk nie kopci nie wyglada zeby bylo bite i wogole ogolnie wdzieczne autko

trapi mnie jedno tylko auto nie ma przednich poduszek a stalo sie to niby tak : gosciu twierdzi ze jego zienć jechal typ autem do pracy ale ktos mu gdzies wymusil pierwszenstwo czy jakos tak i.... on zaczal hamowac postawilo mu auto bokiem (mozliwe to przy ABS-ie ?) gosc nie mial zapietych pasow i walnal lbem w szybe i pasarzer tez tak samo szybka niby pekla i wywalilo poduchy przednie ale w nic nie walneli ( mozeliwe zeby poduchy wywalily od tego ?? )

no i chce za niego 19000 ale moze sie urwie jeszcze z 5 stowek
z tego co ogladalem auto to wyglada na nieruszone patrzylem kolo silnika na blachy w bagarzniku pod dywanikiem na blaszki patrzylem z boku na progi i wogolnie na sylwetke auta nic tam nie widac zeby gdzies cos bylo wszystkie linie maski drzwi i przy lampach sie ladnie zgruwaja wszedze rowno niby wszystko okej aha w kraju gosciu nim jezdzi rok czasu ( starszy pan emeryt) mow ze zrobil nim jakies 2000-3000 bo bardzo zadko wyjezdza a sprzedaje bo mu w domu padlo centralne i musi wymieniac ( gadaka moze i dobra ale czy prawdziwa ;) )

no i na sam koniec -- jezdzil kto takim ?? jaka to ma moc bo nima turba

no sie rozpisalem mam nadzieje ze choc troszku mi pomozecie

pozdrawiam
Awatar użytkownika
FITALI
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 2378984
Kontakt:

Post autor: FITALI »

napisze tak peugeot 206 silniki benzynowe to sa autka nawet dobre choc nie do konca maja troche niescislosci a co za tym idzie wiadomo nerwy itd polecam diesle sa naprawde dobre... ps wracajac do tego co napisales "nie wyglada na bite" coz sa jeszcze takie w polsce? a ten wypadek z poduchami to co ...
606 480 874 505 250 382 INFO GG 2378984
http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=1199
rafi

Post autor: rafi »

To jest wolnossący diesel,daj sobie z tym spokój,jeżeli bylby to HDI można się zastanowić.Czy był bity weź lepiej zaprzyjaźnionego blacharza niech go obejży,ale ogólnie odradzam.Kumpel ostatnio kupił 206 z 2001 1.4 benzyna z podobnym przebiegiem za 18 tys :?:
daro900
Junior

Post autor: daro900 »

dzieki za odpowiedzi : obdzwonilem ze trzy serwisy i znajomego mechaniora i mowi ze musialbyc walniety bo inacej by nie wywalily poduchy wiec odpuscilismy go sobie ale auto juz kupili ale inne hehe mojej rodzicielce wystarczy ojciec kupil jeje nissana micre taka czerwona nawet fajne autko jechalem nim ze dwa razy (zdeka na lewo bo jeszcze na niemieckich blachach jest ) hehe
Awatar użytkownika
waldemarek_b
Junior

Post autor: waldemarek_b »

1. kierowca przy hamowaniu udeżył głową w szybe - bujda
2. poduch otwarte przy hamowaniu - bujda
3. bokiem auto przy abs - bujda
4. niezapiente pasy i otwierające sie poduchy powodują śmierć na miejscu w 8 przypadkachna 10 (skręcenie karku)
4. udezył głową w szybę i pękła - bujda - mogła zrobić sie jedynie opalny otwór popękanie wokół od uderzeina
5. uderzył głową w szybe przy otwierających sie poduchach - bujad
to na tyle - może sie i myle ale pare wypadków ze wzgledu na zawód to już w życiu widziałem :wink:
P205 1.8D 1984 XUD7
ODPOWIEDZ