problem z kolumną mcpersona z gti w xs-ie
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
problem z kolumną mcpersona z gti w xs-ie
Witajcie, pisze z powodu takiej sprawy. mam kompletne kolumny mcpersona z gti i chce je założyć do mojego xs-a . Mechanik rozebral mi te kolumny bym mógł dokładnie je oczyścić, wymienić gumy i łożyska, lecz mechanik powiedział mi że nie warto tego zakladać bo za pól roku będe miał zawieszenie do remontu. Po częsci ma racje że zawieszenie będzie trochę twardsze i będzie bardziej cierpiało ale od razu remont za pól roku? Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z tym związane to piszcie. Pozdrawiam
p.s. czy spręzyny z gti 1.6 i 1.9 się czymś różnią , bo znajomy od którego mam te kolumny powiedzial że to są te niższe spręzyny. Czy isniały dwa typy??
p.s. czy spręzyny z gti 1.6 i 1.9 się czymś różnią , bo znajomy od którego mam te kolumny powiedzial że to są te niższe spręzyny. Czy isniały dwa typy??
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
To nie tak do końca
Po części mechanik ma racje. Po pierwsze zawieszenie od GTi a pozostałych wersji to duza róznica. Największym problemem są wachacze prętowe. Miałem założone kolumny od GTi ze sprężynami progresywnymi vogtland'a i rzeczywiście na dziurawych drogach polskich podupadły sanki i wachacze potem leciały średnio raz na miesiąc!!!!!!! Oczywiście zawias był założony do wersji niewiele majacej z GTi a mianowicie do GRD. A problemów z założeniem nie ma. Sam to zrobisz. Tak jak ktoś powiedział wcześniej pozostanie tylko uchwyt do łącznika stabilizatora. Pamiętajci CAŁY ŁAŃCUCH JEST TAK SILNY JAK JEGO NAJSŁABSZEGO OGNIWO.